magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Bocskay FC 4 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 2. forduló
játékvezető : Bíró Sándor
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 10.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.20, 23:20
    A Bocskay védelmének súlyos taktikai hibái is elősegítették a technikai fölényben levő Nemzetiek győzelmét

    Nemzeti—Bocskay 4:1 (2:1)

    Nemzeti: Gallina — Török, Szendrő — Hossó, Volentik, Bartos — Rémay III, Rémay II, Tóth, Bihámy, Czétényi. — Bocskay: Hübner - Baik, Molnár - Reviczky, Sipos, Mertin — Markos, Molnár II, Wampetich, Schreiber, Polanetzky

    Bíró: Biró Sándor.

    Kezdés után
    a Nemzetié az első támadó akció, amely Bihámi magas lövésével végződik. Majd Molnár rosszul hátrastoppolt labdájából Tóth csaknem megszerzi az első gólt. A Bocskay első támadását Török szereli, azután a lendületbe jövő Rémay III. lefutása ad dolgott Molnárnak. Wampetics 20 méterről a kapu mellé küldött lövése után alakul ki a Nemzeti első eredményes támadása. Az 5. percben Bartos passzával Czétényi lefut, a labdát a Bocskay által szabadon hagyott Rémay II.-höz továbbítja, aki a kapuvonalon tétovázó Hübner mellett belövi az első gólt (1:0).
    Néhány Bocskay támadás következik ezután, de a messziről küldött lövések veszélytelenek. A Nemzetiek rohamait Rémay III. és Czétényi felváltva vezetik, de a befejező akciók gyengék. A 21. percben szabadrúgásból veszélyes helyzet a Bocskay kapuja előtt, Sípos kornerra menő , majd a sarokrúgásból Hübner újabb kornért csinál, ezt Tóth a kapu mellé fejeli. A Bocskay újabb támadásait a két Nemzeti bekk a 16-on sorra szereli, Gallinának hátratolva a labdákat. A 25. percben újabb bonyodalom a debreceni kapu előtt. Czétényi lefut, labdája a késlekedő Baik mellett Rémay II.-höz jut, akinek megtévedett lövését Hübner kornerre tolja. A következő percben az ofszájdról startoló Rémay II. tiszta helyzetből a kapu mellé plasszíroz. Nem sokkal ezután a túloldalon Molnár II. ront el egy kedvező helyzetet. A 32. percben a két Rémay indít rohamot, Rémay III. bead, a labdát Tóth balra engedi át, a rosszul fedezett Bihámi elfogja és öt méterről bevágja (2:0).
    A Nemzeti még néhányszor felnyomul, azután kissé visszaesik és a védekezés közben a 35. percben Török a 16-on kívül rendszer vét, Polanetzky szabadrúgása magasan ível a Nemzeti-védelem fölött a kapu jobb sarka felé, Markos rástartol és befejeli (2:1).
    A Bocskay a gól után lendületben marad, Markos többször is veszélyeztet gyors lefutásaival, de középen elvesznek jól kidolgozott labdái. A Nemzeti az utolsó percekben erősít, de az eredmény csupán egy kapu fölé jutott szabadrúgás.
    A második félidő is Nemzeti támadásokkal indul és már a 4. percben van eredmény. Volentik pompás passzával a Mertin által nem fedezett Rémay III. lefut, a bekkek is késnek, a kapus sem fut ki, s a gyors jobbszélső magas lövése zavartalanul jut a hálóba (3:1). A Nemzeti tovább támad, de félgőzzel, rohamai nem is nagyon veszélyesek. A Bocskay támadásai azonban még veszélytelenebbek, mert az ide-oda való passzolgatásban erejüket vesztik. A játék eddig sem volt léleküdítő, de most már egyenesen unalmassá válik. Nincs kezdeményezés egyik részről sem, csupán az ellenfél hibáin élősködik mind a két fél. Csupán Rémay III. részéről látunk még kezdeményező erőt és ötletességet. Már senki sem vár újabb gólt, amikor a 38. percben Gallina hosszú kirúgása Rémay III.-hoz kerül, senki sem fedezi s így van ideje öt méterig megközelíteni a kaput és biztos lövéssel beállítani a végeredményt. A Bocskay még egy utolsó rohammal próbál szépíteni a vereségén, ám Markos lövése a kapu fölé jut.

    Sporthirlap, 1927. szeptember 12.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.01, 10:11 (szerk.: 2018.12.01, 12:28)
    Üllöi-út 10.000 néző. Bíró: Bíró Sándor.

    Nemzeti: Gallina — Török, Szendrő — Hossó, Volentik, Bartos — Rémay III., Rémay II., Tóth, Bihámi, Czétényi.
    Bocskay: Hübner — Baik, Molnár I. — Kevitzky, Sípos, Mertin — Markos, Molnár II., Wampetioh, Schreiber, Polanetzky.

    1:0 Rémay II. (6 p.)
    2:0 Bihámi (32 p.)
    2:1 Markos (? p.)
    3:1 Rémay III. (49 p.)
    4:1 Rémay III. (83 p.)

    Nemzeti Sport, 1927.09.12.