magyarfutball.hu

Kispest FC - Bástya FC 1 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 7. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.18, 18:48
    Bástya—Kispest 2:1 (0:1)

    Hét perccel a befejezés előtt még Kispest vezetett, ekkor két kiáltó védelmi hibával átengedte a győzelmet a lelkes szegedieknek
    Góllövő: Kiss, Possák, Schwarcz

    Sárkány utca, 3000 néző. Bíró: Csárdás.
    Bástya: Beneda — Weiglhoffer, Emmerling Simóka, Tóth, Kronenberger — Varga, Wahl, Possák, Schwarcz, Solti. Kispest: Dénes — Raix, Wégner — Marton, Purczeld, Csendes — Senkey, Paczolay, Dán, Presovszky, Kiss.

    Nemzeti Sport, 1928. november 12.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.11.18, 18:44
    Bástya—Kispest 2:1 (0:1)

    A kispesti öltözőben már felöltözve várja a harcra szólító jelt Kispest csapata: Dénes — Raix, Wagner — Marton, Purczeld, Csendes —Senkey, Paczolay, Dán, Presovszky, Kiss. — Botjára támaszkodva lelkesíti a csapatot Francz Döme, a tréner, aki immár egészségesen jött ki a meccsre. Végre megérkezik a Bástya is bérelt autóbuszán. Magukkal hozzák a kicsiny — 30—40 főnyi — szegedi kolóniát. Egyetlen csöppet hoztak a kispesti tengerbe. Ha nem számítjuk ,,
    idegennek" a már szegedi érzelmű Vargát és Schwarczot, úgy összesen négy „jöttment" tarkítja a szegedi csapatot, amely vadonatúj dresszében így jön ki a pályára: Beneda — Weiglhoffer, Emmerling — Simóka, Tóth, Kronenberger — Varga, Wahl, Possák, Schwarcz, Solti, íme, a szanált Bástya.
    Megindul a meccs és ezzel egyidejűen akcióba lép a kispesti kórus is a tribünön. Nem úgy a kispesti csapat, amelynek egy jó ideig éppen elég munkát ad a szegedi csatársor.
    Possáknak, majd Schwarcznak akad még egy jó helyzete, azután megindul a kispesti roham. Beneda egyik veszélyes helyzetet a másik után tisztázza. Egymásután mennek veszendőbe a kispestiek nagyszerű helyzetei. Dán... azután Presovszky, majd Paczolay... paccol. Beneda robinzonádját még a kispestiek is megtapsolják. Öt percig tart az izgalmas kispesti roham, mialatt a tribün rekedtre kiáltja magát. Senkey kezdeményezéséből egy váratlan támadás adódik. Ám a kispesti szélsőt a lövés pillatatában leszerelik.
    41. perc: egy szemmel láthatóan gyönge kispesti támadás. Dán váratlan lövést enged meg a tizenhatosról... Beneda elvetve magát, kiöklözi... De jaj... a labda pont Kiss lába elé perdül és a következő pillanatban felujjong a tribün: — Gól . . . Egy null Kispest javára.
    Ám újrakezdés után már a kispesti kapu előtt van a labda. Possák összecsap Purczelddal és a kispesti centerhalt jajgatva elterül a földön. Mentők hozzák be az öltözőbe a sérült Purczeldet. Az elsősegélynyújtók megállapítják, hogy nincs nagyobb baj.
    Az első támadó ismét a Bástya, Varga saroklövése azonban kapu mellé megy. Dán enged most meg egy erős lövést, amelyet Beneda elvetéssel hárít el. Néhány perces Bástya-fölény. Ám a csatársornak semmi sem sikerül. Kispest próbálkozik támadásokkal, de az energiátlan csatársort könnyen szereli le a szenzációsan funkcionáló szegedi védelem. Egyik kispesti roham követi a másikat... hasztalan. A szegedi védelem biztos romboló munkát végez. Ugyanez a helyzet a túlsó oldalon is. A tribün is csendesebb lesz. Hogyne, mindössze két perc hiányzik még.
    38. perc: Emsmerling felszabadító rúgására egyszerre startolnak Solti és Marton. Utóbbinak sikerül elcsípni a labdát, amelyre még Dénes is kifut. Ám a labda Possákhoz kerül és Dénes már hiába fut vissza a kapuba. 1:1
    Mélységes csend a tribünön. Csak itt-ott hallatszik egy-egy kifakadás Dénesre. A szegedi kolóniára izgalmas másodpercek következnek. A szegedi csatársor szélvészként rohan a kispesti kapu felé. Tóth elterül a földön. — Kivinni! Kivinni! — morajlik a tribün. Nincs idő. A Bástya, játékosok tovább hullanak. A bíró nem is veszi észre. Mindenki az órát figyeli. Még négy perc... még három perc... még két... Weiglhoffer szabadrúgása kavarodást teremt.
    Possák a labdát kitolja Schwarcznak, aki a tétovázó védelem mellett a hálóba gurítja a labdát. ... .
    A nagy csöndet csak egy női sikoly szakítja meg... A Bástya-játékosok mereven szögezik szemüket a kapura... egyikük sem akarja elhinni, hogy megnyerték a meccset. Hátranéznek a bíróra, aki a középe felé mutat... egy artikulátlan kiállítás és a játékosok összeölelkeznek. Kettős sípjelzés... Vége a meccsnek
    .
    Sporthirlap, 1928. november 12.