magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Kispesti AC 6 : 3 14:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Budapest, I. osztály, 1925/1926, 1. forduló
játékvezető : Fenyves Miklós
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: -
  2. Sporthírlap: -
  3. nela: 9.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.07.10, 21:54 (szerk.: 2022.07.11, 09:38)
    Az NSC csatársorának jó játéka az első bajnoki nap eseménye. Az NSC csatársora okos taktikájával meglepte a KAC védelmét.

    NSC-KAC 6:3 (4:1).

    Hungária-ut. — Bíró: Fenyves Miklós.
    NSC : Gallovich— Havas, Török — Bellák, Timár, Weinberger — Rémay III, Volentik, Rémay II., Spitz, László. —
    KAC: Varga— Saguly, Morvay — Raix, Beck, Buday — Gresch, Stallmach, Csida, Krausz, Gulyás.

    A KAC kezd,
    de már az első támadást az NSC vezeti László révén, beadását azonban Morvay kifejeli. A következő percben ismét Lászlónál a labda, 30 méterrel a kapu előtt Beck faultolja. A szabadrugás Rémay III-hoz kerül, de gyenge lövését Varga fogja. A 3. percben Rémay III vezet támadást, a labdát Rémay II-höz tolja, de ezt Saguly a lövés pillanatában szereli. Már az első percekben látszik, hogy a KAC-védelem a szél miatt igen bizonytalan. Az NSC marad támadásban és a 7. percben László beadását Saguly kornerre fejeli. Az első KAC-támadást Bellák faulttal gátolja meg, a szabadrugásból Gresch magasan kapu fölé lövi a labdát. A 9. percben ismét KAC támadás, de Csida elől az utolsó pillanatban Gallovics elszedi a labdát. Kiadásával Rémay III vezet támadást, őt azonban Beck csunyán felvágja, amiért bírói figyelmeztetést kap. A szabadrugást Rémay III lövi, de Timár magasan fölé lövi. Az NSC továbbra is támad
    s a 15. percben Rémav II vezet támadást, a labdát Lászlónak kiadja, ez Spitz elé adja, ő egy ügyes dribli után tisztára játssza magát s élesen lövi a labdát a kapuba. (1:0.)
    A gólra a KAC heves támadással felel, aminek pár perc mulva meg is van az eredménye.
    Csida kapja a labdát, az NSC védelem könnyen veszi a támadást, a kavarodásban a labda Gulyás elé kerül, aki nem habozva, hat méterről védhetetlenül kiegyenlít. (1:1).
    Ettől kezdve a szél által támogatva, az NSC veszi át a támadás irányítását. Három sikertelen szép támadás után
    Spitz vezet támadást, őt azonban a 20. percben Morvay 25 méteren faultolja. A megítélt szabadrugást László élesen lövi Volentik felé, aki azt ideálisan befejeli. (2:1).
    A gólra a KAC erős támadással válaszol, a támadást Török kézzel tartja fel, azonban a szabadrugást Beck magasan fölé lövi.
    A játék igen élénk tempóban folyik tovább. Az NSC a támadás irányítását nem adja ki kezéből. A KAC a sorozatos támadásokat sorozatos faulttal akadályozza, így is sikerül azonban a 23. percben az NSC-nek a harmadik gólt megszereznie.
    Timá Spitzhez tolja a labdát, az élesen adja Rémay II elé, Rémay II lő, Varga a lövést eléri, de fogni nem tudva, a labdát magasan Spitz elé üti, aki most már habozás nélkül befejeli.
    Az NSC-t az eredmény további munkára serkenti, ügyesen kihasználja a szél nyujtotta előnyét. A csatársor ügyesen kombinál. A 31. percben egy góllal kecsegtető szép NSC-támadást — amikor Volentik már tisztán vitte a labdát — Fenyves bíró tévesen offszájdnak lefujja.
    Ujabb NSC-támadást ismét Spitz vezet, lövését Varga fogja. Majd László lövését Saguly fogja el és mezőnybe továbbítja a labdát. Havas azonban visszaküldi, a labdát Spitz fogja el és csak az utolsó pillanatban sikerül Sagulynak kornerre menteni. Az NSC László és Rémay III révén sorozatos támadásokat vezet, a KAC-védelem erős védekezésre szorul, széteső csatársora pedig a ritkán hozzájutó labdát sem tudja tartani. A 41. percben Csida ügyesen vezeti a labdát, de Gallovics jó időben ment. A kiadott labdával Volentik kiszökött, élesen Lászlóhoz vágja át a labdát,
    László lő, kapufáról visszapattan a labda, Saguly elesik, mire Spitz a visszapattanó labdát ismét Lászlónak tolja, aki azt élesen belövi (4:1). 43. p.
    A következő percben a KAC támadása eredménytelen, míg egy ujabb támadása közben vége a félidőnek.

