magyarfutball.hu

Bocskay FC - Attila FC 0 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 13. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 4.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.13, 22:02
    Attila—-Bocskay 2:0 (1:0)

    Attila: Németh — Kutik, Dankó — Hajós, Pruha, Janovitz — Friesz, Riefí, Muhoray, Siklóssy, Powolny. — Bocskay : Farkas — Dettrich, Molnár Fejér, Sághy, Keviczky — Markos, Seiden, Wampetich, Semler, Mertin.

    Négyezer néző előtt zajlott le a debreceni nagy mérkőzés, amelyet a miskolci riválisok megérdemelten nyertek meg. A játék külső képe után még nagyobb győzelmet is megérdemeltek volna a miskolciak, akik a mérkőzés egész idején technikailag és taktikailag feltétlenül fölötte állottak a Bocskay együttesének.
    Felállásnál
    az Attila a szelet és a napot hátba kapja. Eleinte a Bocskay támad,mert az Attila elfogódott, azonban hamarosan kitűnik, hogy a debreceni védelem nagyon bizonytalan, Powolny jut először lövéshez, labdáját Farkas kiüti. A Bocskay ellentámadása kornert hoz, amit Kutik kifejel. Farkas zavarban van, egy közepes lövést kiejt az üres kapu elé, Dettrichnek alig sikerül felszabadítani. A 13. percben Powolnyt kornerre szereli Fehér.
    A kornert Powolny a kapu elé tálalja, kavarodás támad, Rieff kapja a labdát és a védőjátékosok falanxa között a hálóba lövi. (1:0),
    ellentámadással felel a Bocskay. Wampetich kiszökteti a balszárnyat, de ott elvész a jó akció. Friesz lefutása veszélyesebb, a lövést Farkas éppen csak kitolja a kapuból. Markos lefut, kézzel tartják, tizenegyest reklamál a Bocskay, de hiába Semler szökik el egyszer, Kutik bravurosan leszerelt. Markos kétszer lő szabadrúgást a tizenhatos sarkáról, mindkétszer élesen a kapu mellé. Végre Friesz ismét felszabadít egy remek kiszökéssel, amit tévesen állít meg offszájd címén a bíró. Az Attila szép kombinációkkal támad. Pruha szabadrúgását fogja a kapus, majd Friesz lövését a gólvonalon, amiért most az Attila reklamál gólt. Kornert szerez az Attila, ami eredménytelen.
    A második félidő még izgalmasabb az elsőnél. Markos lefut, leszerelik a lövés előtt,. A Bocskay-védelem bizonytalansága egyre szembetűnőbb. A fedezetsor nagy erőfeszítéssel mégis támadást kísérel meg. Az egyetlen szép akciót Semler felsősarkos lövéssel fejezi be, amit Németh szépen véd. Ujra felnyomul az Attila és Muhoray a kapu mellé lő. Amott Markos erőlködik, kétszer lő védőjátékosba. Heves és élénk a játék, mind a két csapat ádáz erővel küzd a gólért. Az Attilának sikerül. Ismét a 13. percben. Az előrehúzódott Bocskay-védelemtől Friesz megszökik, élesen centerez, Dettrich elhibázza a felszabadítást, a labda Muhoray elé pattan, aki egy lépést tesz és a lövés már ott áll a háló sarkában. (2:0).
    A Bocskay elkeseredetten újít, Kevíczky is felnyomul csatárnak, centerezését Markos a kapu fölé fejeli. Nem tart sokáig a debreceni offenzíva. Két szabadrúgást ér el, amit Dettrich és Markos kiaknázatlanul hagynak. Majd felnyomul újra az Attila, Powolnyt hárman gáncsolják. Friesz tör előre, kétszer fogja a lövéseit Farkas. A játék kezd eldurvulni. Az Attila kornert szerez. Powolny centere Rieffről a kapu mellé csúszik. Ujabb korner, Hajós a kapu fölé fejeli. Rövid Bocskay offenzíva. Mertin kornert szerez, Wampetich kapura lő, Németh védi, majd Molnár szabadrúgása elkerüli a kaput. Hasonló sorsra jut Friesz lövése is. Az utolsó percekben döntő Attila-fölény alakul, Powolny három lépésről vág egy labdát a kapu fölé. Még egy debreceni alkalommal Keviczky szabadrúgását Németh könnyen védi.
    Bíró: Iváncsics Mihály.

    Sporthirlap, 1928. február 27.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.09, 17:01 (szerk.: 2018.12.09, 18:22)
    Debrecen. 4500 néző. Bíró: Iváncsics.

    Attila: Németh — Kulik, Dankó Hajós, Pruha, Janovitz — Friesz, Riff, Muhoray, Siklóssy, Powolny.
    Bocskay: Farkas — Detrich, Molnár — Fejér, Sághy, Reviczky — Markos, Seiden, Wampetich, Semler, Mertin.

    0:1 Riff (13 p.)
    0:2 Muhoray (58 p.)

    Nemzeti Sport, 1928.02.27.