magyarfutball.hu

Somogy FC - Bocskay FC 0 : 1 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.01.27, 19:27
    Bocskay—Somogy 1:0 (0:0)

    Bocskay:- Bangi — Fejér dr., Molnár — Wampetich, Sághy, Keviczky — Markos, Vince, Teleki, Szemler, Mertin. — Somogy: Erdős — Morvay, Szattyán — Tallián, Somogyi, Blum — Galambos, Körösi, Köves, Vadas, Rákosi.

    Az első percek tapogatódzó játéka után a 6. percben Somogy kornert ér el, amiből Vadas kapura fejel, Bangi öklözéssel véd. Itt is, ott is a jobbszélső lefutásai viszik a támadásokat, amelyek egyelőre nagyon színtelenek. A 15. percben Markos jó akciójából Vince rossz lövéssel a kapu fölé lő. Két perc múlva Galambos rohan le, lövésszerű beadására a kapus kifut, az üres Rákosi viszont a labda mellé fejel! A 32. percben Keviczky olyan erővel csap össze Körösivel, hogy utóbbi tíz percig nem vesz részt a játékban, visszatérve pedig jobbszélsőnek áll be.
    A 37. percben Blum felszabadító labdájával Galambos megszökik, de jó helyzetben a kapu mellé lő. A Somogy-bekkek pillanatra megzavarodnak, Vince üresen kifut, de a kapus ölébe lő és a lepattanó labdát Semler is a kapusnak lövi.
    Szünet után a közönség Kövest a centerhalfba kényszeríti, mire Somogyi megy centernek.
    A 8. percben
    Vince energikus kitörése sikert hoz, mert a bekkek nem tudják követni, zavartalanul jut előre és közelről élesen helyezett gólt lő.
    Somogy éled, Blum lelkesedése átömlik a csapaton, az iram még fokozódik. Blum labdájával Körösi tör ki, jó lövését Bangi kornerre öklözi. A játék izgalmas, a két kapu gyorsan váltakozva kerül veszélybe. Markos a félpályáról szökik meg és Szattyán csak az utolsó métereken szereli! A 16. percben Somogyi egyéni kitörés után élesen lő, de a labda a kapu fölött süvít el. A Bocskay lassan átveszi az iramot, sőt fokozza és a játék irányítója lesz. Köves teljesen viszszaesik, Blum a lelke a Somogy játékának.
    Az utolsó percekben a Bocskay lefékez, a Somogy még egy szabadrúgáshoz jut, amit Köves huszonöt méterről irányít, de Weisz fordulásból küldött lövése elkerüli a kaput.
    Bíró: vitéz Karsay.

    Sporthirlap, 1929. június 3.