    A KAC egyenlő fél lesz, de csak szépíteni tud.
    A második félidőben
    a szelet a KAC kapja hátba és igy a KAC a többet támadó fél. Az NSC-nek egy gyenge támadása után a KAC erélyes támadást vezet, de Gresch beadás helyett autra engedi a labdát. Ujabb KAC-támadás következik, Gulyás beadását Csida fogja el, Greschhez tolja és Stallmachnak passzol, ő azonban 10 méterről fölé lő.
    A 3. percben NSC-támadás.t Weinberger Spitznek, ez Lászlónak, ö élesen Rémay II-nek, passzol, aki a 16-os sarkáról élesen belövi.
    A gólra a KAC támadással felel, Gulyás Krauszhoz passzol, de ez mellé lő. Ezt ujabb KAC-támadás követi, azonban Stallmach a döntő pillanatban elcsuszik.
    Egy gyenge NSC-támadás után ismét KAC támad, most azonban Gresch lő mellé. Spitz-László támadást Morvay akasztja meg, labdájával Csida fut le, de őt Havas szereli.
    A KAC marad továbbra is frontban.
    A 16. percben az egyik támadásánál Csida Weinbergernek lövi a labdát, ez a 16-oson belül kézzel üti le és a megítélt 11-est Csida góllá értékesíti. 5 :2
    Három percnyi mezőnyjáték után egy félpályáról Saguly eltal lőtt szabadrugást Török a 16-oson belül kézzel fog, az ujabb 11-est azonban Csida a kapu mellé lövi.
    A sorozatos KAC-támadásoknál az NSC bizonytalan védelme elszántan védekezik. A 22. percben engedi át ismét a támadást a KAC az NSC-nek és ez ujabb gólt eredményez.
    Spitz félpályán kapja a labdát, szépen szökteti Lászlót, László lefut, centerez, a labdát Rémay III. fogja el, lő, Varga a lövést kissé érintve felüti s a szemfüles László ebből gólt ér el. 6:2.
    A KAC nem adja fel a reménytelen küzdelmet Csida irányításával ismét támad, de Gulyás a jó labdát autra engedi, ujabb KAC-támadás következik.
    Az 25. percben Beck ügyesen Krauszhoz juttatja a labdát s Stallmachhoz tolja. Török szerelni akarja, de hibáz és Stallmach a kifutó Gallovich mellett a labdát a hálóba gurítja. 6:3.
    A gól után a KAC uj támadást vezet, Gulyás fut le, centerét Csida fogja el, magát hosszan szökteti és így a labda Gallovich zsákmánya lesz.
    A 35. percig mezőnyjáték folyik, és ekkor ismét az NSC-kapu forog veszélyben, míg Tímár az utolsó pillanatban mezőnybe továbbítja a labdát. A következő KAC-támadás Csida offszájd állásán akad meg.
    Ismét az NSC jön támadásba, László lefut, élesen centerez, a labdát Varga kifutva kornerre tolja. A korner eredménytelen. Ismét Gulyás vezet támadást, de Török autra szereli. A bedobott labdát Csida kapu mellé lövi.
    Most a KAC jön frontba de támadásaiban nincsen egység és a lövések célt tévesztenek. Az utolsó támadást az NSC vezeti és e közben jelzi egy perccel korábban a bíró a mérkőzés végét.

    Sporthirlap, 1925. augusztus 31.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.11.14, 08:21
    Hungária-út — Bíró: Fenyves Miklós.

    NSC: Gallowich — Havas, Török — Bellák, Tímár, Weinberger — Rémay III., Wolentik, Ré- may II., Spitz, László.
    KAC: Varga — Saguly, Morvay — Raix, Beck, Buday — Gresch, Stallmach, Csida, Krausz, Gulyás.

    Góllövők: Spitz (16 p., 32 p.), Volentik (20 p.), László (44 p., 66 p.), Rémay II. (49 p.), illetve Krausz (17 p.), Csida (61 p.), Stallmach (70 p.)

    Nemzeti Sport, 1925.08.31.