magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Pécs-Baranya FC 3 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1929/1930, 19. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.05.06, 22:47
    III. ker. FC—Pécs-Baranya 3:0 (1:0)
    Centerhall nélkül meddő volt a Pécs-Baranya minden igyekvése Góllövő: Drössler, Kormos, Lengyel
    Pécs. 4OOO néző. Bíró: Gombos.
    III. ker.: Fehér — Király, Biró — Steiner, Lutz I., Magyar — Drössler, Schiller, Kormos, Lengyel, Köves.
    Pécs-Baranya: Szulik — Iványi, Krebsz — Palkó, Erdélyi, Foór — Kovács, Teszler, Kautzky, Kocsis, Darvas.
    A III. ker. kezd. Lengyel mellélő, majd egy perc múlva már pfujt kap a bíró. Tudniillik Teszler fejel, Biró aláfekszik, de a szabadrúgás a Pécs-Baranyát sújtja.
    Kormos zsonglőrügyességgel fejjel viszi el a labdát Krebsz mellett, de túl korán lő, fölé megy a labda. Az első negyedóra után (16. p.) Köves jól gurít Lengyelhez, de a jó passzból csak fölélövés lesz. A bíró egészen eredeti meglátásra vallón kornert ítél. Ez nem okoz zavart. Kormos jó passzát nagyon fölényesen veszik a pécsi védők, Köves ott terem és belevág, porzik a felső kapufa. A 18. percben Foór ívelt szabadrúgását Teszler élesen fejeli sarokra, de Fehér szívindítóan pompás stílusban ment.
    A 40. percben esik az első gól. Magyar hosszan előrevág egy labdát, annyira veszélytelennek látszik ez a szöktetésszerű passz, hogy a bekkek is nyugodtak, Szulik könnyen foghatná, de a kapus későn jön ki, Drössler mint a villám fut be s a felugró labdát Szulik kezei közt a hálóba teszi. 1:0.
    Drössler ofszájdgólt lő, Kormos szöktette ki, Drössler ofszájdon kapta a labdát, be is lőtte, de a lövés pillanatában már szólt a síp. Drössler rázza a fejét. Kautzky szép labdákat ad Erdélyinek, aki kiszökne, de a bekkek elnyomják, Erdélyi elesik, a közönség 11-est reklamál, amit a bíró természetesen nem ad meg. A közönség zúg.
    A 28. perc hozza meg a második óbudai gólt. Lengyel jól szökteti Kövest, aki lefut az ötös sarkáig, középre gurít, Szulik és Krebsz tétovázik, mindegyik a másiktól várja a beleavatkozást, a két tépelődő védő közt Kormos nyugodtan a jobb sarokba lő. 2:0.
    A pécsiek még most sem adtak fel minden reményt, hevesen támadnak, de Kautzky nagyon egyedül van. Ha meg mégis fel-fellángol itt-ott a csatárbuzgalom, Fehér halálos biztonsággal véd. Nem is tart sokáig a pécsi fölény, az óbudaiak veszik át újra az uralmat, hogy meccs végéig meg is tartsák. Nehezen tisztáznak, a pécsiek egy helyzetet, majd a 30. percben megpecsételődik a Pécs-Baranya sorsa. Köves jó beadását Lengyel mellel viszi el Iványi mellett, a labda még csak le sem esik a földre, kapásból zúg a bomba a bal felső sarokba. 3:0.

    Nemzeti Sport, 1930. április 28.