magyarfutball.hu

Attila FC - Budai 11 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1929/1930, 16. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 2.500
  2. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.07.02, 23:12
    Attila—Budai „11“ 1:0 (1:0)
    A miskolci csapat hamar megszerezte a vezetést, szünet utánra teljesen visszaesett, de védelme tartani tudta az eredményt
    Góllövő: Ormos
    Miskolc, 3000 néző. Bíró: Juhász Attila dr.
    Előbb a budai csapat jön elő, majd a miskolciak kivonulásánál hatalmas meglepetés éri a közönséget: a játékosok között felfedezik az ősszel kellemetlen körülmények mellett eltávozott Pogány-Pruhát. A közönség, amint felocsúdik a meglepetésből, nagy üdvözlést rendez, ujjong és tapsol. Pogány az üdvözlést karfelemelve köszöni meg, majd Bánnal, akivel az ősszel incidense volt, összeölelkezik és mind a ketten karjaikat lengetik a közönség felé. A bevezetés tehát elég jó a miskolciak részére.
    Bankó és Oláh indul választani, Oláhnál az előny. Felállnak:
    Attila: Szemző — Kuti, Dankó — Pogány, Miskolci, Bán — Pimpi, Riff, Ormos, Muhoray, Hajós. Budai 11: Lantos — Oláh, Lőwy — Czumpf, Kárpáti I., Tomecz — Sztancsik, Kárpáti II., Steiner, Lyka I., Schuszter.
    Az Attila kezd s a miskolciak szép támadásokat vezetnek. Muhoray mellé lő ugyan, de tapsot kap. Az 5. percben Riff kiugrik, szökteti Hajóst, a szélső jó helyzetben kapja a labdát,, de elereszti a lába között. A miskolciak nagy fölényben vannak, a közönség állandó tapsa mellett támadnak. Nagy tempózás ...
    A 8. percben Muhoray jól megcsőrözi a labdát, éles lövését Lantos csak kornerre tudja menteni. Sarokrúgás után Pogány mellé lő. A 10. percben Kárpáti I. faultolja Ormost , ezért szabadrúgás jár.
    Ormos áll a labdának és jó húsz méteres lövése telitalálat. Élesen, félmagasan süvít a hálóba, ahogy mondani szokták: Lantos oda sem szagolt. 1:0.
    Örömhangok csattannak fel a tribünön. A 13. percben a budaiak közül Schuszter fut le, élesen küldi be a labdát és a váratlanul megzavart védelem csak korner árán tud menteni. Miskolci kifejeli a kornert. A 19. percben csúnya incidens zavarja meg a nyugodt játékot. Már nincs ott a labda és Oláh a megforduló Muhorayt megrúgja. Juhász dr. figyelmezteti Oláht és feldobja a labdát.
    Innen kezdve az Attila csaknem teljesen átveszi a vezető szerepet. Erősen feljön és folyton támad. Ormos átvágja magát a hátvédeken és Riff elé tálal. Riff azonban hosszan szökteti önmagát , így aztán Lantos nyugodtan szedi fel a labdát. Az ügyesen játszó Pimpit a 23. percben Tomecz, majd meg Oláh nyomja a büntető területen belül. Pimpi zavarva, mind a kétszer mellé lő. A 24. percben Miskolci küld formás kis szabadrúgást a kapura, Lantos ki is ejti a labdát,
    már-már gólba is megy a labda,
    amikor a budai védelemiből többen befutva kornerre kaparják.
    Az Attila állandóan ostromol, Pimpi lő, Lantos kiejt, de a miskolci balszárny nem fürge, lekésik. Most öt perc jut a budaiaknak is, de ezalatt a miskolci védelem szinte kényelmesen tisztázza a helyzeteket. Az utolsó öt perc újra csak az Attiláé.
    Pimpi éles beadásába Oláh beteszi a lábát s csaknem a saját kapujába sodorja így a labdát, amely végül is kornerre jut. Eredeménytelen budai-korner után Miskolci lövését védi Lantos és itt a szünet.
    II. félidő,
    amely a budaiaké
    Már a 2. percben kornert ér el az Attila, de az eredménytelen. Majd Ormos áll neki olyan szabadrúgásnak, mint amilyenből a gólt érte el, de ezúttal Lantosé a labda.
    Az Attila fáradt, enged, felnyomul a vendégcsapat... Schuszter jól lő, de Szemző véd. A 10. percben veszélyes miskolci akció pereg, de csak korner lesz belőle. Teljesen feljön a
    Budai 11, Szemző munkában áll, azonban csak távolról kap lövést.
    Beszorul az Attila, de
    a hátvédek rajta „lógnak” a budai csatárokon , úgyszólván meg sem engedik őket mozdulni.
    Váratlanul előrevágott labdával a 25. percben Pimpi elszalad, Oláh azonban még szembe száll vele, nekimegy a csatárnak . Pimpi telizsák módjára zuhan a földre, olyan szerencsétlenül,hogy súlyosan megsérti a vállát. Kiviszik, nem is jön többé vissza.
    A bíró újból figyelmezteti Oláh-t.
    Innen kezdve aztán, folyton a Budai 11 támad, de a csatársor nagyon ügyefogyott. Sztancsik egy ízben még közel jut a kapuhoz, azonban Szemző kifutással kornerre hárít. A budai hátvédek már a félvonalon állnak, onnan küldik hosszú labdáikat előre, a miskolci kapu előtt azonban oly nagy a tömörülés, — néha tízen is a labdán vannak, — hogy a labda sehogy sem talál utat a háló felé. A budai csatársor sehogy sem jut lövéshez. A 40. percben Pogány alacsonyan repülő labdába akar fejelni, Tomecz lábbal nyúl a labda után és véletlenül Pogány arcába rúg és a fedezetet is kiviszik. Most már kilenc emberrel küzd az Attila. Hallatlanul nagy az izgalom a tribünön. A közönség ujjaival mutatja a hátralevő perceket. Az utolsó percben még Pogány is visszatér és segít társainak a mentésben. Sikerrel. Vége. Miskolc győzött.

    Nemzeti Sport, 1930. március 17.