magyarfutball.hu

Szegedi Bástya FC - Hungária FC 0 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 18. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.29, 20:06
    Hungária—Bástya 3:0 (0:0)

    Hungária: Fehér — Mandl, Kvasz — Nádler, Kiéber, Schneider — Haar, Tritz, Skavek, Hirzer, Jerny — Bástya: Baumgarten, — Emmerling, Kronenberger - Tóth, Horváth, Simóka — Ábrahám, Varga, Rakitovszky, Frölich, Solty

    A Hungária kezd
    erős szél ellen. Váltakozó támadások után Tritz lő, de Baumgarten a helyén van. Mandl kornert vét, amely eredménytelen marad. Tritz kiugratja Hirzert, aki bombát ereszt, amit Baumgarten kornerre küld. A berúgás után a Bástya támad és Ábrahám jó tíz méterrel téveszti el a kaput. Skvarek támad veszélyesen, de szerelik. Ujabb korner a Hungária ellen. Egy perccel később Rakitovszky udvariasan adja Fehérnek a labdát. Egy 25 méteres szabadrúgást Tritz, magasan a kapu fölé lő, sorozatos Bástya támadások, melyek végén Fehér Fröhlich fejéről szedi le a labdát. Ábrahám kornert lő, azután Solti is. De Haar veszi haszná4, elfut a labdával, azonban rossz a beadása. Hirzer támad, szerelik. Jeny kornert rúg, Tritz fölé lő. Fröhlieh fejel, de Kléber faultolja, szabadrúgás a Hungária ellen. Most a Hungária ellen lő kornert Solti, amit a belsők kihasználatlanul hagynak. 20 méteres szabadrúgás a Hungária ellen, Fröhlieh fölé lövi, a bíró is ismételtet, mert a kék-fehér játékosok közel álltak a labdához, de Fröhlich újra fölé küldi. Ezután a Hungária támad és a félidő véget ér.
    Szünet után a Bástya vezeti az első támadást, de már a 3. percben Hirzer rohan előre. Skvarek lövése, Emmerling kezét éri, a bíró 11-est ítél, Hirzer lövi félmagasan, Baumgarten párducugrással eléri a labdát és kornerra üti. (8. p.) Simóka faultja miatt szabadrúgás a Bástya ellen a 16-os sarkáról, a debreceni kapus ezt is elfogja. A Bástya meg szívósan védekezik, a hátvédek mindent taccsra szerelnek. Kvasz faultol a 16-os sarkán, majd ugyancsak a rendszer vét. A megítélt 11-est Fröhlieh rúgja, de gyenge lövését Feher elvetődve fogja. (16. p.)
    A 11. percben Jeny bead Hirzernek, az továbbküldi a labdát, melyet Tritz a 16-os vonalról élesen küld a jobb sarokba. 1:0.
    További Hungaria-támadások után Hirzer lerohan, a védelem kihagy egy pillanatra és Skvarek máris belövi a második gólt. 2:0 (24. p.)
    Most már csak a Hungária játszik. De később a kék-fehéreken is fáradság, látszik s ekkor a Bástya is vezet egy-két támadást. Mégis a Bástya kapuja jut ismét veszélybe, de Tritz nagy erejű lövését Baumgarten ragyogó stílusban fogja.
    A 41. percben Hirzer újra elfut, Emmerling nem tudja szerelni, a „Kicsi” bead és Skvarek 5 méterről védhetetlenül küldi hálóba a labdát. (3:0).
    Tovább támad a Hungária, végül Haart akasztja meg futásában a bíró sípja.
    Kann Frigyes jól, de talán túlerélyesen vezette a mérkőzést.

    Sporthirlap, 1928. április 16.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.11, 19:34 (szerk.: 2018.12.12, 17:31)
    Hungária-út. 4000 néző. Bíró: Kann

    Hungária: Fehér — Mandl, Kvasz — Nádler, Kléber, Schneider — Haar, Tritz, Skvarek, Hirzer, Jeny.
    Bástya: Baumgarten — Kronenberger, Emmerling — Tóth, Horváth, Simóka — Ábrahám, Varga, Rakitovszky, Fröhlich, Solti.

    0:1 Tritz (64 p.)
    0:2 Skvarek (69 p.)
    0:3 Skvarek (86 p.)

    Bástya trénere: Hlavay György

    Nemzeti Sport, 1928.04.16.