magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Kispest FC 2 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 22. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.02, 22:55
    Kispest-Nemzeti 2:2 (2:1)

    Kispest: Dénes — Wégner, Dudás — Raix, Purceld, Deák — Senkey II., Mátéffy, Dán, Szabó, Csendes. — Nemzeti: Gallina — Török, Szendrő — Hossó, Volentik, Odry — Rémay III., Rémay II, Kautzky, Vanicsek, Singer.

    Alig ezer nézője volt a nagy hőségben lefolyt mérkőzésnek. Az érdeklődés lanyhaságát érthetővé teszi, hogy a mérkőzés eredményének már semmiféle irányban sem volt jelentősége a bajnokságra nézve.
    Kispest kezd erősen tűző nap ellen s azonnal védekezésre kényszerül. A Nemzeti stílusos összjátékkal lép fel és veszélyesen támad. Különösen veszélyt rejtő Hossó kitűnő kidolgozása után Rémay III. támadása, de a jobbszélső centerezését Kautzky elhibázza. A fekete-fehérek sorozatos támadását megszakítja most egy kispesti támadás, amelynek Török veszi el az élét. Kautzky éles lövését Dénes kiejti, majd az utolsó pillanatban a ráfutó Vanicsek elől elfogja a labdát. Rémay II. a kapu mellé lő, majd Senkey II. jó centerezését Gallina teszi ártalmatlanná. A változatossá alakuló játék következő mozzanatában Kautzky Vanicsek okos passzát Dénes kezébe küldi, Dán elől pedig a 16-os vonalon Gallina ment. Most ismét Nemzeti-fölény következik igen szép kombinációkkal. Vanicsek támadását Török kornerre menti. Singer felsős korner labdája hajszálnyira pattan ki a kapufa mellett. Kispest éledező támadásait a Nemzeti védelme tisztázza, közben azonban nagy kavarodásban Mátéffy csaknem gólt lő. A Volentik faultjáért megítélt szabadrúgásból Dudás Gallinának lövi a labdát. Egyre nyíltabbá lesz a játék s előbb a lefutó Senkey II.-et szerelik centerezés előtt, majd a megszökő Singer tiszta helyzetben magasan és rosszul centerez. A Kispest most eredménytelen kornerhoz jut, azután Rémay III. szalaszt el jó helyzetet tétovázásával és rosszul leadott lövésével. Újabb Kispesti támadásban Dán 30 méterről éppenhogy a léc mellé lő. Vanicsek a kapu mellé fejel. Vanicsek hosszú, erős lövését Dénes robinzonáddal elfogja. Kautzky 10 m.-ről a kapu fölé lő, majd következő pillanatban Hossó megsérül és percekig nem játszik. Csendes közeli lövését Gallina kivédi, de a labdát kiereszti, Szendrő pedig Senkey II. elé teszi, ám Senkey II. centerezett labdáját Gallina lehúzza.
    A 29. percben Gallina kifut a kapuból, a labda Csendesé, aki a vetődő Gallina hasa alatt a hálóba küldi. (1:0).
    A gól után Nemzeti-támadás, de Rémay III.-at kornerra szerelik. A kornert követő keveredésben Dénes ejti hatalmába a labdát. Újabb Nemzetitámadás közben Hossót, a 16-os vonalon belül földre küldik, de a 11-es elmarad. A 32. percben Szabó Hossó elől elfogja Dán labdáját, Gallina későn vetődik s a labda a jobboldali kapufáról a gólba csapódik. (2:0).
    A második gólt is Nemzeti-támadás követi s a 16-os közelében hendszért szabadrúgás jár a Nemzeti javára. A szabadrúgást Vanicsek a kapu mellé lövi. Most Senkey II. fut le s éles lövése a kapufáról visszapattan.
    A 43. percben Odry keresztpasszával Rémay III. lefut, centerezett labdáját Rémay II. a kifutó Dénes mellett könnyedén belövi. (2:1).
    A második félidőt Kispest-támadás nyitja, meg és Senkey II. elől Odry az utolsó pillanatban tud csak kornerre menteni. A pontos kornert Szabó a léc mellé fejeli. Szép Nemzeti-támadások következnek. Volentik a 16-ról magasan a kapu fölé lő- Kautzky messze a kapu mellé lő. Rémay III. centerét Singer tiszta helyzetben elveszíti. Volentik gyönyörű lövése alig kerüli el a kaput. Rémay II. kiadásával Rémay III. lefut Wégner kornerre szereli. A 14. percben Hossó 35 méteres szabadrúgását Dénes kiüti s Rémay II. nyugodtan a hálóba helyezi; (2:2).,
    A kiegyenlítés még jobban felmelegíti a Nemzetit. Rémay III. centerét Raix kornerre szereli, a kornerrúgás pedig a kapulécről kimegy. Nagy forgatag a Kispest kapuja előtt s végül Rémay II. a kapu mellé lövi a labdát. A 20. percben Szabót a 16-oson belül Török elfaultolja, a megítélt 11-est pedig Dudás Galina kezébe lövi, majd a ráfutó Dudás elvágja Gallinát. Vanicsek a Kautzkytól kapott jó labdát ismét elveszti. Az eddig is erős játék durvaságokba csap át s ebben Dán jár elől. Volentik megsérül, helyet cserél Odryval s miután Rémay III. egy kecsegtető támadást rossz lövéssel fejez be, a lábát fájlaló Volentik elhagyja a pályát. Singer húzódik hátra balfedezetnek s elől négy csatár marad. Az utolsó negyedórát így is játssza végig a Nemzeti, mégis több támadása ígérkezik eredményesnek, a győztes gólt azonban megszerezni nem tudja. Bíró: Krupitzer.

    Sporthirlap, 1928. június 11.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.13, 21:01
    0:2 Mátéffy (33 p.)
    1:2 Kautzky (43 p.)
     
  3. avatar: erdosor
    2018.12.13, 21:00
    Hungária-út. 1000 néző. Bíró: Krupitzer.

    Kispest: Dénes — Wégner, Dudás — Raix, Purczeld, Deák — Senkey II., Szabó, Dán, Mátéffy, Csendes.
    Nemzeti: Gallina — Török, Szendrő — Hossó, Volentik, Odry — Rémay III., Rémay II., Kautzky, Vanicsek, Singer.

    0:1 Csendes (28 p.)
    0:2 Mátéffy (? p.)
    1:2 Kautzky (? p.)
    2:2 Vanicsek (59 p.)

    Nemzeti trénere: Holits Ödön
    Nemzeti Sport, 1928.06.11.