magyarfutball.hu

Attila FC - III. Kerület FC 0 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 14. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 4.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.14, 20:46
    III. ker. FC—Attila 3:0 (2:0)

    III. ker. FC: Neuhaus — Kenyeres, Senkey I. — Werner, Magyar, Király — Mácsay, Lutz III., Konyor, Lengyel, Drössler. — Attila: Német — Kutik, Dankó — Maszlonka, Pruha, Janovitz — Friesz, Riff, Muhoray, Siklóssy, Powolny.

    Négyezer néző volt kíváncsi az Attila otthon megrendezett első bajnoki mérkőzésére és persze mindenki a helyi csapat győzelmét várta, annál súlyosabb volt aztán a csalódás.
    Már a 2-ik percben veszélyes a III. ker., amennyiben Lengyel Magyar labdájával kiugrik és csak az utolsó pillanatban szerelik. A 13-ik percben nagy gólhelyzet a III. ker. kapu előtt, azonban úgy Powolny, mint Siklóssy emberbe lövik a labdát. A 15-ik percben Lengyelt szabadon hagyják, aki a 16-os vonalról könnyen védhető, gyenge, lapos lövést küld a kapura és a labda Németh kezei között a hálóba kerül.
    A gól után az Attila erősen támad. A 17-ik percben Powolny, a 21-ik percben Friesz lövik a labdát a külső hálónak. A 27-ik percben Dankó hibája folytán Mácsay a kapuvonalig viszi a labdát s beadását Konyor a 16-osról gyönyörű lövéssel a belső kapufát érintve a hálóba juttatja.
    Az utolsó tíz perc az Attiláé, azonban a belső csatárok tehetetlenek, sőt a 37-ik percben Friesz is kihagy egy nagy helyzetet és — bár Neuhaus nem is volt a kapuban — messze kapu mellé lő. A második félidőben változatos játék folyik. Először Rieff lő tíz méterről kapu mellé, m majd Konyor hagy ki tiszta gólhelyzetet. A 9-ik percben Powelny és Rieff, később Muhoray és Siklossy is helyet cserélnek, de mindez mit sem használ. A 11-ik percben megpecsételődik az Attila sorsa. Konyor átdriblizi magát Kulikon és Dankón, majd a kapujából későn kifutó Némethet is kidriblizi és a labdát az üres kapuba lövi.
    Hiába veszi most már át az Attila a támadó szerepét, csatárai még tehetelenebbek, mint eddig. A 23-ik percben Rieff szép beadását mind a három belső csatár átengedi, végül is a rossz helyzetben levő másik szélső lövi - mellé. A 25-ik percben Maszlonka megsérül és két percre kiáll. A 37-ik percben lenne még alkalma az Attilának az eredményen szépíteni, amenynyiben Muhoray szépen helyezett labdája már biztos gólnak látszik, amikor Senkey I. a kapuvonalról a mezőnybe visszafejeli a labdát.
    Bíró: Rotter Lajos.

    Sporthirlap, 1928. március 5.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.09, 19:13
    Miskolc. 4500 néző. Bíró: Rotter Lajos.

    III. ker. FC: Neuhaus — Kenyeres, Senkey — Werner, Magyar, Király— Mácsay, Lutz III., Konyor, Lengyel, Drössler.
    Attila: Németh — Kutik, Dankó — Maszlonka, Pruha, Janovitz — Friesz, Riff, Muhoray, Siklóssy, Powolny.

    0:1 Lengyel (14 p.)
    0:2 Konyor (27 p.)
    0:3 Konyor (56 p.)

    III. ker. FC trénere: Senkey Imre
    Attila trénere: Nagy József
    Nemzeti Sport, 1928.03.05.