magyarfutball.hu

Attila FC - Szegedi Bástya FC 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 8. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.03, 22:13
    Az Attila védelme és hajfsora szemet gyönyörködtető pompás teljesítményt produkált — A csatársor most is góliszonyban szenvedett — A Bástyának csak a védelme felelt meg, de ez elég volt a gólok elhárítására —

    Attila—Bástya 0:0

    A játék változatos támadásokkal indul. Először Siklóssy szépen helyezett lövését fogja Acht, majd utána Kronenberg rohan le és Ábrahámhoz passzol, aki azonban offszejdon áll. A 11. percben Maszlonka szép szabadrúgását alig védi Acht, Weber szabadrúgása viszont mellé megy. A 13. percben Kripkó labdájával Hajós kitör, de Acht kornerra szereli. A 14. percben Siklóssy csodaszép bombalövést küld, amely a kapufa sarkáról pattan ki. Pimpi centerez most újból, de azt parírozzák a hátvédek. A 17. percben Povolny küld hasonló szédületes lövést, de
    Weiglhofferről a labda irányt változtat és alig repül kornerra. A másik oldalon Wéber lő kétszer is a kapu fölé. Egymásután két kornért szerez az Attila, de egyiket sem tudják kihasználni. Az Attila-szélsők, különösen Singer, igen rosszul játszanak. Az Attila halfsora minden Bástya-kisérletezést visszaver, de a csatársor nem tudja tartani a labdát. A 31. percben gyönyörű akciót vesz az Attila. Pimpi Siklóssyhoz passzol, aki középre vágja a labdát. Hajós átlépi, Povolny élesen lő, Acht kiejti a labdát, de utána Pimpi rosszul lő. A 37. percben Höss lövésénél Németh a labda mellé boxol, de a válláról mégis kipattan a labda és Kutik tisztáz. Hajóst a tizenhatos vonalon belül elvágják, de a bíró nem ad 11-est.
    A második félidőben a jobbszárny kísérletezik először, de nem értik meg egymást. Már a kornert is Maszlonka rúgja, nem bíznak a csatárokban. Povolny keresztül töri magát a védőjátékoson, de mellé lő. A 20. percben Povolny éles lövését Acht a levegőben úszva üti ki. Utána Höss labdájából Solti a kapu fölé lő. Az Attila óriási fölényben játszik, de szabadrúgásokon és kornereken kívül egyebet nem tud elérni, mert a csatársor rossz. A közönség két alkalommal 11-est reklamál, az egyiket egész jogosan, de a biró nem adja meg. Az utolsó percben különösen nagy izgalom támad egy hendsznél, de csak kornert ítél a biró. A kornerarány 7:1 az Attila javára.
    Antalics biró nem mert 11-est ítélni, mert félt attól, hogy egy büntetőrugással dönti el a meccs sorsát. — Túlságosan mérlegelt s ez volt a hibája.

    Reggeli Hirlap, 1927. december 10.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.10.03, 21:57
    Attila—Bástya 0:0.
    A mérkőzést a Bástya erőtlen támadása vezette be, amely után váltakozó játék alakult ki. A 13. percben az Attila vezette az első veszedelmes támadást, amelyet Hajós lövése fejezett be, ám Acht kornerre ütötte a labdát. A 17. percben Siklóssy éles lövése a kapufáról pattant vissza. Az Attila mindinkább többet támadott s lassan fölénybe került, a szép akciókat azonban sorra ártalmatlanná tette a pompásan működő szegedi védelem, élén Acht kapuvédővel, aki nem egy gólnak látszó labdát védett ki nagy bravúrral. A második félidőben az Attila még nagyobb fölénybe került, a Bástya védője azonban most is megvédte kapuját a góltól s a miskolciak fölényét csak a 7:1-es kornerarány fejezte ki.

    Budapesti Hírlap, 1927. december 10
     
  3. avatar: seamandarin
    2022.10.02, 23:44 (szerk.: 2022.10.03, 13:12)
    Attila—Bástya 1:1 (1:1)

    Attila: Németh — Kutik, Maszlonka — Hajós, Kripkó, Janovitz — Friesz, Powolny, Skalitzer, Mulloray, Singer
    Bástya: Acht — Beck, Weigelhoffer — Steiner, Weber, Tóth — Ábrahám, Krohnenberger, Wahl, Höss, Solti.

    A Miskolcra ereszkedő sűrű köd lehetetlenné tette a bajnoki meccs lejátszását és a helyette megtartott barátságos mérkőzést is kénytelenek voltak hat perccel előbb befejezni, mert a köd akkor már átláthatatlan volt.
    Az első félidő a változatosabb. Skalitzer fejesét a kapus védi, míg Némethnek kétszer kell kifutással mentenie. A 19-ik percben Singer jól irányított beadását Skalitzer élesen a felső sarokba lövi. A 27-ik percben Weber kapufát lő. A 29-ik percben Solti fut le, Németh későn megy elébe és a centerezést Ábrahám az üres kapuba lövi. Szünet után az Attila több gólhelyzetet teremt, de Friesz mindent elront, Powolny egyik centerezését pedig Muhoray egy lépésről is kapu fölé lövi. A 25-ik percben már semmit sem látni, mire a bíró lefújja a mérkőzést. A klubok vezetői tárgyalásokat folytattak az új mérkőzés napjáról, a Bástya azonban nem akar az ősszel már kiállani, mivel a szezon befejezése után hosszabb túrára indul Jugoszláviába és Olaszországba.

    Sporthirlap, 1927. november 28.
     
  4. avatar: erdosor
    2018.12.06, 10:22 (szerk.: 2018.12.06, 10:49)
    Miskolc, 2000 néző. Bíró: Antalics.

    Attila: Németh— Kutik, Dankó — Maszlonka, Kripkó, Janovitz — Singer, Powolny, Hajós, Siklóssy, Pimpi.
    Bástya: Acht - Beck, Weiglhoffér — Steiner, Weber, Tóth — Ábrahám, Kronenberger, Varga, Höss, Solti.

    Attila trénere: Nagy József

    Nemzeti Sport, 1927.12.09.
     
  5. avatar: erdosor
    2018.12.05, 16:26 (szerk.: 2018.12.06, 10:49)
    Eredetileg 1927.11.27-én rendezték volna.
    Attila—Bástya 1:1 (0:0)
    A nagy köd miatt csak barátságost játszottak Miskolcon
    Góllövő: Skalitzer, Ábrahám

    Nemzeti Sport, 1927.11.28.