magyarfutball.hu

Somogy FC - Budai 11 1 : 0 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.16, 23:14
    Somogy—Budai 33-as 1:0 (1:0)

    Somogy: Kubala — Szattyin, Morvay — Tallián, Kvasz, Palkó — Gacsár, Weisz, Kittl, Schmidt, Steiner. — Budai 33-as: Biri — Oláh, Löwy — Steiner, Kaltenecker, Kovács I. — Schmidt, Czumpft, Ember, Kovácsy III., Ticska.

    Már az első percben kornrt ér el Somogy. Majd a 4-ik percben Steiner lefut, s
    a hatosvonalról centerez, azonban a labdát a budai Steiner kézzel megakasztja.
    A bíró 11-est ítél, amit Schmidt védhetetlenül belő.
    Somogy erősen támad, de csak eredménytelen kornereket tud szerezni. A 10-ik percben Kubala súlyosan hibázik. A labdát kirúgják a kezéből, Kovácsy III. azonban közelről is az üres kapu fölé lő. A 16-ik percben Birinek áll módjában tudását igazolni, amikor Schmidt szép szabadrúgását kornerre védi. A 24-ik perc hozza meg a mérkőzés legszebb jelenetét. Steiner beadását Gacsár bombalövéssel a kapufára küldi, onnan a labda a mezőnybe pattan, a résen lévő Schmidt éles lövését Biri szenzációsan védi. Továbbra is a Somogy van fölényben, de komoly helyzet már nem alakul ki.
    A második félidő kellemetlen perceket hoz a kaposváriaknak. Az első húsz percben a vendégcsapat nyomasztó fölényben van, anélkül azonban, hogy komoly helyzetet tudna magának szerezni. Később a Somogy is frontba jön, úgy hogy a mérkőzés vége felé a helyi csapat győzelme már biztosnak látszik. A 43-ik percben, amikor már a Somogy a két pont birtokában érezte magát, Czumpft egyedül megszökik és mialatt a Somogy védelme leáll és offszájdot reklamál, leszalad a kapuig és ott a kapu mellé lövi a labdát.
    Bíró: Krupitzer.

    Sporthirlap, 1928. október 22.