magyarfutball.hu

Nemzeti SC - MTK 2 : 6

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 6. forduló
játékvezető : Ábray Zsigmond dr.
nézőszámok:
  1. Sporthírlap: 8.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.06.06, 23:46
    MTK-NSC 6:2 (4:1)

    Hungária-uti pálya, - 8000 néző. BKV: Ábray Zsigmond dr.
    Az MTK nagy technikai és taktikai fölénnyel kénye-kedve szerint győz a lelkes és önfeláldozóan játszó Nemzetiek ellen.
    MTK: Kropacsek— Mandl, Senkey I— Nyul I, Nyul II, Weisz— Senkey II, Molnár, Orth, Opata, Jeny.
    NSC: Gallovich- Havas, Török— Széles, Tímár, Weinberger— Rémay III, Rémay II, Nau, Spitz, Bellák.

    MTK kezd,
    azonban az első támadást Bellák vezeti, de leszerelik. Ezután Orth pompásan szökteti Opatát, akinek lövése célt téveszt, Rémay III, a következő NSC támadás vezetője, szép beadását az utolsó pillanatban Nyul I. szedi el Spitz orra elől. A 4. percben az MTK csatársor belső triója felnyomul, Molnár kitűnő átadását Orth kapja, Gallovich kifut kapujából, Orth azonban az üres kapu mellé helyezi a labdát.
    A kapurugás után a labdát Bellák kapja, aki az 5. percben
    Spitzet szökteti, aki lefutja Mandlt és éles lapos lövéssel a kapu bal alsó sarkába szép gólt lő (0: 1). Nagy MTK-fölény közben egymásután veszélyes helyzetek alakulnak az NSC kapuja előtt. Opata, majd Molnár a léc mellé lőnek, Orth kapásból lőtt labdáját Gallovich kiejti, de védi. Török faultolásából Senkey II. szabadrugását Molnár erőteljes magas fejessel küldi a kapura, de a jól helyezkedő Gallovich parírozza.
    A 18. percben Orthot akciója közben a pálya közepén közrefogják, a megítélt szabadrugásból Molnár jut a labdához, aki 25 méterről váratlanul erős lapos lövést küld a kapura. Gallovich korán elveti magát, a labda pedig földet ér, majd Gallovich teste fölött a kapu sarkába megy (1 : 1).
    A gólt követően Rémay III. lefutás után a külső hálóra centerez. Weinbergert többszörös faultolása miatt a bíró figyelmezteti.
    A 30. percben a tiszta gólhelyzetben levő Opatát Havas kézzel tartja vissza a 11-es vonalon : a bíró 11-est ítél, amit Molnár góllá értékesít (2 : 1).
    Állandó MTK fölény közben, három perc mulva
    Jeny száguld le a szélen, majd a kapu felé kanyarodik, szépen ivelt magas centerét Orth védhetetlenül befejeli (3 : 1 ).
    Az MTK csatársora ugy játszik, mint macska az egérrel,
    A 38. percben Vreinberger faultolja Weiszt, a szabadrugásból Orth fejjel Opatát szökteti, aki a kifutó Gallovich mellett ujabb gólt lő (4:1).
    A félidő hátralevő perceiben Orth sarkos szöktetése és Molnárnak egy jó helyzetben a kapu fölé emelt labdája érdemel említést.
    Helycsere után
    ellanyhul a játék irama. Senkey sokáig késlekedik a beadással, végül is a külső hálóra centerez. Ezután Jenyt szökteti Orth, akinek beadását Gallovich lehuzza. A 9. percben kritikus helyzet az NSC kapuja előtt. Orth kiszöktél Opatát, Gallovich ismét kifut s csaknem gól származik, de az Opata által gyengén kapura, irányított labdát a befutó Török a mezőnybe továbbítja. Az MTK abszolut fölényben játszik. A 17. percben történik az első kapuralövés az NSC csatárai részéről, Spitz 20 méteres lövése messze a kapu felé jut.
    A 19. percben Molnár lövését Gallovich kiejti a kezéből, Orth ráfut s hátulról lábbal benyul s a sarokba gurítja a labdát (5:1).
    Kezdés után fél perc mulva Jeny rohan ismét le a szélen, majd a közép felé kanyarodik Orthoz, aki a kifutó Gallovich fölött a kapuba emeli a lábát (6 : 1).
    Ezután következik az MTK iskolajátéka, azonban az NSC nem esik kétségbe, sőt néhány tetszetős támadást vezet. A 34. perben kornert ér el, amelyből Spitz lesben állva gólt ér el. amit a bíró nem ad meg.
    ámít a bíró nem ad meg.
    A 41. percben a fürge Bellák lefutja az MTK védelmet, beadása a tisztán álló Spitzhez kerül, aki nyolc lépésről orrheggyel az NSC második gólját lövi (6 :2).
    A gól után alig játszanak a csapatok, amikor a biro Hoffenreich határbíró bemondása alapján három perccel hamarabb lefujja a mérkőzést.

    Sporthirlap, 1924. október 27.
     
  2. avatar: erdosor
    2019.05.28, 10:40
    MTK-NSC 6:2 (4:1)
    Hungária-ut. Bíró: Dr. Ábrán.
    MTK: Kropacsek — Mandl, Senkey I. —Nyul I., Nyul II., Weisz — Senkey II., Molnár, Orth, Opata, Jeny.
    NSC: Gallovich-Havas, Török — Széles, Tímár, Weinberger — Rémay III.. Rémay II., Nau, Spitz, Bellák.

    0:1 Spitz (5 p.)
    1:1 Molnár (16 p.)
    2:1 Molnár (29 p.)
    3:1 Orth (32 p.)
    4:1 Opata (36 p.)
    5:1 Orth (66 p.)
    6:1 Orth (67 p.)
    6:2 Spitz (86 p.)
    Nemzeti sport, 1924.10.27.