magyarfutball.hu

Bocskay FC - Nemzeti SC 1 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 12. forduló
játékvezető : Klug Frigyes
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: syakilazop
    2022.12.02, 13:01
    A tízperces meghosszabbított félidőben a Bocskay-csatárok hevesen támadnak, de támadásaik nem alkalmasak az eredmény elérésére. [URL=https://techzpod.com/roblox-guides/]roblox tutorials[/URL] [URL=https://get-mobdrovip.com]get-mobdrovip.com[/URL]
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.10.12, 21:33
    Nemzeti—Bocskay 2:1 (1:0)

    Nemzeti: Gallina — Török, Szendrő - Hossó, Volentik, Bartos — Rémay III.,Odry, Bihány, Kautzky, Czétényi — Bocskay, Farkas — Molnár, Dettrich —Baik, Fehér, Keviczky — Markos, Seiden, Wampetich, Semler, Mertin.

    A Nemzetiek hősies ellenállással és páratlan szívósággal csonka csapatával is legyőzte az otthonában játszó Bocskayt, azonban nagy árat adott ezért a legjobb csatárának a harcképtelenségével. Czétényi ezen a mérkőzésén az eddigi formájánál is frissebb és veszélyesebb játékkal indult, de csak a tizenegyedik percig juthatott el, mikor egy szerencsétlen kollízió után eszméletlenül terült el a pályán. A labdát nagy rőssel vezető csatár elé kifutó Farkas kapus, lábai elé vetődött, a csatár nem bírt megállni, átesett rajta és az összecsapástól mind a két játékos eszméletlenül maradt a földön Farkast lábbra állították.
    Czétényi azonban bal térdkalácstöréssel fekve maradt.
    A mentők beszállították a debreceni sebészeti klinikára, ahol gipszbe rakták. Czétényi nem is utazhatott haza csapatával.
    A mérkőzés izgalmas és heves lefolyású volt, a kissé erélytelen bíró nem fogta meg eléggé a játékosokat s igy a játék a végén eldurvult. Csak így történhetett meg az is, hogy Markos Gallinát megrúgta. A mérkőzés elején a Nemzetiek erősen támadásba kezdenek és a 6. percben megtörténik Czétényi balesete. Ez visszaveti a Nemzetieket, mire kinyomul a Bocskay, de csatárai eredménytelenek. Szendrő és Gallina állja az ostromot. A 40. percben Bihámi vezet ellentámadást, magára vonja a védelmet, hirtelen Kautzkyhoz passzol, ez tovább Odrynak, aki berúgja a vezető gólt. (1:0).
    A tíz perccel meghosszabbított félidőben hevesen rohamoznak a Bocskay csatárok, de a támadásaik nem alkalmasak eredmény elérésére.
    Szünet már már döntő fölénybe kerül a Bocskay, de a Nemzetiek tíz emberrel is rendszeresebben játszanak és ha ritkán sikerül is kibontakozniok a védekezésből, a támadásaik akkor rendre veszélyesek. A Nemzetiek kapuja állandó ostrom alatt áll, de Semler, Markos és Seiden az üres háló előtt is tehetetlenek. A 25. percben Molnár
    egy rosszul sikerült felszabadító rúgást Volentik a félpályán elfog, kiszökteti Bihámit, és ez Kautzkyval játszik össze, aki már tisztán áll és így Farkas is hiába dobja magát a lábai elé. (2:0).
    A Bocskay erre olyan erősen támad, hogy szinte besepri a Nemzetieket a saját kapujukba. A Nemzetiek azonban állják: a sarat és tömören védekeznek.
    A 37. percben Semler és Seidner összjátékából utóbbi kapura lő. Gallina kilátását eltakarják és a labda akadálytalanul jut a hálóba. (2:1).
    Tovább rohamoz a Bocskay, míg a Nemzetiek most már csak az eredmény megtartásáért játszanak. A szerencse is segíti őket, mert két korner és Mertin kapura lövése árán sikerül kihúzni a hátralevő időt.
    Bíró: Klug Frigyes.

    Sporthirlap, 1928. február 20.
     
  3. avatar: erdosor
    2018.12.07, 19:51 (szerk.: 2018.12.08, 11:00)
    Debrecen. 3500 néző. Bíró: Klug.

    Nemzeti: Gallina — Török, Szendrő — Hossó, Volentik, Bartos — Rémay III., Odry, Kautzky, Bihámi, Czétényi.
    Bocskay: Farkas — Molnár, Dettrich — Baik, Fejér, Keviczky — Markos, Seiden, Wampetich, Zemler, Mertin.

    0:1 Bihámi (34 p.)
    0:2 Kautzky (71 p.)
    1:2 Seiden (80 p.)

    Nemzeti Sport, 1928.02.20.