magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Nemzeti SC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 6. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.16, 22:49
    III. ker. FC—Nemzeti 1:1 (1:0)

    III. ker. FC: Neuhaus — Kenyeres, Senkey — Steiner, Magyar, Hauser — Drössler, Lutz, Horváth, Lengyel, Rábl. — Nemzeti: Gallina - Török, Szendrő — Hossó, Volentik, Bartos — Singer, Odry, Kautzky, Bihámi, Czétényi.

    Az első percek a Nemzeti nyomasztó fölényét mutatják, a vezetőgólt mégis a III. ker. FC éri el. A 12-ik percben kiszabadulnak az ostromgyűrűből,
    Steiner labdája Magyar közvetítésével Ráblhoz kerül, akinek éles centerére Gallina kifut, a labdát Horváth kaparintja meg és az üres kapuba juttatja. (1:0).
    Egy-egy gólhelyzet jobbról-balról, majd a 15-ik percben élénk III. kerületi támadás után Lengyel éles lövését irtózatos erővel veri vissza a kapufa. Nem hoz eredményt Horváthnak a 16-osról indított szabadrúgása sem, sőt ugyanő a Volentik hendsze miatt megítélt szabarúgást is a kapu fölé lövi. Most Lutz összeütközik Bartossal, sérülten terül el a földön és kiviszik a pályáról. A III. kerület 10 emberrel is támadásba marad, akciói azonban nem veszélyesek. Szünet után a sérült Lutz jobbszélsőnek megy, míg az ő helyét Drössler foglalja el. Gallina már az első percben Horváth hosszú, lapos lövését kénytelen védeni, míg Lengyel éles labdája ismét a belső kapulécről pattan le. Most a III. kerület a támadó, viszont a gólszerzés dicsősége a Nemzetinek jut. A 6-ik percben
    Hauser a büntetési területen belül fellöki Odryt, a megítélt 11-est Bihámi védhetetlenül irányítja a sarokba. (1:1).
    Lutzon kívül Steiner is sérülten mozog, úgyhogy a Nemzeti most már mindjobban frontba jut. Singer lendületes támadásai nehéz feladat elé állítják a honi csapat védelmét, míg a szórványos ellentámadásokat Gallina parírozza. A győztes gólért folyó küzdelem kíméletlen, sőt helyenként durva játékot eredményez. Rövidesen Bihámi is percekre harcképtelenné válik, azután Szendrő teríti le Horváthot, majd Hossó és Hauser közelharcából keletkezik tumultus. Ebbe a közönség is beleavatkozik, a játék négy percig szünetel, végül is a bíró Hossót is, Hausert is kiállítja.
    Rotter Lajos erős kézzel vezette a mérkőzést.

    Sporthirlap, 1928. október 22.