magyarfutball.hu

33 FC - Törekvés 2 : 0 12:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 3. forduló
játékvezető : Hertzka Pál
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. Sporthírlap: -
  3. nela: 3.600

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.07.13, 22:22
    A lelkesebben játszó „33“ FC a nagyszerű Zsák segítségével győzött.

    „33“ FC—Törekvés 2 :0 (2: 0).

    Hungária-ut. — Bíró: Hertzka Pál.

    „33“ FC: Zsák— Oláh, Baranyai— Beller, Zloch, Pintér— Szenczy, Krámer, Pipa, Strausz, Ujváry — Törekvés: Lantos— Mészáros, Siegl— Melczer, Szerencse, Bakács— Szántó, Lengyel, Kautzky, Szűcs, Schreiber.

    A Törekvés kezd,
    de az első támadást a „33“ vezeti. Pipa irányítja a csatársort és hosszan előreadott labdájával Ujváry megszalad. Mészáros szerelt ugyan, s fel is szabadítja kapuját, de közben faultol. A 16-os sarkáról a szabadrugást Oláh élesen a kapu fölé lövi. A Törekvés támadással válaszol, Melczer jó labdáját Kautzky Schreiberhez irányítja, őt azonban a lövés pillanatában Oláh szereli. Ujabb Törekvés támadás következik, de Schreiber kapu mellé lövi beadás helyett a labdát.
    A 7. percben Zsák kiadott labdáját Ujváry kapja, Melczer mellett elfut, beadását Pipa Strau0sz elé fejeli. Strausz élesen lő, Lantos a lövés elé kifut, vetődve sikerül is kiütnie a labdát, de ez ismét Strausz elé kerül, aki most már habozás nélkül a kapuba vágja. (1: 0). A kezdés után Lengyel egyedül kitör, már góllal kecsegtet a lövése, Zsák azonban pompásan fogja az éles lövést. A 21. percig mezőnyjáték folyik, ekkor a Törekvés kapuja van ismét veszélyben, mert Ujváry elől Mészárosnak csak kornerre sikerült menteni, a kornert azonban Siegl tisztázza. Két jól felépített Törekvés támadást Zsák biztonsággal tesz ártalmatlanná, majd Mészáros a lövés pillanatában szereli Pipát. A 33. percben Siegl labdájával Szántó fut le beadását Kautzky lőni készül, de Zsák az utolsó pillanatban a lábáról szedi le a labdát. Zsák hoszszan kiadott labdája felszabadítja a szorongatott „33“-as kaput és a következő percekben már Lantosnak adnak munkát Pipa és Krámer lövései.
    A 38. percben Krámer beadását Mészáros mellett Pipa rugja el és három lépésről ügyesen a jobbsarokba talpalja a labdát (2 : 0).
    Most Lengyel vezet támadást, de beadás helyett a gólvonalon tul viszi a labdát. Majd a 40. percben Kautzky hosszu lövését Zsák védi. Az utolsó percek a Törekvés térfelében mezőnyjátékkal telnek el.
    A második félidőben
    az erősödő széltől támogatott Törekvés a kapujukhoz szögezi a „33“-asokat. A Törekvés csatársor szépen kombinálva nyomul fel ujabb és ujabb rohamra, de a tömörült budai védelem mellett képtelenek tiszta helyzetet teremteni. Szűcsnek így is volna alkalma gólt szerezni, de három lépésről magasan a kapu fölé lövi a labdát.
    A 10. percig erős Törekvés-fölény, ekkor Zsák kiadásával Ujváry lefut, de Lantos a beadást elfogja Pipa elől. Szántó támadását Oláh csak korner árán tudja szerelni. Szántó ideálisan ivelt korneréből Kautzky fejesét Zsák hajszálnyira tolja kapu felé. A Törekvést látszólag lehangolja az eredménytelenség, bár tovább küzd, de nincs semmivel sem szerencséje, de még Zsák is mindig a helyén van. A Törekvés offenzívája közben előbb Pipa, majd Szenczy sérül meg könnyebben és kénytelen pár percre elhagyni a pályát.
    A 22. percben Mészáros szép labdát ad Schreibernek, aki lefut, nyolc lépésről élesen lő, Zsák vetődve kiüti a labdát, amely most Szántó elé kerül, akinek 3 lépésről küldött bombaszerű lövését Zsák nagy bravurral kornerre tolja. Meleg helyzet volt, Zsákon kívül kevés kapus oldotta volna meg. A 25. percben Szerencse labdájával Melczer tör ki, szépen Szántónak adja ki, beadását azonban Zloch Kautzky elől a mezőnybe továbbítja.
    Ujváry támadása veszélyezteti most Lantos kapuját. Mészáros azonban az utolsó pillanatban hátra adja a labdát. A 30. percben a „33“-asok kornert érnek el, amelyből Bakács szabadít fel. A következő percben Pipát faultolja Szerencse, a szabadrugást Oláh emberbe lövi, a labda Strausz elé kerül, akinek lövése hajszálnyira megy el a kapu mellett.
    A 37. percben Pipa offszájdról indulva Ujváryhoz adja a labdát, de Ujváryt Siegl szereli.Mezőnyjáték következik ezután, míg a 41. percben Siegl kornert vét. A kornert Zloch fogja, Ujváryhoz továbbítja, őt azonban Mészáros szereli. Az utolsó percekben a Törekvés ismét erősen támad, de Kautzky éles lövésén kívül, amelyet Zsák biztosan fog, egyebet elérni nem tud.

    Sporthirlap, 1925. szeptember 14.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.11.15, 14:44
    Hungária-út. Bíró: Herczka Pál.

    33 FC: Zsák — Baranyay, Oláh — Beller, Zloch, Pintér — Krámer, Szenem, Pipa, Strausz, Ujváry.
    Törekvés: Lantos — Mészáros, Siegl — Melczer, Szerencse, Bakács — Szántó, Lengyel, Kautzky, Szűcs, Schreiber.

    Góllövők: Strausz (6 p.), Pipa (38 p.)

    Nemzeti Sport, 1925.09.14.

    A tudósításban Szenem már Szenczy néven szerepel.