magyarfutball.hu

Nemzeti SC - III. Kerület FC 3 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1929/1930, 21. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 2.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.05.30, 22:00
    Nemzeti—III. ker. 3:3 (1:0)
    Furcsán indult, izgalmasan folytatódott, reális véget ért, jó sportot hozott a 4-ik és utolsó összecsapása
    Góllövő: Hossó, Kormos (II-esből), Lutz III., Fenyvesi, Kormos, Czétényi
    Millenris. 2000 néző. Bíró: Széll.
    Nemzeti: Gallina — Török, Győry— Hossó, Buza, Bartos — Rémay III., Lutz III., Odry, Horváth, Czétényi.
    III. ker.: Fehér — Király, Bíró — Steiner, Lutz II., Magyar — Fenyvesi, Schiller, Kormos, Lengyel, Drössler.
    Török és Kormos választ. A Nemzetinek kedvez a szerencse s Török a Thököly út felé eső kaput választja. A III. ker. kezd, de a hazai közönség hangos bíztatása mellett a fekete-fehérek vezetik az első rohamot, amelyből Hossó élesen Fehér kapuja mellé lő. A III. ker. jól, de bátortalanul kombinál, de Drössler így is kornert szerez a 17. percben, amelyet Gallina szépen hárít. Török a Nemzeti 16-osán hatalmas lyukat rúg. — Ha ezt óbudai bekk csinálta volna, senki sem moshatta volna le róla a lefekvést. Török nem rúg tisztán, az óbudai jobbszárny támad s Lengyel szép lövése kapu mellé perdül. A nap szépen süt, szél nincs. De iram se nagyon. A III. ker.-bekkek nagyon pontosan rúgnak. A 13. percben Lutz III. ballábbal jó lövést küld a jobb felső sarok mellé. Schiller rohan végig szépen a pályán, de Fenyvesi rosszul fejezi be a gyors akciót. Czétényi jó beadásáról lekésnek a belsők. Negyed óra után mutatós, pontos passzjátékba kezd a III. ker. A 18. percben jó akció Drösslert játsza tisztára, de a szélső fölé bombáz. Konyor megy veszélyesen, de az ő befejezése is gyenge. A 23. percben jön hosszú szünet után előre a Nemzeti. Bíró könyökkel lök fejelés közben, vagy 30 méternyire a kaputól. Hossó lövi laposan, a labda a 16-oson álló sorfal egyik tagján, Lengyelen irányt változtat s a bal helyett a jobb sarok felé gurul. Fehér — úgy látszik — már nem bír irányt változtatni, négykézláb mászik a sarok felé, de a vánszorgó labda is gyorsabb nála. (1:0).
    Potyagól! A gyanúsító megjegyzésekre kitűnő alkalmat nyújt ez a furcsán született gól s amikor Hossó utána újabb szabadrúgásnak áll neki, egy hang megszólal a tribünön: — A kapus előbb feküdjön le!
    Az újabb szabadrúgás azonban nem megy kapura s Fehér csak egy, szép Rémay-lefutás s jó lövés utánprodukált védésével igazolhatja magát — komoly védési szándékait illetőleg. A gól után a III. ker. erősíteni próbál, de két kornerét s még néhány izgalmas helyzetét. Gallina szépen tisztázza, Schiller és Fenyvesi lendületes rohamát is, amely olyan kritikus helyzetet teremtett, hogy egy gúnyos hang nem állhatta megjegyzés nélkül : — Ez nem volt benn a megállapodásban!
    A Nemzeti szórványos nekilendüléseit biztos lábbal szerelik az óbudai bekkek. Fehér csak egy beadást kap, azt lehúzza, de a labda majdnem kiperdül a kezéből. Megjegyzés: — Most nem sikerült neki. A félidő utolsó percében Drössler fut le, de jó passzát Lengyel rontja.
    A III. ker. már a szünet utáni első percben kornert rúg, de a Nemzeti ellentámadása veszélyesebb, mint Drössler hátrarúgott kornere. Bíró alig bírja 6-oson taccsra menteni Lutz III. elől. Utána mezőnyjáték következik perceken át lassú iramban. A csatársorok pipogyák, a védelmek sokkal határozottabbak. A III. ker. van állandóan frontban, de fölénye dacára is csak a 11-esből bír egyenlíteni. A 12. percben Bartos a taccsvonal közelében faultol, Steiner szépen ível a kapu elé, kavarodás, a túlbuzgó Hossó hadonászó keze a labdát éri.
    Mindenki megáll és a bíró — a 11 -es pontra mutat.
    Kormos pontosan lő a balsarokba. (1:1).
    A Nemzeti nem csügged, még ő fokozza a tempót a 15. percben: Horváth a 16-oson átverekszi magát, bár szerelik, a labda a bekkekről Lutz III. elé pattan, aki a 16-osról lő s lövése a felugró Fehér keze felett a felső lécről bepattan. (2:1).
    Most javul az iram. A 21. percben Drössler reménytelennek látszó labdát szerez meg gyors sprinttel a félpályán, lefut, pontosan centerez, a befutó Fenyvesi kapásból 16, Gallina az erős lövést kiejti.
    s Fenyvesi újabb lövését Török már csak belülről bírja ki kanalazni, a bíró gólt fütyül,
    hiszen Török rúgása is a hálón csúszott kifelé (2:2). A gól után Király kornert vét, egy rosszmájú hang elkiáltja magát a tribünön: — Fehér jelenése következik!
    És — Czétényi kornere a kavarodásból gólba pattan, de a Nemzeti-csatár kezéről s a bíró szabadrúgást ad. Most nagyon heves a Nemzeti ostroma. A 25. percben Hossó megint jó szabadrúgást irányít, a magas labdát Fehér nehezen tolja a kapu fölé. A korner utáni kavarodásban Fehér kétszer is szépen tisztáz, utána Király mintha testhez szorított, felsőkarjával húzná el a labdát, de a Nemzeti sikertelenül reklamálja a 11-est. Újabb kettős kornert kell öklöznie Fehérnek, azután enged az iramból a Nemzeti s a 36. percben Kormos kiadásával Drössler lefut, a végén bekanyarodik s jobblábbal hatalmasat lő, az erős magas lövés a jobbra helyezkedett Gallina kezéből ívelten a kapu túlsó, üresen álló sarka felé esik. Kormos rajta van s kényelmesen befejeli. (2:3).
    Holits, a Nemzeti trénere a pálya széléről lesállást reklamál a taccsbírónál, mire a bíró távozásra szólítja fel. A III. ker.-kapu előtt kemény közelharc Hossó és Király részvételével. A III. ker. belefekszik, ostromol, Kormos bombája léc fölött zúg el. Fenyeget a negyedik óbudai gól, de a Nemzeti az utolsó percekig sem adja fel a pontszerzési reményt. A 43. percben jobbszárnya támad, Lutz III. a vonalról bead, Fehér közbevetődése nem sikerül s Czétényi közelről kiegyenlít. (3:3).
    A III. ker. finisel, Schiller jól harcol, de a szívós Nemzeti-védelem most már nem engedi szóhoz a csatárokat.

    Nemzeti Sport, 1930. május 18.