magyarfutball.hu

Attila FC - Bástya FC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1929/1930, 21. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.05.29, 23:13
    Attila—Bástya 1:1 (1:1)
    A miskolciak játszottak jobban, az eredmény azonban reális Góllövő: Hajós, Szedlacsik
    Miskolc, 4000 néző. Bíró: Csárdás.
    Attila, Szemző — Kuti, Dankó — Pogány, Miskolci, Bán — Pimpi, Ardai, Ormos, Gombos, Hajós. Bástya: Benedek —Korányi, Emődi — Tóth, Péter, Riesz — Possák, Körösi, Szedlacsik, Wahl, Schwarcz.
    A Bástya kezd, de rögtön az Attila támad. Ormos szökteti Hajóst, de az nem sokra megy. A túlsó oldalon Schwarcz két emberen is átmegy, a beadása azonban rossz. Most Possák lohol a szélen, beadása Szedlacsiké, de fault miatt megakad a támadás Majd meg Pogány faultolja Schwarczot, Szemző azonban védi a szabadrúgást. Az Attila gyorsan viszonozza a támadást, Gombos jár elől, azonban Emődi még idejében kornerre tud szerelni. A sarokrúgást Hajós kitűnően íveli be, Pimpi fejeli kapura a labdát, ám a védelem is résen áll és tisztáz. A miskolciak bosszankodnak, rossz a halfsoruk. Miskolci nincs formában. A 13. percben Miskolci gyengén lő 25 méterről, de Benedek még így is kiejti a labdát, a baj azonban nincs Két perc múlva már a miskolci hátvédek tétováznak, a szemfüles Schwarcz készül is gólt rúgni, amikor Bán felszabadít és lélekzethez juttatja a miskolci nézőket. Szedlacsik mellé lő, majd a 19. percben Hajós a 16-os sarkáról gyertyát gyárt. A 21. percben Ormos jól néz körül, szökteti Pimpit, az azonban indolensen nem megy a labda után. Innen kezdve az Attila felnyomnul és erősen veszélyeztet. Bán keresztpasszt kap, azt kapura fejeli. Benedek beledül és csak az ujja hegyével tudja nehezen védeni a labdát. A szegediek egészen beszorultak. Ormos élesen mellé céloz. A 30. percben a Bástya végre átjut a miskolciak térfelére, de Possák offszájdja miatt megakad a támadás. De már újra jön az Attila. Nagyon veszélyesen. Korányi lyukat rúg és Ormos így kényelmesen megszökik. Ott van azonban még a keresztben befutó Emődi, aki kornerre rúgja a labdát. Hajós áll a sarokrúgásnak. Ideálisan repül befelé a labda és mintha mágnes vonzaná, az ellenkező felső sarokban simán gólba fut. 1:0.
    Benedek hozzá sem ért. Az eső cseperegni kezd. A 35. percben Riesz nyújtott lábbal akar rúgni, Pogány beleszalad a nyújtott lábba. Szabadrúgás ... Miskolci lövi, de Benedek védi. Az Attila közel áll a második gólhoz. A 37. percben Ardai Pimpit, az meg Gombost szökteti. Ragyogó a helyzet, Gombos azonban most is úgy játszik, mint amikor még Grosz volt és művészien ront. A mérkőzés legnagyobb helyzete volt. A Bástya gyorsan ellentámadásba megy át. Schwarcz lefut. Offszájdgyanúsan. A határbíró int, a bíró nem fütyül. A belsők tisztán kapják a labdát. A miskolci hátvédek offszájdot látva, leálltak. Szedlacsik a hatosról nem szégyelli a hálóba vágni a labdát. 1:1. (38. perc.)
    Nagy védelmi hiba. Utána Riesz és Pimpi összefut. Kiállanak, majd visszajönnek. A 43. percben Pogány is megsérül, de ő nem jön vissza. Ardai megy hátra.
    Pogányt veszik körül társai szünetben. Komolyabb baj azonban nincs. Az orvos megállapítja, hogy a játékos fájdalmas altesti rúgást kapott. A Bástyánál nagyon hangoztatják, hogy meg lehet nyerni és meg is kell nyerni a meccset. Ennek ellenére Beck tréner figyelmeztetőn szól: — Fiúk, azért vigyázni! Elég rövid a szünet , hogy a szegediek elérjék a pesti gyorst.)
    Emődi kornerre fejel. Ezzel indul a második félidő, amelyre Pogány is kijött. Sarokrúgás után Schwarcz robog el. Két játékos is rámegy. Schwarcz és Kuti összefejel és mindkettőnek felreped a homloka. A mentők tapasztják be. Az Attila jobboldalát foglalkoztatja, majd Hajós kerül gólhelyzetbe, de fölé lő. A mérkőzés irama most már sokkal kisebb, mint szünet előtt. Jóformám, alig vám esemény. A 18. percben Possák kitör, a bíró fúj, offszájd. Possák azonban még megmutatja, hogy hálóba is tudja rúgni a labdát.
    A miskolciaknál Gombos sehogy sem találja fel magát és éppen ezért a 22. percben Hajóssal helyet is cserél. Ritkán akad érdekes momentum. Sok a fault. A 28. percben Szedlacsek nehéz helyzetben ügyesen fölé lő, majd a 32. percben Ardai cicázik sokáig a tömörülő szegedi védelem örömére. Innen kezdve a Bástya védekezésre rendezkedik be. Wahl hátrahúzódik negyedik fedezetnek. A 34. percben Pimpi jut jó helyzetbe, beadása Ardaié és ennek éles lapos lövése éppen csak hogy elkerüli a kapufát. Szedlacsik összefut, megsérül és statisztának kimászik a jobbszélre. Possák bejön a régi helyére. Szedlacsik sérülésével a Bástya egészen visszaesik. Fellángol a miskolciak harcikedve, de későn. Csak kornert érnek el a 42. percben ... Három fütty... és a szegediek sietnek a pályaudvarra.

    Nemzeti Sport, 1930. május 19.