magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Hungária FC 1 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 4. forduló
játékvezető : Gerő Ferenc
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 22.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.29, 18:58
    A Hungária nemcsak jobb lett, mint a III. ker. FC, hanem lelkes játékával is rászolgált a győzelemre

    Hungária—III. ker. FC 3:1 (0:0)

    Hungária: Fehér - Mandl, Kocsis -Rebró, Kléber, Schneider — Haas, Skvarek, Opata, Hirzer, Jeny. III.ker. FC: Neuhaus — Mayherr, Senkey I. — Werner, Magyar, Hauser — Mácsay, Horváth, Konyor, Kenyeres, Dröszler.

    Bíró: Gerő Ferenc.

    Hungária-támadással kezdődik a játék és Haar már a harmadik percben kornert erőszakol ki, melyből Hirzer megteremti az első meleg helyzetet. Röviddel utána Dröszler jut veszélyes helyzetbe, de a bíró érthetetlen módon offszájdot ítél. A hetedik percben Hauser könnyelműsége révén Opata tiszta helyzetbe kerül, lövését azonban Neuhaus fogja. A 10-ik percben Konyor Horváth elé tálalja a labdát,ám Horváth 12 méterről a kapu mellé lő. Lassanként a Hungária kerekedik felül és míg Óbuda csupán Konyor és Horváth révén veszélyeztet, azalatt a Hungária három-négy jó helyzetet teremt, anélkül azonban, hogy azok közül akár egyet is kihasználna. Különösen Skvarek lövéseit nem kíséri szerencse. A 30-ik percben Schneider intéz támadást,lövése a kapu mellett süvít-el. A Hungária fölénye kezd kidomborodni, viszont a III. ker, inkább csak lefutásokkal kísérletezik. A 39-ik percben szép Hungária-támadás következik. Skvarek jó labdát ad Opatának, aki a labdát átlépi és Jenynek engedi át, a balszélső stoppol és 10 méterről a kapu fölé lő. Dröszler rosszul sikerült lefutása után Haar két ízben is jó helyzetbe került, eredmény nélkül. .Az utolsó előtti percben a bíró érthetetlen elnézése folytán Opata súlyos offszárdhelyzetből három méterről kapura lő, de Neuhaus kornerre tolja ki a rosszul irányított labdát, a kornert Jeny Skvarekhez juttatja, aki azonban hibáz.
    A II-ik félidőben a Hungária nagy lendülettel kezd és Rebró szép labdájával
    Hirzer megszökik és már a 2-ik percben védhetetlen gólt lő.
    Alig állnak fel. Ismét Hirzer kerül jó helyzetbe, de a labdát rosszul találja el. Ellentámadás következik. amiből Horváth szerez meleg pillanatokat a Hungária hátvédének, akik elnyomják. A 6-ik perc Rebró és Dröszler heves összefutását hozza, mind a ketten könnyebben megsérülnek , Rebró egy percre ki is áll. Ezután a Hungária ostrom alá veszi Neuhaus kapuját, ám Opata, Hirzer, majd ismét Opata hibáznak. A III. ker.-nek is akad jó helyzete, ám Kenyeres lövését Fehér remekül dogja. A 17-ik percben ismét Opata kerül jó helyzetbe, lövését Neuhaus kornerre menti, a korner Hirzer kezelése folytán eredménytelen. A 18-ik percben
    Hirzer nagyszerűen lefut, beadására Neuhaus kiszalad, de a labdát nem éri el, az Haarhoz kerül, aki azt az üres kapuba juttatja.
    A Hungária továbbra is fölényben marad. Különösen Hirzer van elemében. A 24-ik percben
    a kitűnő balösszekötő szökteti a Jenyt, kinek remek beadását Haar élesen a kapuba lövi. (3:0).
    Lassanként a III. ker. is szóhoz jut, de a belső csatárai kissé kényelmesen mozognak. A Hungáriának Hirzer szerez több jó alkalmat, de kihagynak. Kléber fejese pedig tenyérnyire süvít el a kapu felett. Végre a 35-ik percben a III. ker.-nek is sikerül egy akciója.
    Konyor szép helyzetet dolgoz ki magának, majd a labdát Horváth elé tálalja, aki azt nyugodtan helyezi Fehér hálójába.
    Az utolsó tíz perc Óbudáé. Erős ostrom alá fogják a Hungária kapuját. A 38-ik percben Horváth, majd rögtön utána Mácsay hagy ki gólnak látszó helyzetet. A 40-ik percben Mácsay támad, védekezés közben Kocsis és Fehér olyan szerencsétlenül futnak össze, hogy mind a ketten megsérülnek. Kocsis két percre kiáll. A következő percben Horváth tiszta helyzetbe kerül, de labdája gyenge. Még Fehérnek kell Kenyeres lövését védeni és vége a játéknak.

    Sporthirlap, 1927. október 31.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.04, 09:01 (szerk.: 2018.12.04, 11:21)
    üllői-út. 22.000 néző. Bíró: Gerő

    Hungária: Fehér — Mandl, Kocsis — Rebró, Kléber, Schneider — Haar, Skvarek, Opata, Hirzer, Jeny.
    III. ker.: Neuhaus — Mayherr, Senkey — Werner, Magyar, Hauser — Mácsay, Horváth, Konyor, Kenyeres, Drössler.

    0:1 Hirzer (47 p.)
    0:2 Haar (63 p.)
    0:3 Haar (69 p.)
    1:3 Horváth (80 p.)

    Hungária trénere: Feldmann
    III. ker. trénere: Hegyi

    Nemzeti Sport, 1927.10.31.