magyarfutball.hu

Pécs-Baranya FC - Attila FC 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1929/1930, 13. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.06.18, 18:54
    Pécs-Baranya*-Attila 1:0 (1:0)
    A pontokra vadászó csapatok ideges hangulatban küzdöttek végig alacsony nívójú, sérülésekkel tarkított mérkőzésére . Az Attila 87 percen át tíz emberrel küzdött
    Góllövő: Darvas
    Pécs, 3000 néző. Bíró: Bíró Sándor.
    A pécsieknél elszánt győzniakarást találunk. Úgy vonulnak ki, hogy ezt a mérkőzést ők csak megnyerhetik.
    Pécs-Baranya választ:
    Pécs-Baranya: Szulik — Iványi, Krebsz — Tesser Palkó, Foór Kovács, Kautzky, Veder, Kocsis, Darvas.
    Attila: Szemző — Kuti, Dankó — Bán, Miskolci, Békési — Ormos, Riff, Murányi, Muhoray, Pimpi.
    Az Attila kezd, támad is. Pimpi beadását Ormos Riffnek továbbítja s az a labdát fölé rúgja. A 2. percben megszületik a mérkőzés egyetlen érvényes gólja.
    Kovács lefut, beadását Veder fejjel Darvas elé továbbítja.
    Darvas bekanyarodik, nyolc méterről laposan lő és a labda kapufáélről hálóba pattan. 1:0. Alig kezdenek,,, máris, újabb sorsdöntő esemény. Muhoray és Krebsz összefut, az előbbi elesik, Krebsz nemtud megállni és
    rálép
    Muhoray földön marad, megsérü vállán,
    kiviszik és többé nem is jön vissza.
    Az Attila 3. perctől kezdve tehát végig tíz emberrel játszik.
    Támad a Pécs-Baranya, Kovács, elfut, a jobbszélen, de Veder, elcsúszik a beadott labda előtt. Majd a center Darvast szökteti, de Kuti szépen szereli az új pécsi játékost. Az 5. percben Foór jó beadását Szemző, lekapja, majd pár perces mezőnyjáték után Veder ismét Darvast küldi útra. A szélső most is jól megy, de pontos beadását Dankó még idejében menti. A 9. percben Teszler ad, munkát Szemzőnek, de a harmincméteres lövést védi a miskolci kapus. Az Attila ellentámadásánál Riff túlelőre szökteti Ormost, majd a túlsó, oldalon Kocsis—Kautzky akció után Dankó taccsra szerel. Kocsis újra jeleskedne, de fejese magasan fölé fut. A 13. percben Krebsz faultolja Ormost.
    A szabadrúgásnak Ormos áll neki és Szulik a 11-es pontig fut ki, hogy Murányi elől elhalászhassa a labdát. Most Kautzkyt a 16-os vonalon Dankó buktatja. Veder áll a szabadrúgásnak s Kovács és Teszler elé kerül a labda, de az utóbbi mellé rúgja.
    A 22. percben Murányi szökteti Ormost, aki lefut a kornervonalig, onnan pontosan centerez, de Murányi belül nagy lyukat rúg s Palkó máris kornerre kanalazza a labdát. Pimpi követi, Murányi példáját és nagy helyzetben fölé lő.
    Kautzky kísérletezik, de ott terem Miskolci, élesen hazaadja a labdát, olyannyira, hogy Szemzőnek kifutva kell öklöznie, nehogy korner legyen a hazaadás vége.
    Mind a két oldalon több kornert látunk, de általában esemény nélkül folyik a játék, amely így eléggé, nívótlan. Ormos és Murányi helyet cserél az Attilában, de ez sem sokat segít a csonka miskolciakon. A 42. percben Pimpi is összecsap
    Krebsszel
    és ez újabb sérülést eredményez. Pimpit is ki kell vinni.
    II. félidő.
    Pimpivel jön ki az Attila s kezdés után Veder szökteti Kovácsot, az elfut, centerez és Kocsis félre lövi a labdát. Darvas szépen szökik meg, de a kornervonalon faultol és a bíró sípja megállítja. Kocsis és Darvas most helyet cserél a pécsi csapatban. De magára talál az Attila, is: Bán 16 méterről emberbe lő, Pimpí beadását Murányi fölé helyezi...
    Kautzky fejese Szemzőé, Darvas nagy lendülettel kiszökik, Kuti kornerre szereli s a kornert Kautzky mellé fejeli. Nagyobb esemény nincs is. Egy-egy korner az oázis a nívótlanságban. Miskolci 25 méteresét is kornerre védi Szulik. Az Attila pár percig fölényben játszik, de ez a fölény csak abból áll, hogy a Baranya kornerzászlójánál több taccsot dob.
    A 29. percben végre gólt láthat a közönség. Kautzky—Veder—Darvas a labda útja, az utóbbi szép gólt lő a balsarokba, de a bíró már előbb ofszájdot jelzett.
    Érvénytelen.
    A 34. percben hatalmas helyzete van az Attilának az egyenlítésre, a mérkőzés legjobb gólalkalma. A pécsi hátvédek zavarban vannak Ormos jól kihasználja ezt a szituációt.
    kiszökik közöttük, a pécsi hívek már megremegnek, de Ormos tizenegy méterről pompás helyzetben fölé rúgja a labdát. Az Attila finisel, de megint csak a taccsdobásokban kulminál a fölénye. Már vége felé jár a mérkőzés, amikor fél perccel a befejezés előtt Riff Iványiba szalad s a pécsi játékost is ki kell vinni a pályáról. És már vége is a meccsnek.

    Nemzeti Sport, 1930. február 24.