magyarfutball.hu

III. Kerület - Zuglói VII. Ker. AC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.05.29, 23:43
    A második félidő

    Vívó támadással kezdődik, de az ismét jobbszélre került Schweng kiengedi Kenyeres kiadását. Zugló nem marad adós, támadásba megy és Kittl jól irányított, de gyenge lövését Neuhausz biztosan fogja. Schwenget Blaskó foultolja, viszont, a Harrer lövését fogni akaró Kenyerest Pálffy szabálytalanul akadályozza. Sefcsik erős labdáját Neuhausz fogja el, ugyancsak biztosan fogja Kittl egyéni akciójából ennek éles lövését. A kiadott labdával Kenyeres—Schweng összjátékából utóbbi beadását Eitner fogja el, míg a 12. percben Sefcsik lövése Neuhauszt foglalkoztatja. Vacek offszeidje elrontja Zugló kedvező helyzetét, az ebből kiszökő Wernert Blaskó foullal akasztja meg. A szabadrugást Juhász teszi ártalmatlanná, kinek előreadásával Vacek lefutja a Vívók védelmét, azonban hátrahuzott labdáját Pálffy kapu mellé lövi. A 20. percben Schwitzer fejesével Schweng vezet támadást, erős beadását Dröszler Keckhez emeli, de őt Juhász taccsra szereli. Majd a 22. percben Vacek—Kittl viszik frontba Zuglót, azonban a támadás Kittl kapu mellé lövésével végződik. Vacek ujabb támadása veszélyes helyzetet teremt a Vívók kapuja előtt, Brenner áttör a védelmen, de lövésével sokáig haboz és két lépéssel Neuhaus előtt Mayherr kornerre ment. Vacek sarokrugását Vadas a mezőnybe fejeli.
    Zugló továbbra is fölényben marad, sőt Kittl révén a 25. percben gólt is ér el, azonban azt kezelés miatt a bíró érvényteleníti. Schweng támadása hozza frontba a Vívókat, de Juhász öt kornerre szereli, míg ezt Brenner taccsra védi. Schweng lövése ujabb kornert eredményez, de ez is eredménytelen marad. A Vivók ujabb helycserét eszközölnek, Schweng balszélre megy, míg Keck ennek helyét foglalja el. A csere nem válik a csapat előnyére, nem tud támadásba kifejlődni, viszont Zugló támadása eredményesnek látszik, de Kittl fordulatból lőtt ivelt lövését Neuhaus biztosan fogja. A 42. percben Sefcsik utánrarug Harrernek, mire a bíró kiállítja. Ezt Schwitzer Pálffyn torolja meg, akit vesén rug, viszont Neumayer Dröszlert faultolja. Így igen csunya és eléggé el nem ítélhető fináléval ért véget a két csapat szezonnyitó mérkőzése.

    Sporthirlap, 1924. szeptember 8.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.05.29, 23:35
    III. ker. TVE-Zugló VII. kéer. AC 1:1 (1:1).

    Határ-utcai pálya. — 1000 néző. — Bíró : Nagy László.
    Az idegesen játszó csapatok szezoneleji nivón álló küzdelmét állandó incidensek szakították meg.

    III. ker. TVE: Neuhaus — Harrer, Mayherr— Steinfeld, Schwitzer, Vadas —Werner, Schweng, Kenyeres, Drösszler, Keck.
    Zuglói VII. ker. AC: Eitner — Juhász, Blaskó — Pollák, Pálffy, Ellinger — Vaczek, Kittl, Sefcsik, Brenner, Neumeyer.

