magyarfutball.hu

Erzsébetfalvai TC - Vasas 3 : 3 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 3. forduló
játékvezető : Himmler Oszkár
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. Sporthírlap: 3.000
  3. nela: 3.200

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.07.13, 22:45
    Az ETC lelkesedését a Vasas csak kiegyenlíteni tudja, tulszárnyalni nem.

    ETC - Vasasok 3:3 (2:0)

    Erzsébet-utca. — 3000 néző. — Bíró: Himler Oszkár.

    ETC: Bereczky— Blau I, Papp— Balázs, Grünfeld, Domonkos— Kaufmann, Blau II, Szentgyörgyi, Hetényi, Lakatos. — Vasas: Wimmer— Rottler, Király- Klein, Sípos, Reiner— Majoros, Takács, Jellinek, Szentmiklósi, Himmer.

    A játék
    ETC támadással kezdődik, Szentgyörgyi az 1. percben jó gólhelyzeteket szalaszt el. Az első Vasas támadást Majoros vezeti, beadásából Takács kapu fölé lő.
    A kapkodó ETC védelem egymásután hozza jó helyzetbe a Vasas csatárokat, akik azonban egyelőre nem nagyon igyekeznek a gól felé. Majoros szabadrugása ad először munkát Bereczkynek, majd a Takács által szöktetett Himmer lő fordulásból váratlanul kapura, de Bereczky nagy lélekjelenléttel ismét ment. Sípos hosszu labdáját Majoros a kornervonalon fogja el, beadását Himmer kapu mellé plaszírozza.
    Az ETC-t Szentgyörgyi hozza frontba. Szöktetésével Kaufmann lefut, Király csak kornerre tud menteni, majd a kifutó Wimmer okoz ujabb kornert.
    A 15. percben eredményt hoz az ETC támadása.
    Lakatos lefutja a Vasas védelmet, éles beadását Blau II teljes rössel kapásból védhetetlenül küldi a felső sarokba.
    A Vasasok jobbszárnya felel a gólra, de Takács, majd Majoros lövése fut kapu mellé. Neuwirth megsérül, kiáll, helyére Lakatos megy hátra.
    Egyre a Vasasok támadnak, de tulzott kombinációik rendre rossz lövésekkel végződnek. A 25. percben Himmer akciója kornert hoz, az ETC-védelem kapkodni kezd s csak Bereczky elszánt védekezése menti meg a kaput. A 30. percben a kitörő Jellineket Blau I kézzel fogja le. A tizenhatosról megítélt szabadrugást ugyanő nagy erővel kapufának lövi, a labdát Himmer kapja, szöktetéséből az offszájdra futó Jellinek érvénytelen gólt szerez. Az erőteljes Vasas-offenzíva egyre szorongat. Reiner szabadrugását Jellinek bravurral fejeli, de Bereczky remekül fogja. Az ETC hosszan szöktetett labdákkal kísérletezik.
    A 38. percben Blau II messziről küldött lövését Wimmer elvetéssel védi, a labda azonban kiperdül a kezéből, mire a befutó Hetényi a gólba helyezi. (2:0.)
    Az iram alábbhagy, jó helyzet nincs több a félidőben.
    A második félidőben a játékot az ETC támadása vezeti be. Lakatos élesen a kapu fölé lő. Szentgyörgyi ujra Lakatost szökteti, lövése ezuttal a kapusba megy. A Vasasok most már teljes erejükkel dobják magukat a küzdelembe. Reiner kitűnő labdájával Majoros már-már gólt szerez, de Papptól szorongattatva, labdája az oldalhálónak fut
    A 14. percben Himmer gyönyörűen kiszökteti Jellineket, akit a döntő pillanatban Papp kézzel fellök. A megítélt 11-est Takács védhetetlenül küldi a jobb felső sarokba (2:1).
    Kezdés után azonnal ujra Vasas játékos fog labdát,
    a balszárny gyors akciójából Szentmiklóssi fejjel Takácshoz passzol, aki néhány lépés után nagy erővel védhetetlen lövést küld a háló ellenkező sarkába. (2 : 2.)
    Folytonosan fokozódó iramban zajlik le az utolsó félóra. Reiner és Blau II. hevesen összefutnak és megrugják egymást. Az erzsébeti jobbszárny támadásából Szentgyörgyi kapásból lőtt labdája a kapufa mellett süvít el, a Vasas jobbszárny akcióját pedig a kifutó Bereczky hiusítja meg. Szentmiklóssi labdáját Papp elluftolja, Takács kapásból a kapu mellé lő. A Vasas kapura Blau II., az ETC-re Jellinek lő szabadrugást, mindkét labda a tömörülő védőjátékosokon akad fenn.
    Majorosi centerét Takács kapásból emeli kapura, a labdát Bereczky Jellinek fejéről halássza el. Kaufmann gyönyörűen szökteti Szentgyörgyit, ez lekésik, de Hetényi egyszerre érkezik az elébe vetődő Wimmerrel a labdára, rugása Wimmer kezét én, aki kézfején elég sulyosan megsérül. A játék percekig szünetel, végül Wimmer kiáll. A kapuba Király áll, bekknek Reiner, halfnak Himmer megy. Az ETO frontba jön, a Vasasok többször fault árán mentenek.
    A 36. percben a kitörő Kaufmannt Himmer felvágja. Blau II. husz méteres szabadrugása éles ívben repül a jobb felső sarokba. (3 : 2).
    A gólra még hevesebb a játék, az ETC támadásait előbb Jellinek faultolja, majd Sipos hendsze állítja meg. Blau II. szabadrugása kapu mellé megy, majd
    a 41. percben Majoros centerére Takács és a két ETC bekk egyszerre fut, mindhárman a földre zuhannak, a közülük kipattanó labdát Jellinek 8 méterről védhetetlenül bevágja. (3:3).
    Az utolsó percekben is akad gólhelyzet mindkét kapu előtt. Szentgyörgyi szöktetését Wimmer a későn startoló Lakatos elől elfogja, az ETC kapu előtt pedig Himmer helyezett centerezése okoz zavart, végül is Blau I. tisztáz.

    Sporthirlap, 1925. szeptember 14.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.11.15, 14:29
    Erzsébet-utca. Bíró: Himler.

    ETC: Bereczky — Blau I, Papp, Balázs, Grünfeld, Neuwirth — Kaufmann, Blau II, Szentgyörgyi, Hetényi, Lakatos.
    Vasas: Wimmer — Rottler, Király — Klein, Sipos, Reiner — Majoros, Takács, Jellinek, Szentmiklóssy, Himmer.

    Góllövők: Blau II (13 p., 81 p.), Hetényi (36 p.), illetve Takács (57 p., 59 p.), Jellinek (87 p.)

    Nemzeti Sport, 1925.09.14.