magyarfutball.hu

Kispest FC - Bocskay FC 0 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1929/1930, 14. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 1.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.06.16, 17:51
    Bocskay—Kispest 2:0 (1:0)
    A Bocskay stílusa és Kispest stílustalansága intézte el biztosan ennek a meccsnek a sorsát Góllövő: Marosi, Teleki
    Sárkány-u. Bíró: Juhász dr. 1500 néző.
    Bocskay: Budai — Fejér dr., Molnár — Villányi, Sághy, Keviczky — Markos, Vincze, Teleki, Szemes, Marosi.
    Kispest: Dénes — Völgyi-Vogl, Rozgonyi — Raix, Purczeld, Csendes — Senkey, Paczolay, Lukács, Havasköri, Kiss.
    Kispest az északi kaput választja, itt mélyebb a talaj, mint a másik kapu előtt. Bocskay indítja az első támadást. Mintaszerűen kombinál a belső trió, majd Markoshoz kerül a labda, aki remek testcsellel ugrik el Csendes elől. Pompás beadása a kapu torkába, befutó Marosi felé száll, Dénes még a túlsó sarokban van, amikor Marosi tisztán a hálóba helyezi a labdát. Első perc: első gól!
    Kispest kornerrel válaszol, amit Havasköri csak éppen hogy kapu mellé lő. Hullámzik a játék. Az 5. percben Fejér dr. nagy gixerét Budai bravúros védéssel üti helyre. Mindjobban kidomborodik a Bocskay pontosan kombináló csatársorának fölénye. Egyes lefutásokból azért veszélyes marad Kispest is.
    A 10. percben Kiss fejel le a földre egy tiszta labdát, nyomban utána Havasköri ront szintén tiszta helyzetben. Lukácsnak is van még egy fölélövése, azután a Bocskay nagy ostromba kezd. A kispesti bekkek, akiket teljesen kihozott sodrukból a debreceniek ügyesen felépített támadó játéka, kezdenek magukhoz térni. Különösen Rozgonyi, míg Völgyi-Vogl nagyon bizonytalan.
    Most jön két bírói tévedés
    egy lesállás és egy fault körül, amit a tribün nagy zajjal fogad. Havasköri kitörését Budai bátor bedobással teszi ártalmatlanná. Markost kornerre szereli Völgyi-Vogl, a kornert Teleki fejelné, de nem éri el, Szemes kapu mellé lövi. Egy-két ofszájd, egy-két fault, a Bocskay támadásai pedig állandósulnak, de a lövésig nem jutnak el. Van egy villámgyors Sághy—Teleky—Vincze kombináció, amiből az üres Marosi keresztlövése végigsuhan a kapu előtt.
    Bocskay-kornert Dénes kiboxol, Markos nagyszerű beadásán Teleki rajta van, Völgyi-Vogl az utolsó pillanatban ment. A 39. percbe nSzemes elcsíp egy reménytelennek látszó labdát, pontosan beadja és Teleki pár lépésnyire a kapu előtt félregurítja.
    Hatalmas helyzet volt! A kispesti csatársor próbálkozásai egyenesen szánalmasak. Nincs egy jó passzuk. A 43. percben Markos remekül lefut, behúz, de lövése arasznyira elkerüli a kaput.
    A Bocskay csatársora „vakít”, de gólig nem viszi el.
    Szünet után kissé változatosabb a játék. Senkey kornert küzd ki, amit a Bocskay két kornerrel viszonoz. Most percekig egymás hibájából él mind a két csapat. Majd újból rúg mind a két csapat egy-egy kornert. Kispest csatársora egész primitíven dolgozik. Vincze 20 méteres lövése Dénesé.
    A 12. percben mintaszerű Bocskay-támadásból születik meg a második gól:
    Sághy szépen vágja ki a labdát Markos elé, aki a kornersarok tájáról pontosan centerez és Teleki csak beteszi a lábát, máris a sarokban táncol a labda.
    Még egy kornert csinál a Bocskay, majd Teleki vág élesen kapu mellé egy labdát. Ezután a Bocskay kissé lefékez, a játék pedig ellaposodik. Kispest is támad, de alig jut el a 16-os közelébe is. A 26. percben egy Bocskay-szabadrúgást Rozgonyi kornerre fejel. A Bocskay trükközni is ráér. A 30. percben hirtelen fellobban Kispestben a harci tűz. Senkey irányítja a legtöbb támadást és most belefekszik Havasköri és Lukács is. Három percen belül négy kornert ér el Kispest. Budai alig győzi kiöklözni a veszélyesebbnél veszélyesebb labdákat.A nagytribünnek is megjön a hangja.
    Csak úgy zúg a „Tempó Kispest!''
    Senkey—Paczolay szép akciója utóbbi félrelövésével végződik. Bocskay is átmegy támadásba, de nem erőlteti meg magát. Kispest rúg még egy kornert, majd Teleki gyenge lövésénél Dénes úgy elcsúszik, hogy majdnem beüti a kapujába a labdát. Még Markos küld az utolsó percben a kapu mögé egy sarokrúgást és vége a meccsnek.
    Schosser, Kispest trénere: Dudás nagyon hiányzott hátul. Elől pedig Havasköri betegen játszott. Fiatal még a csatársor, nem értik meg egymást.

    Nemzeti Sport, 1930. március 3.