magyarfutball.hu

Pécs-Baranya FC - III. Kerület FC 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1930/1931, 14. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.09.06, 16:20
    Pécs-Baranya—III. ker. 0:0
    A meccs közben kerekedett zápor tönkreverte a mérkőzést, melyen a helyi csapat állt közelebb a győzelemhez
    Pécs, 1500 néző- Bíró: Klug.
    Pécs-Baranya: Biri — Rédei, Kővári— Palkó, Somogyi, Foór, — Kovács, Temesi, Kautzky, Magyar, Kocsis.
    III. ker.:Fehér — Werner, Biró Beretvás, Lutz II., Magyar — Fenyvesi, Borbély, Zilahy, Lengyel, Győry II.
    Úgynevezett hullámzó mezőnyjáték vezeti be a meccset, melynek fő jellemző vonása: a játék nagy része a középen folyik. Az első komolynak nevezhető támadás a 6. percben esik, mikor is Kautzky kiszökteti Kovácsot, aki elfut, szépen, átmegy a félelmetes hírű Bírón is, lövése 8 méterről a felső kapufáról pattan kipont Kocsis elé, aki erőtlenül lő s Fehér elvetéssel védhet.
    Az eső megered,
    eleinte csak lassan, fokozatos tempót tartva. Lengyel 30 méteres szabadrúgása Biri kezében talál otthonra, majd Biró nehezen szereli a Temesi—Magyar kettőst. A 15. percben Fenyvesi fut le s beadását
    Lengyel és Győry II. ofszájdon várja, a bíró fúj is, Lengyel azonban a beadást gólba vágja.
    A bíró persze szabadrúgást int s a kerületiek reklamálnak. Közben egyre erősbödik a szél és az eső. A III. ker. rúg kornert, de a veszély és Lengyel lövése messze elkerüli a kaput. Mintha Óbuda kerülne most frontba. De megered a záporeső, mely a már respektábilis erejű széllel egészen csinos kis vihart kreál. Ailg lehet látni a játékot. A bíró le is fújja a mérkőzést a 22.percben. Várnak.
    12 perc kellett, míg a zápor kitombolta magát,
    akkor elállt, de nyomait szigorúan otthagyta a pályán. Hatalmas tócsák tarkították a mélyre ázott sáros talajt. Ettől az időtől kezdve aztán komoly futballról szó sem lehetett.
    A 31. percben Foór taccsra szereli Borbélyt, a kissé erélyes összecsapás következményeképpen Bobély sántikál, helyet cserél Fenyvesivel s a szélen sántikál végig. Az eső elment, de a szél megmaradt és a III. kerület széllel hátban felnyomul. A 36. percben Kővári lapos hazaadása elakad a sárban, nagy ribillió, de csak korner lesz a sikerületlen hazaadásból. Zilahy 80 méteres lövése esemény még, aztán végig semmi sem történik. Még a III. kerület kapuja előtt van egy kis eredménytelen kavarodás.
    A III. kerület öltözőjében a játékosok a sérült Borbélyt veszik körül, akinek nagy fájdalmai vannak. Kissé dagadt is a bokája, törésről azonban nem lehet szó. A klinikára viszik.
    A pécsiek nagyszerűen funkcionáló halfsoruk révén tempót tudnak diktálni s ebben a félidőben a kerület csak szórványosan megy át a félvonalon. De a 9. percben Győry nagyszerűen átverekszi magát a pécsi védelmen. Biri kifut, a pécsi védők beérik a balszélsőt s egymásra esik öt ember: Rédei, Kővári, Biri, Palkó, Győry. A labda sehol! Pécsi kornerek, Kocsis megsérül, sántikál. Kautzky fordulásból leadott lövését már csak Werner tudja kifejelni a kapuból. Kicsit előremegy a III. ker. is, de a pécsi védelem biztosan áll. A 29. percben az óbudai Magyar az altestébe kap egy erős lövést s kiáll.
    Most már csak 9-en vannak a III. ker.-ben
    s a pécsiek mégsem tudnak eredményt elérni. Magyar visszajön, mindez nem változtat a játék eredménytelenségén.
    A zápor elintézte a nívót. Főleg a Pécs-Baranyát érintette súlyosabban a talaj romlása, mert határozottan volt esélye a mérkőzés megnyerésére a szerencsétlenségektől hendikepelt
    III. kerület ellen. A Pécs-Baranya az első félidőben széllel szemben is jobbnak bizonyult ellenfelénél, a második félidőben pedig egyenesen döntő fölénybe került, a csatárok azonban képtelenek voltak eredményt elérni a lehetetlen talajon. Biri szinte munka nélkül állt a kapuban. Rédei elsőrangú formáját dicsérhetjük s alig maradt el tőle Kővári. Palkó a halfsorban a a mezőny legjobbja volt, Somogyi is kitűnt, eltekintve fölösleges driblijeitől. Foór játéka jól simult a másik kettőhöz. A hátsó formációval tehát nem volt baja a pécsi csapatnak, viszont a csatársorból csak Kovácsnevét érdemes kiemelni, aki végig veszélyesen játszott. A többi — semmi!
    A III. kerületben is a két bekk végzett nagy munkát Fehérrel karöltve. Különösen Werner ragadtatta tapsra a népet. A halfsorban Lutz II. nagyszerűen védekezett. Szélsőhalfok: semmi különös! A csatársorban Zilahy volt az oázis, a többiek sárba első félidőben széllel szemben is jobbnak bizonyult ellenfelénél, a második félidőben pedig egyenesen döntő fölénybe került, a csatárok azonban képtelenek voltak eredményt elérni a lehetetlen talajon.

    Nemzeti Sport, 1931. március 2.