magyarfutball.hu

Vasas SC - III. Kerület FC 1 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.14, 22:07
    III. ker. FC-Vasas 3:1 (1:1)

    III. ker. FC: Neuhaus — Kenyeres, Senkey — Werner, Magyar, Hauser —Dröszler, Schiller, Konyor, Lengyel, Rábl. Vasas: Szulik — Rozgonyi, Király — Remmer, Burger, Fried — Báder, Molnár, Tomec, Jellinek, Himmer.

    A III. ker. kezdi a játékot,
    Konyor végigbukdácsol a Vasas halfsoron, balszélre tolja a labdát és mielőtt a Vasas-védelem magához térne,
    Rábl lapos lövése már Szulik hálójában táncol.
    A Vasas, a közönség túl hangos buzdítása közben, erős tempót diktál, de a csatároknak sehogyse megy a játék. Három kornert érnek el egymásután, a III. ker. védelem azonban nagyon vigyáz a hirtelen szerzett előnyre. A 6. percben Tomec kiugratja Molnárt, de Senkei jól lép közbe, Báder fejesét meg Kenyeres fejeli el a szemfüles Molnár elől. Jó a Vasas, az akciók azonban megfulladnak a csatársor puhaságán. A 11. percben Himmer faképnél hagyja a kerületi védelmet és 1 méterről a kapu mellé is ürít. Nagy ziccer volt. A Vasas közönség nem lankad a buzdítással, közben jut idő a bíró pfujolására is. A III. ker. alig jut lélegzethez és csak Rabi beadásai veszélyesek. Meglehetősen álmos játék alakul ki.
    A 22-ik percben Schiller Dröszlerhez tol egy jó labdát, de ez a keresztező Király miatt nem tud lőni. Rábl jó elgondolással Konyort ugratja ki, Fried azonban gyorsabb és felszabadít. A Vasas jól a levegőben lóg, de sehogyse akar leesni.A 40. p.-ben végre kiegyenlít a Vasas. Báder elfut, kacsázik egy kicsit, sehogyse tud lőni, végül is megvágja a labdát,
    amit a túlsó oldalról befutó Himmer szabályszerűen a léc alá rak.
    A II. félidőben a III. ker. mindjárt kornert ér el. Frissen mozognak a kerületiek, a Vasas pedig mintha kiadott volna mindent az első félidőben. A 11. percben Király faultja miatt Werner szabadrúgást lő, a labdát Rábl kaparja ki Rozgonyi lába alól. Konyorhoz küldi, ez Drösszlerhez tol és a Vasas-védelem tehetetlenül nézi, amint Drösszler labdája kapufáról a hálóba perdül.
    A Vasas most visszaesik. Fried és Király kollidálnak, Konyor elhúz mellettük, Ráblhoz passzol, ez azonban nem tudja elcsípni a falsos labdát. Tomec tönkreteszi a Vasas támadásokat. A 18. percben Szulik majdnem beejt egy labdát, de hamar korrigál. A Vasas- halfsor elkészült magával, Király visszaesik, úgy hogy a 21-ik percben
    Konyornak még arra is van ideje, hogy kényelmesen leállítson és úgy vágja be a labdát 20 méterről.
    A következő percben Molnár próbálkozik a 16-oson belül egy ideális elhasalással, de a bíró érzéketlen a mutatvány iránt és nem ítél 11-est. A Vasas egészen leáll, de az állóhelyen a Vasas-drukkerek egyenlítenek. A rendőrség rendet csinál a pofozkodók között, a III. ker. meg agyonszorongatja a szárnyaszegetten kapkodó és csapkodó Vasast. Néhányszor még nekiállnak a pirosingesek, két kornert is érnek el — eredménytelenül. A bokszra éhes közönség fellélekzik, amikor az erélytelen bíró — név szerint Rotter — a mérkőzés végét jelzi.

    Sporthirlap, 1928. október 1.