    Zugló kezd,

    de a balszárny támadását Schwitzer leszereli. A 2. perc már meghozza az első sérülést. Brenner egy magas labdát hátra akar huzni, Schwitzer fejjel belefut és Brenner lába Schwitzer homlokát éri. Schwitzer elhagyja a pályát és ettől kezdve percenként faultok tarkítják a játékot, amely természetesen minduntalan félbeszakad.
    Az első negyedórában inkább a Vívókat látjuk frontban, néha erősen inog Zugló védelme, de azért megussza gól nélkül. Werner támadása kornert eredményez, ezt Blaskó parírozza, majd a 7. percben Kenyeres szökteti Wernert, ennek beadását Schweng élesen lövi, Eitner a labdát kiüti és Werner hátraadja Schwengnek, aki most már azt mellé lövi. Schwitzer beállása után az általa szöktetett Dröszlert szabálytalanul elnyomják. A szabadrugást Mayherr kapu fölé lövi. Zugló támadását Vacek offszeidje rontja el, majd Steinfeld hendsze miatt megítélt szabadrugást Mayherr Ellingerhez rúgja, aki taccsra ment.
    A 14. percben ismét frontba jön Zugló, de Kittl Vacek támadását Mayherr taccsra szereli. Hasonló sorsra jut Neumayer támadása, akit Steinfeld tesz ártalmatlanná, míg Vacek lefutásból beadott labdáját Sefcsik kapásból fölé lövi. A Vívók támadása Kenyeres lövésével végződik, amelyet Eitner véd, a kiadott labdával Pollák Neumayert küldi frontba, de átadása közben Sefcsik szabálytalanul elnyomja Harrert.
    A 23. percben Juhász szabálytalanul tartja fel Kenyerest, a 16-os vonalról megítélt szabadrugást .Dröszler kapura lövi, Sefcsik fejjel akarja menteni, de nem éri el, Eitner későn nyul utána és a labda a hálóba jut. (1:0.)
    A gól után „megélénkül“ a játék, félpercenként felhangzik a bíró sípja és ugyancsak erős kézzel kell tartani a játékot. A Zugló hatalmas erővel küzd a kiegyenlítésért, de Neuhausz biztosan ment. Előbb Sefcsik—Neumnayer támadásából utóbbi beadását fogja el, majd a 26. percben Pálffy szép szabadrugását fogja.
    A 30. percben végre siker koronázza a sorozatos támadásokat és Vacek—Kittl támadásából előbbi átadását Kittl a tömörült védelem közt belövi. (I. 1.)
    A Vívók most felforgatják a csatársort, előbb Schweng—Werner cserélnek helyet, amelyet később gyakran változtatnak. A kiegyenlítés frappírozza a Vivókat, Kenyeres—Werner veszélyes támadást vezetnek, amelyet az átfutó Juhász tud csak taccsra parírozni. Erre Zugló heves támadással válaszol, de a lefutó Vacek beadását Steinfeld a mezőnybe küldi, míg a Pálffy által precízen szöktetett Neumayer beadását Sefcsik bombaszerű lövéssel küldi kapura, de a labda Mayherrel visszapattan Brenner elé, aki azt kapu fölé küldi. A 40. percben Kenyeres elől Blaskónak erősen hátraadott labdáját Eitner nem éri el, a kornerbe Schweng fejesét Pollák menti. Még Sefcsik kitörése veszélyezteti a Vivók kapuját, de Harrer korner árán leszereli, viszont ezt Neuhausz kiöklözi. A hátralevő percek a Vivók támadásával telik el, azonban Werner lefutásából Schweng lövése kapu mellé fut, míg Keck—Dröszler szárny támadását Pollák és Juhász egyesült erővel leszerelik.

    Sporthirlap, 1924. szeptember 8,
     
  3. avatar: erdosor
    2019.05.25, 18:31 (szerk.: 2022.05.30, 10:34)
    Zugló—III. ker. 1:1 (1:1). Határ-u. Biró: Nagy László.

    Zugló: Eitner — Juhász, Blaskó - Pollák, Pálffy, Ellinger - Vaczek, Kittl, Sefcsik, Breuner, Neumayer.
    III. ker.: Neuhaus — Harrer, Mayherr — Steinfeid, Schnitzer, Vadas — Werner, Schweng, Kenyeres, Dröszler, Keck.

    Góllövők:
    (0:1) Dröszler 24 p.
    (1:1) Harrer (öngól) 31 p.

    Kiállítva: Sefcsik (86 p.)

    Nemzeti Sport, 1924.09.08.