magyarfutball.hu

Hungária FC - Szegedi Bástya FC 2 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 10. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.03, 21:04
    Hungária—Bástya, Hungária út, fél 2. Bíró: Bóna.

    Sporthirlap, 1927. december 3.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.10.03, 20:19
    Hungária—Bástya 2:1 (2:0)

    Hungária : Fehér - Mandl, Kocsis — Rebró, Kléber, Schneider — Haar, Skvarek. Opata, Hirzer, Jeny. •— Bástya: Acht - Beck, Weiglhoffer — Steiner. Wéber, Tóth — Ábrahám, Kronenberger, Varga, Höss, Solti.

    Az első komoly akciót
    a 8-ik percben vezeti a Hungária. A balszárny kidolgozott támadását Opata elvéti ugyan, de Hirzer hirtelen ott terem és Tóth a tizenhatos vonalon kézzel stoppol, a megítélt szabadrúgást Acht védi. A 10. percben Haar kiugrik, váratlan lövése hajszálnyira megy a kapu mellé. Skvarek bombáját pedig Acht kornerre menti. Wéber kitűnő labdái most a Bástyát hozzák frontba, két veszélytelen akció után azonban ismét mezőnyjáték következik. A 17. percben Ábrahám szabadrúgása kitűnő helyzetbe hozza a szegedieket, ám a védelem résen van. A 18. percben Mandl hendszet vét, a szabadrúgásból a Bástya kornert erőszakol ki. Solti sarokrúgás, kavarodást teremt a Hungária kapuja előtt, Kronenberger közeli fejesét azonban Fehér bravúrosan védi. Varga szöktető labdája Soltit tiszta helyzetben találja, de a labda lepattan a lábáról. Hirzer hirtelen kiszökteti Haart, a kritikus helyzetben Skvarek hibáz. A 26-ik percben
    Schneider
    40 méteres szabadrúgása Weiglhoffertől Skvarekhez kerül vissza, az rögtön lő és Acht már hiába veti magát a labda után.
    Haar beadását Hirzer magasan fölé lövi. Mandl és Solti közelharcából utóbbi kornert erőszakol ki, a veszélyből ugyancsak Mandl szabadítja fel csapatát. A 39. percben Kléber hosszú passzát Jeny fogja, beadása Opata lábáról kapu fölé jut.
    A 41. percben Hirzer lövését a vetődő Acht kitolja, a kornervonal felé guruló labdát azonban Haar elfogja, centerez és Hirzer gyönyörű lövéssel megszerzi a második gólt.
    Az utolsó percben Hirzer bombalövését Acht a levegőben úszva, kornerre menti. A sarokrúgásból Tóth még frontba hozza a Bástyát, Wébernek lövésre is van ideje, de Fehér szépen ment.
    Szünet után a Hungáriát látjuk frontban. A 4. percben Haar centerét Hirzer fogja, lövése kapufáról visszapattanva kornerre jut, a sarokrúgás eredménytelen. Steiner a tizenhatos tájékán hendszet vét, a szabadrúgás ugyancsak az ő fejéről kornerre pattan. A 9. percben Ábrahám lefut, centerét Fehér szépen védi. A Bástya ezután visszaesik és a Hungaria. fölénye mindinkább kidomborodik, mégis Szegen jut gólhoz.
    A 24. percben Wéber előreadott labdájával Höss áttöri a védelmet, és a kifutó Fehér mellett az üres kapuba lövi a labdát.
    A Bástya most támadásban marad, de a kék-fehérek védem, már csirájában elfojtja a csatárakciókat. A 32. percben a kitörő Hirzer bombalövését Acht kornerre üti. A 34. percben Solti kiszökik, a beadása által keletkezett veszélyes helyzetet Schneider gyors közbelépése hárítja el. Wéber egy összefutásnál megsérül és kiviszik a pályáról, de néhány perc múlva ismét beáll. A finis a Bástyáé. A Schneider faultja miatt megítélt szabadrúgást Beck jól irányítja, a veszélyesnek látszó szituációban Fehér kiboxolja a labdát. A 43. percben Höss és Rebró a taccsvonalon összezördülnek. A közönség betódul a pályára, a tumultuózus jelenetnek a bíró Höss kiálításval vet véget.

    Sporthirlap, 1927. december 5.
     
  3. avatar: erdosor
    2018.12.06, 08:47 (szerk.: 2018.12.06, 09:50)
    Hungária-út. 1500 néző. Bíró: Bóna.

    Hungária: Fehér — Mandl, Kocsis — Rebró, Kléber, Schneider — Haár, Skvarek, Opata, Hirzer, Jeny.
    Bástya: Acht — Beck, Weiglhoffer — Steiner, Wéber, Tóth Ábrahám, Kronenberg, Varga, Höss, Solti.

    1:0 Skvarek (25 p.)
    2:0 Hitzer (40 p.)
    2:1 Höss (68 p.)
    Kiállítva: Höss (86 p.)

    Hungária trénere: Feldmann
    Bástya trénere: Hlavay György

    Nemzeti Sport, 1927.12.05.