magyarfutball.hu

Somogy FC - Bocskay FC 2 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1933/1934, 3. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 2.600

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.04.04, 19:37
    Somogy—Bocskai 2:1 (0:1)
    A Bocskai „pilinckázott”, a Somogy gólra tőrt
    Góllövő : Vincze, Berecz, Berecz
    Debrecen, 2600 néző. Bíró: vitéz Adorján.
    Erős szél fúj. A Bocskainak nincs szerencséje a választásban. Szél ellen kell játszania. Felállnak:
    Somogy: Váli — Velez, Joós — Mészáros, Győrffy I., Foór — Galambos, Berecz, Győrffy II., Pető, Kocsis.
    Bocskai: Alberti — Kovács, Janzsó — Palotás, Gyulai, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki, Eőry, Hevesi.
    A szél támogatásával a Somogy kezd. Formásan támad. Majd a Bocskai is belejön! Eőry és Markos jár elől, de eredmény nélkül. A 8. percben adódik az első nagy esemény. Szabadrugás a 16-osról a Somogy ellen.
    — Vincze, Vincze! — kiabál a közönség. A mult héten is ugyanilyen időtájt ő rugott szabadrugást a hálóba. Most nem sikerült ilyen jól. A kapufa tövének megy. Azután Teleki—Vincze —Markos-támadás következik s végül Eőry fölé vág. A Somogy nagyon igyekszik, de lesálláson megakad. Végre Kocsis labdát kap, futtában lövi . Alberti csak nagy bravúrral tudja védeni. Vastaps. Aztán megint a Bocskai következik — rossz balszárnnyal. Eőry ront. Kiabálnak is:
    — Eőry, ez őrjítő! Teleki lő.
    Váli könnyen véd.
    A 28. percben járunk, amikor a Somogy jó helyzetbe kerül. 20 méteres szabadrugáshoz jut. Győrffy I. rugja s Berecz úgynevezett holtbiztos, helyzetben mellé küldi a labdát. A Bocskai támadósorában Teleki igyekszik, Vincze forgolódik.
    A gól azonban nem soká várat magára. A 30. percben Teleki viszi a labdát. Most ő is forgolódik, amíg egyszerre csak hárman vannak rajta. Persze, hogy gyenge lesz a lövés, sőt a kapu előtt Mészáros lábában meg is akad. Mészáros gyorsan oda akarja tolni Válinak, de közben a fürge Vincze beugrik és hálóba nyomja a a labdát.
    Potyadugó. 0:1.
    A Somogy szeretne válaszolni. Egyelőre sikertelenül. Majd a Bocskai ér el szögletrugást, de Vincze fölé küldi a labdát. Az utolsó percekben három Bocskai-korner van még soron, de egyik sem veszélyes.
    Kezdés, után Váli bravúrosan véd. Eőry lábáról szedi le a labdát. Alberti is kifutással tűnik fel. Majd újra a Bocskai jön, Váli most kiejt, de tíz méternyire vannak tőle... A debreceniek lassan egészen visszaesnek és
    JÖN A SOMOGY!
    A 13. percben Keviczky faultol. 18—20 méteres szabadrúgás jár érte. Mészáros íveli be a labdát.
    Alberti kifut Berecz elé, de Berecz mellette behelyezi a labdát. 1:1.
    A Bocskai erre erősít. Vincze mellé lő, Markos ívelt labdáját belül nem tudják kihasználni. Nagyon álmos ez a Bocskai-fölény. Világosan látszik: a Somogy kondíciója jobb.A 22. percben is a kaposváriak támadnak. Ujra Berecznél a labda. A 16-os sarkáról lő, Alberti parádés védésre készül,
    úgy vetődik, mintha legyet akarna fogni s közben a háta fölött besiklik a hálóba a labda. Korán vetődött. 2:1.
    A Bocskait nem rázza fel eléggé az eredmény. Támad, támad, de nagyon rendszertelenül. Lőnek is kapura a debreceniek, de Váli könnyen véd, a lövések másik része meg mellé és fölé jut. Csak a 42. percben tud gólt rúgni a Bocskai. Markos hirtelen elfut bead, s Eőry befejel, de a bíró már jóval előbb fütyült, mert Joós a 16-os sarkán kezelt. A szabadrúgást Markos fölé vágja.

    Nemzeti Sport, 1933. szeptember 11.