magyarfutball.hu

III. Kerületi TVAC - Vasas SC 2 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: ttszoty
    2024.01.08, 16:37
    III. ker. TVAC - Vasas 2:3 (1:1)

    Dátum: 1926.10.17., 15.00

    Határbírák: Braun Mihály, Klein Árpád.

    III.ker.: Remete Imre — Szabó Jenő, Mayherr Ferenc — Werner Ignác, Kovásznay János, Vadas Miklós — Haár Móric, Konyor (Kormos) Lajos, Skvarek (Sárvári) György, Kenyeres György, Drössler (Dömötör) Béla. Tréner: Sporkó Lajos.

    Vasas: Wimmer József - Klein II István, Rottler József — Remmer Lajos, Purczeld (Puskás) Ferenc, Reiner István — Jeckl István, Király Tivadar, Jelinek Tivadar, Szentmiklóssy Béla, Brunecker Ottó.

    Gólszerzők: Konyor 25., Drössler 87. (11-es) ill. Jelinek 39., Reiner 52., 56.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.08.02, 22:00
    Vasas—III ker. TVAC 3:2 (1:1)

    A Vasasok tartalékos csapata biztos győzelmet aratott a hanyatló formát mutató III. ker. TVAC felett
    Vasas: Wimmer— Klein, Rottler— Remmer, Purtzeld, Reiner— Jeckl Király Jelinek, Szentmiklóssy, Brunecker — III. ker. TVAC: Remete— Szabó Mayherr — Werner, Kovásznay, Vadas— Haar, Konyor, Skvarek, Kenyeres, Dröszler

    Bíró: Bartos József.

    A határ utcai pályán 6000 főnyi közönség előtt az erősen tartalékos Vasasok megérdemelt győzelmet arattak a III. kerület hanyatló formát mutató csapata ellen.

    A Vasasok kezdenek és változatos játék után az 5-ik percben a III. ker. eredménytelen kornerhez jut. Az óbudaiak gyakori támadásaira a Vasasok szórványosan válaszolnak. A 14. percben Jelinek szökteti Jecklt, aki a tisztán álló Királyhoz továbbítja a labdát, ám Király addig gondolkodik, amíg Mayherr sikeresen közbelép. A III. ker. megújuló akciói után Jelinek jól kidolgozott labdáját Király holtbiztos helyzetben elrontja, majd Jelinek lövése süvít el a kapu fölött. A 22. percben Drössler szabadrúgását Wimmer védi, de a 25. percben Klein miatt kornerhez jut a III. ker. és
    Dröszler sarokrúgását a Vasasok rosszul helyezkedő védelmének hibájából Konyor a kapunak üresen hagyott balsarkába továbbítja. (0:1).
    Ujrakezdés után a III. ker. csatárai kínálkozó helyzetet hagynak kiaknázatlanul, majd a Vasasok javára tévesen megítélt kornerből Jelinek csaknem kiegyenlít. A csatársorban sehogy sem érvényesülő Király most helyet cserél Reinerre, és ettől kezdve a Vasasok támadásai erőteljesebben bontakoznak ki. A Vasasok Remete hibájából elért eredménytelen kornere után három jó gólhelyzet is adódik, de előbb Jelinek és Reiner rontanak közvetlenül a kapu előtt, majd Szentmiklóssy magasan kapu fölé lő. A 39. percben
    Jeckl a halfsortól kapott labdával szökteti Jelineket, aki elhúz Mayherr mellett és hat méterről éles félmagas lövéssel kiegyenlít. (1:1).
    A gól után Purtzfeld szökteti Jecklt, de a Jelinekhez továbbított labdát Szabó az utolsó pillanatban lekapcsolja. A 44. percben a lefutó Haart Rottler fouttal tartóztatja fel. A megítélt szabadrúgásból Haar beadását Kenyeres kézzel továbbítja a kapura, de a bíró észreveszi a ravasz akciót.
    A második félidőt megnyitó után az első komolyabb támadást Jeckl révén a Vasasok vezetik és néhány hibásan befejezett lövés utáni a 7. percben Szentmiklóssy Jelinektől kapott labdát Reinerhez továbbítja, aki védhetetlenül a kapu felső jobb sarkába helyezi. 2:1).
    A III. ker. veszélyes támadása után a Vasasokat Reiner offiszájdja tartóztatja fel. A 11. percben a Jelinek által szöktetett
    Reiner három védőjátékos között védhető félmagas lövéssel harmadszor juttatja a labdát Remete hálójába. (3:1).
    A III. ker. jobbszárnyainak támadását Wimmer parírozza, majd a Vasasok sorozatos támadással veszélyeztetnék. Közben Skvarek megsérül és a balszélre áll, sőt néhány perc múlva az egész csatársort felforgatja a III ker. Haar megy a középre, Konyor a jobbszélre és Kenyeres a jobb összekötőbe, de a halfsor támogatásának a hiányában így sem boldogulnak. A Vasasok fölénybe jutnak s Reinernek néhány veszélyes lövése alig kerüli el a kaput vagy Remete védi azokat.
    A 40. percben Rottler csúnyán Haarba lép, de a megítélt szabadrúgás eredménytelen marad. A 41. percben Wimmer egy kirúgásnál —aligha szándékosam — megrúgja Dröszlert. A Vasasok protestálása ellenére , a bíró 11-est ítél, amelyet Dröszler góllá értékesít (3:2).
    A hátralevő néhány perc a III. ker. eredménytelen támadásainak a jegyében folyik le.

    Sporthirlap, 1926. október 18.