magyarfutball.hu

Budai 11 - III. Kerület FC 1 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1929/1930, 11. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.05.05, 23:21
    III. ker. FC—Harihárom 2:1 (1:0)
    A Ill. ker. fölénye aránytalanul nagyobb volt, mint a gólarány Góllövők: Lutz II, Drössler, Ember (11-esből)
    Hungária-út, 2500 néző. Bíró: Bíró Sándor.
    III. ker. FC: Fehér — Werner, Biró — Steiner, Lutz II., Király— Fenyvesi, Kormos, Fröhlich, Lengyel, Drössler.
    Harihárom: Lantos — Kárpáti II., Lőwy — Czumpft, Kárpáti I., Steiner — Schmidt, Sztancsik, Ember, Lyka, Himmer.

    Nemzeti Sport, 1929. december 2.
     
  2. avatar: seamandarin
    2023.05.05, 23:17
    III. ker. FC—Budai Harihárom 2:1 (1:0)

    A két budai proficsapat küzdelmét a nagyobb lendület és erély, valamint a sáros, nehéz talajhoz való alkalmazkodás döntötte el a III. kerületiek javára. A védelemben legtöbbször a kitűnő Werner határozottsága is elég volt arra, hogy az Orth nélkül játszó és a kevés aktivitást mutató, Lykával meghendikeppett fekete-fehér csatársor puha, vérszegény akciói meghiúsuljanak, annál in inkább, mert a kerületi fedezetsor, élén a nehéz talajon biztosan mozgó Lutz II.-vel, a Harihárom-csatárok mezőnymunkáját is alaposan megzavarta. A kék-fehér csatársor átütőerejét főként a nagy technikájú, ötletes Fenyvesi biztosította, akinek úgyszólván valamennyi megmozdulása kényes helyzetbe hozta az Oláh távollétében bizonytalan feketefehér védelmet. Annak ellenére, hogy a játék hullámzó volt s a Harihárom támadásai során is akadt elég gólhelyzet, mégis meg lehetett állapítani a III. kerület támadó fölényét. Az első kihagyás a fekete-fehérek részéről történik, amikor Ember közelről a kapu fölé lövi Schmidt jó beadását. Ám hamarosan megérik a III. kerület keményebb támadásainak eredménye: a 14. percben ugyanis Lutznak mintegy 25 méterről magasan lőtt labdájára Lantos későn ugrik és a labda besurran a bal felső sarokba. (1:0). A játék tovább hullámzik, kritikus helyzet több is alakul mindkét kapunál, de a két védelem jól állja a sarat. Ember dolgoz ki egyszer magának jó helyzetet, ám lövése gyönge, Fehér könnyen fogja. Drössler egyik kiszökése is biztos góllal kecsegtet, ám Löwy lekeresztezi a balszélsőt, aki elesik, a dolognak határozottan 11-es színezete van, de a bíró — nagy meglepetésre — szabadrúgást ítél a Harihárom javára. Himmer égbekiáltó pacca zárja a félidőt.
    A II. félidő elején a fekete-fehér csatársor nagy lendülettel rohamoz, de ahelyett, hogy góllal örvendeztetné meg híveit, kínos kihagyásokkal bosszantja őket. Azután ellankad a Harihárom és III. kerületi fölény alakul ki. A fekete-fehér védelem mind bizonytalanabb,
    itt-ott már csak gáncsolással tudja megakasztani a mind veszélyesebben rohamozó kék-fehér csatárokat. A 37. percben is Löwy elkaszálja a kiugró Fenyvesit, aki azonban mégis átjut a bekken, kitűnően centerez, a labdát a túloldalon Drössler kapja, egyet-kettőt igazít rajta és helyezve lövi a bal alsó sarokba. (2:0).
    Ezután már senki sem várja a Harihárom felnyomulását, ám az időközben jobbösszekötőnek előrement Steiner az utolsó percben jó labdához jut a 16-oson belül, már lőne is, de Werner nagy rössel eléje dobja magát és Steiner átesik a kinyújtott lábán. A bíró faultot lát és 11-est ítél, ezt Ember biztosan lövi a kapuba.
    Bíró: Biró Sándor.

    Sporthirlap, 1929. december 2.