magyarfutball.hu

Kispest FC - Bocskay FC 3 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 14. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.14, 20:05
    Kispest~Bocskay 3:2 (0:2)

    Kispest: Dénes — Wégner, Dudás — Raix, Purczeldt, Truckenbrod- Senkey, Juhász, Csendes, Mátéffy, Czétényi. — Bocskay: Farkas — Molnár, Dettrich — Varga, Sághy, Keviczky — Markos, Vince, Wampetich, Zemler, Mertin.

    Páratlanul izgalmas mérkőzésben szenvedett vereséget Debrecen csapata. Egy teljes órán át incselkedett vele a győzelem sugara olyannyira, hogy senki sem merte, vol gondolni, hogy Kispest ezen a mérkőzésn még egy általában pontot szerezhet. A debreceniek fellépése pompásan sikerült és az első akciók nyomán az általános csodálkozás moraja zúgott végig a nézők soraiban.
    A játék
    elején azonnal kitűnik, hogy a kispesti csatársornak nincsen tengelye. Ezzel szemben a debreceniek pompás lendülettel lépnek fel. A 7. percben már Keviczky erősen csavart lövését fogja Dénes, akinek kirúgását Vince keresztben Mertinhez adja, a balszélső stoppol, befut a hatosig és onnan az ellenkező sarokba vágja a labdát (0:1).
    Kispest megzavarodik. Wampetich újra lövéshez jut, majdMertin szökteti akit a kornervonalon Dettrich elgáncsol. Tizenegyes, Molnár védhetetlenül helyezi a balsarokba (0:2)
    Csak lassan eszmél Kispest. Támadásai sűrűbbek, de könnyű csatárai nem tudják megtörni a Bocskay védelmet. A játék hullámzó, Kispest van többet támadásban, de a Bocskay sokkal veszélyesebb. Egyik oldalon Senkey, a másikon Zemler a támadások lelke. Kispest csatársora valósággal vergődik a kapu előtt és Csendes, majd Czétényi nagy helyzeteket hagynak kihasználatlanul. A másik kapunál Vincének egy hatalmas lövése süvít el a kapu mellett, végül Senkey centerét négy csatártársa hagyja el futni a kapu előtt.
    Szünet után is a Bocskay lép fel támadólag s Truckenbrod bravurosan ment egy kritikus helyzetet. A Bocskay Vincét a fedezetsorba vonja. Eleinte még akad néhány debreceni támadás, Vince egy remek lövése a kapu mellé fut, de később Vince megsérül és ekkor Zemler vonul hátra negyedik fedezetnek. Kispest gyenge fedezet sorával is egyre erősít. Támadásaiban nincsen rendszer, de az öt kistermetű csatár szünet nélkül tör előre. Senkey impozáns erőfeszítéssel dolgozik. Beadásainak java elvesz a belsőkön, de nem csügged. Végre a 17 percben a baloldalon indul el a támadás, Czétényi lövésszerű centere átjut Senkeyhez, aki stoppol és óriási erővel az ellenkező sarokba küldi a labdát (1:2).
    Most indul meg a mérkőzés legizgalmasabb fázisa. Raix nekilendül és nagy erővel támogatja a csatárait. Czétényi a hatosról a kapu fölé emel egy labdát. Kispest beszegezi a Bocskayt, amely azonban mégis kimenekszik Dettrich jó rúgásaival, sőt egyszer a kispesti l6-oson szabadrúgáshoz jut. Végre a 32. percben Juhász lövését kornerre tolja Farkas. Senkey kornere a kapufa előtt esik le, Mátéffy fejese védhetetlenül hull a hálóba (2:2), Markos kornert hoz, de újra felnyomni Kispest. A 41. percben Dudás a félpályáról szabadrúgást rúg, a labda elé Farkas kidobja magát. Csendes lövése a kapusról felperdül a levegőbe, de Mátéffy még beugor- hat és a hálóba tolja, a labdát (3:2).
    Egy-egy hatalmas gólhelyzet még mind a két oldalon adódik. Zemler kitör, húsz méterről irtózatos erővel a felső kapu sarkának vágódik a lövés, majd a befutó Vince az üres kapu fölé továbbítja. Amott Purczeldt centerét a három belső Czétényinek engedi át, aki üresen áll, de hat lépésről sem lő gólt.
    Bíró: Juhász Attila dr.

    Sporthirlap, 1928. március 5.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.09, 19:07
    Sárkány-utcai pálya. 2500 néző. Bíró: Dr. Juhász Attila.

    Kispest: Dénes — Wégner, Dudás — Raix, Purczeld, Truckenbród — Senkey II., Juhász, Csendes, Mátéffy IV., Czétényi II.
    Bocskay: Farkas — Molnár, Dettrich — Varga, Sághy, Keviczky - Markos, Vincze, Wampetics, Zemler, Mertin.

    0:1 Mertin (7 p.)
    0:2 Molnár (11-esből)(9 p.)
    1:2 Senkey II. (62 p.)
    2:2 Mátéffy IV. (79 p.)
    3:2 Mátéffy IV. (86 p.)

    Kispest trénere: Boldog Ádám
    Nemzeti Sport, 1928.03.05.