magyarfutball.hu

Somogy FC - Budai 11 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1932/1933, 13. forduló
helyszín : ?
nézőszámok:
  1. nela: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.02.03, 19:20
    Somogy-Budai „11” 1:1 (1:1)
    Egyenlő ellenfelek: sivár küzdelem
    Góllövő: Vadász (öngól), Polgár
    Kaposvár, 1000 néző. Bíró: Fenichel.
    Somogy: Váli — Miklósi, Joós — Egri, Boros, Győrfy — Mészáros, Galambos, Kővágó, Dormos, Tunyoghy.
    Budai „11”: Fábián — Vadász, Fekete — Magda, Kárpáti I., Schuster — Wéber, Sztancsik, Polgár, Czumpf, Tárnok.
    Az amatőrmeccs késése miatt fél 3 után tíz perccel kezdenek csak gyönyörű napsütésben játszani a csapatok. Somogy választ és érezhető hátszéllel játszik az I.félidőben. A pálya elsőrangú, a közepén már majdnem poros.
    Polgár indítja el az első labdát, de Tunyoghy adja le az első lövést. Fábián már ekkor megmutatja, hogy még mindig tud. Polgár kiugrik, sarkos lövését Váli védi. Az 5. percben Sztancsik öt méterről sem találja el a kaput.
    Sok lövés megy mind a két kapura, úgyhogy az első percek sok gólt sejtetnek. Hamarosan elromlanak azonban e passzok, Somogy egyre idegesebben játszik. Tunyoghy két szögletrugást csikar ki, azután ellanyhul az iram. Miklósi félpályán túlról leadott szabadrugása a szélről támogatva majdnem zavarba hozza Fábiánt, de a budai kapus végül is ura lesz a labdának. Lanyha az iram. A 25. percben jön némi élénkség a játékba, Sztancsik lövése alig kerüli el a kaput. A 26. percben a Somogy megszerzi a vezetést:
    kapukirugást Boros Tunyoghyhoz továbbít, ez lefut, beadásával Dormos egy-két lépést tesz a 16-os sarkán, lő, Fábián beledobja magát a lövésbe, a lepattanó labdát a visszarohanó Vadász az ellenkező sarokba helyezi (1:O).
    A gól nyomán sem enged fel a közönség fagyos hangulata. Joós talpalásáért szabadrúgás jár a Somogy ellen. A 30. percben Polgár egyéni teljesítménnyel megszerzi a budaiaknak a kiegyenlítést:
    Polgár átmegy Egrin, mind a két somogyi hátvéd hátrál, mire a center 18 méterről váratlanul hatalmas lövést küld a kapura, ami a balsarokba akad (1:1).
    Váli nem látta a lövést, nem is mozdult érte. Unalmas negyedóra fejezi be a félidőt. Egyik csapatnak sincs komoly gólhelyzete több.
    Tunyoghy lefutása és beadása vezeti be a II. félidőt, Dormos lövését Fábián szögletre védi, Wébernek nézeteltérése támad a határbíróval, a bíró kibékíti őket. A 10. percben Vadász felvágja Kővágót,
    a somogyiak 11-est reklamálnak,
    de a bíró csak szabadrugást ad. Most Somogy ostromba fog, a közönség is élénkül. Tunyoghy átmegy két emberen, lövése azonban kapu fölé kerül. Alábbhagy a lelkesedés a pályán és a nézőtéren is.
    Czumpf sántikálva kimegy,
    Wéber jobbszélről behúzódik a balösszekötő helyére. Somogyban Boros játszik jól, a közönség kegyeibe is fogadja, a csatársor munkájába azonban csak Dormos agilitása visz életet.
    A félidő közepe táján eláll a szél, álmos hangulat üli meg a pályát. Mintha a tavaszias levegő bágyasztotta volna el a játékosokat. A labda is megunja a dolgot: kipukkad. Jó időbe tart, míg megfelelő új labda kerül a pályára. Az utolsó percekben Somogy támad, de Dormos agilitása egyedül nem elég a győzelem megszerzéséhez. A 42. percben Egri könnyelműen elengedi Tárnokot, ő azonban hat lépésről kapu fölé lő.

    Nemzeti Sport, 1933. március 6.