magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Budai 11 5 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1929/1930, 22. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.05.22, 22:02
    Nemzeti—Budai „11*
    5:1 (2:1)
    A Nemzeti szívvel játszott és jól, a budaiak lélek nélkül és rosszul
    Góllövő: Rémay III., Kovácsi, Győry, Buza, Horváth (11-esből), Lutz III.
    Hungária-út. 4.000 néző. Bíró: Kann.
    Nemzeti: Gallina — Török, Flóra — Hossó, Buza, Belcsik — Rémay III., Lutz III., Győry, Horváth, Czétényi.
    Budai 11: Lantos — Kárpáti II., Löwy — Sáros, Kárpáti I., Wéber — Schmidt, Sztancsik, Kovácsi, Czumpf, Schuster.
    Török és Kovácsi választ, a szerencse utóbbinak kedvez, a Nemzeti kezd. Enyhe szél fúj a pályán keresztbe. Első akció: Sztancsik félre lő. Sőt Hossó kornert vét a 4. percben s a kavarodásból könnyen bajba kerülhetett volna a Nemzeti-kapu. Viszont a 6. percben Lutz III. és Horváth lábán gyorsan vándorol előre a labda, a jó előreadásra még gyorsabban robog rá Rémay III. s a bekkek közt futtában laposan lő vagy 10 méterről . Lantos már hiába vetődik. (1:0).
    Rögtön utána majdnem újabb gól lesz, Lutz III. közeli lövését azonban fogja Lantos.
    Nemzeti-korner után frontba jönnek a budaiak, de a lövések nagyon bágyadtak. A 24. percben budai korner, majd 20 méteres Kovácsi-szabadrúgás fenyegeti a Nemzeti-kaput, de nem komolyan. Veszélyesebb helyzet kerekedik Kovácsi lövéséből, amelyet Gallina a tisztán álló Schmidt elé ejt, de a csatár oldalról nem bír az üres kapuba találni.
    Két perc múlva mégis meglepetés kerül. Sztancsik hosszú passzára egyszerre fut rá Flóra, Schmidt és a kapuból Gallina. A két védőjátékos közül a csatáré lesz a labda, középre gurít, Kovácsi ívelten a kapura csavaró Török hiába kapkod már utána, a labda beugrik a hálóba, (1:1).
    Langyos mezőnyjáték után a 32. percben Kárpáti I. hazaadás címén a 16-oson álló Győryhez passzol, aki köszöni szépen,
    fordul, lő s lövése a felső lécről bepattan. (2:1).
    De a Nemzetinek sem megy minden. Győry nagy helyzetben fölé lő. A Nemzeti kornerét kivédik, viszont a másik kapu előtt a Kovácsi—Schuster —Schmidt hármas ront el jó helyzetet nevetséges módon. Steiner lesántul s helyet cserél Czumpffal. Budai támadásokkal végződik a félidő.
    A TI. félidő mozgalmasan indul. A Nemzeti-balszárny támadásából szabadrúgás lesz, ezt a 16-oson álló Buza elé fejelik s a centerball ballábas ívelt lövése az elámult Lantos mellett bepottyan. (3:1).
    Ezt védeni kellett volna! A gól után Rémay III. remek lövése csak centiméterekkel kerül el a sarkot, azután Lantos öklöz kritikus helyzetben a kapufára. A budai támadásokban semmi erő nincs, a Nemzeti sokkal stílusosabb. A 14. percben Rémay III. el akar húzni Lőwy mellett, de a bekket fél méterrel a vonalon belül elgáncsolja
    11-es, amelyet Horváth pontosan lő be. (4:1).
    A budaiaknak is van helyzetük, de semmire sem mennek vele. Győry jó lövését viszont csak a kapufa tartja. Török leszorítja a labdát a földre, a bíró feldob, a Budai 11 ebből sem tud veszélyes lenni. A Nemzeti tovább is veszélyesebb. A budaiak a 29. percben szinte a kapuvonalon passzolgatnak, de Sztancsik egy lépésről félre fejel, majd Kovácsi száll bele Schmidt beadásába, a labda az üres sarokba gurul s a végén a kapufát súrolva kimegy. Lantos jól fog néhány hosszú labdát. A Nemzeti még mindig teljes gőzzel dolgozik.
    A 29. percben Lutz átsétál az álldogáló budai védelmén s a sarokba lő. (5:1).
    Majdnem újabb gól jön. Nem a budaiak részéről, mertha előre is jön a budai csatársor szánalmas. A végén is a Nemzeti támad, de több gól már nincs. Elvégre ennyi csak elég lehetett...

    Nemzeti Sport, 1930. május 26.