magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Attila FC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1929/1930, 12. forduló
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.07.05, 23:47
    Attila—III. ker. FC 1:1 (0:0)
    A papírformával nem törődő Attila keserű leckét adott az elbizakodott kerületieknek
    Góllövő: Békési, Fröhlich
    Nagyszombat-(Határ)utca. Bíró:Himmler. 1000 néző.
    Attila: Szemző — Kuti, Dankó — Bán, Miskolci, Békési — Ormos, Riff, Orosz, Muhoray, Pimpi.
    III. ker. FC: Fehér — Werner, Biró — Steiner, Lutz, Király —Fenyvesi, Kormos, Fröhlich, Lengyel, Drössler.
    A pálya talaja sáros volt és csúszós. Játszani nagyon nehéz volt rajta. Különösen egypár játékosnak nem volt ínyére sehogyan sem ez a talaj. Ezek azután egészen kiestek a keretből. Az első tíz perc csatározásai a papírformát igazolták. A III. kerületnek volt egypár jól kidolgozott és igen veszélyes támadása. Drössler, Fenyvesi és Fröhlich jeleskedett különösen a játéknak ebben a bevezető periódusában. Lassan-lassan kiderült azonban, hogy Király nem tud megbarátkozni a sárral és fokozatosan visszaesett Lutz is, sőt Steiner is adós maradt jó formájával, így azután az óbudai csapat halfsorában tört derékba. Már a 10. percben Miskolci szabadrúgását Pimpi élesen lövi és Fehérnek ad dolgot. Az Attilának kezd kinyílni a szeme, . és csatársora mindig többször megy át támadásba. Király paccolása után Werner luftol, úgyhogy Ormos kényelmesen viszi le a labdát, beadását Pimpi közelről élesen lövi. Minden művészetére szüksége van Fehérnek, hogy kornerre tudja tolni a labdát. A kornert Ormos irányítja és
    a labda Riff fejéről a felső kapulécre, innen kiperdül.
    Nagy dupla helyzet volt. Most a III.ker. is megembereli magát, de csak két kornert tud kierőszakolni.
    Erre jobbszárnyát kezdi erőltetni az Attila, ez azonban csak néhány mellélövéssel végződik. A III. ker.-ben tombolnak a rossz passzok, ezekből él — egészen jól — az Attila. Király hendsze miatt szabadrúgás van, amit Ormos félrelő. A 21. percben nagy Attila-ostrom van, az üres miskolci balszárny elé kerül tisztán a labda, de egyesült erővel öt lépésről rontanak. Ez is nagy Attila-helyzet volt! Drössler jól megy le, de belül Kormos késik. A 24. percben Kormos nekiszánja magát és 25 méteres éles lövése kapu fölé kerül. Grosz és Riff dolgoz ki gólhelyzetet, de faultjuk rontja azt el. Közben Fehér remekül védte is a közeli lövést.
    A III. ker. támadásai erőtlenek, a halfsor ólomlábakon mozog. Fröhlich lövése egészen gyenge. Lengyel szép lövését Szemző jól fogja mellre. Lutz 30 méteres lövése is Szemzőé: Muhoray labdája Fehér zsákmánya. Most Drössler labdája csapódik a tömegbe, Lengyel éles lövésének ugyanez a sorsa. Az utolsó percben van
    a III. ker. egyetlen nagy helyzete: Fröhlich kitör — kicsit ofszájdszaga volt! — Fenyvesi labdájával és csak az utolsó pillanatban tudja előle kornerre vágni Kutik a labdát. A sarokrúgás után vége a félidőnek.
    Szünet után kerületi támadásokkal indul a játék. Fenyvesi lövését Szemző kornerre emeli. Most az Attila is támad, Grósz lövése elcsúszik, Ormos elkésik. Király passzai még mindig ellenfélhez mennek. Drössler jól elfut, behúz és 10 lépésről éles lövést ad le, ami a kifutó Szemzőbe vágódik. Fenyvesi kornerét Békési kirúgja. Bán rosszul talál egy labdát, a kapu előtt veszélyesen lehulló „gyertyát” Szemző bravúrosan kiüti. Fenyvesi lövését Szemző kornerre boxolja. Eddig minden kerületi sarokrúgás rosszul volt irányítva, ezúttal Kormos próbálkozik vele, de neki sem sikerül jól irányítani a nehéz, sáros labdát. A 16. percben megsérül Miskolci, de rövid pihenő után tovább játszik. A 19. percben Bíró faultja miatt szabadrúgás, amit Békési lő és Fehér kornerre fordul a már megfogott labdával Fenyvesi lövését Dankó fejeli kornerre, ezt megint Fröhlich rúgja rövidre.
    Mindig keményebb lesz a játék, szaporodnak a szabadrúgások.
    A 24. percben Pimpi jó labdát kap, szempillantás alatt benn van a tizenhatoson belül. A hátulról jövő Werner elébe tartott lábbal gáncsolja, a bíró a kétségtelen 11-es helyett - kornert ítél. A kornernek az erősen méltatlankodó Pimpi áll neki, az ívelt labdát Kormos kifejeli, még pedig
    az elég hátul álló Békésihez, akinek jól jön lábra a labda. Megvágja és a labda magas ívben a kapu túlsó sarkába hull be, mert Fehér túlélőre ment ki a kapuból, a labda pályáját pedig túlbecsülte. 1:0.
    Az elmaradt 11-est tehát góllal kárpótolta a sors!
    Amint a játékosok felálláshoz vonulnak vissza, Pimpi és Fenyvesi között valami kollízió támad és Fenyvesi megrúgja a miskolci szélsőt. Az Attila játékosai odafutnak a bíróhoz, aki először a túloldali, majd az innenső határbírót kérdezi meg, végül egy kerítés mellett a nézők között álló rendőrtisztviselőhöz fordul információért és ezután kiállítja Fenyvesit.
    Közben Pimpit le kellett vinni a pályáról, de az incidens után visszajött és játszott tovább. A kerületieket felvillanyozza a gól és csökkent létszámmal is heves támadásokba mennek át. Közben a talaj is szikkadni kezd és most már inkább csak a fáradtság hendikepeli meg a mozdulatokat. Az Attila elköveti a mindig kárhoztatott és mégis mindig újra elkövetett hibát:
    bevonul egész csapatával a védelembe.
    Ettől kezdve már szinte végig egykapura megy a játék. Az Attila csak elvétve jön át a félvonalon egy-egy kicsúszott labdával. A kerületiek támadnak és sorba rúgják a kornereket. Drössler háromszor , egymásután fut le veszélyesen, de lövései sorba kapu mögé mennek. Sérülése megakadályozza, hogy végre beletaláljon a gólba. A 37. percben Dankó a 16-oson kézzel stoppol, a szabadrúgást Lengyel a sarok mellé irányítja. A 39. percben a III. ker. balszárnya támad. Drössler jól viszi a labdát, korán bead, Lengyel átengedi a labdát, amely Fröhlichhez kerül.
    A szőke csatár, aki most egyaránt jobbösszekötőt és jobbszélsőt játszik, jól eltalálja a labdát, amely laposan és élesen süvít a balsarokba. 1:1.
    A III. ker. tovább támad. A 41. percben Fröhlich beadása Kormos felé tart, közben pedig Dankóban megakad. A tribünről nem lehetett látni, hogy mi történt. A bíró fütyül és
    hendszért 11-est ítél.
    Az Attila persze élénken tiltakozik, de hiába. A labdának Drössler áll neki és élesen Szemző hasába vágja. Erősít a III. ker., de csak két kornért ér még el.

    Nemzeti Sport, 1930. február 17.