magyarfutball.hu

Attila FC - Bocskay FC 1 : 3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1929/1930, 10. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.05.14, 22:56
    Bocskay—Attila 3:1 (1:0)
    Nagyon gyengén játszott a miskolci csapat
    Góllövő: Markos, Vince, Szemes, Hajós
    Miskolc, 2500 néző. Bíró: Juhász dr.
    Bocskay, Budai — Fejér dr., Molnár — Villányi, Sághy, Keviczky — Markos, Vince, Teleky, Szemes, Marosi.
    Attila: Szemző — Kuti, Dankó — Bán, Pogány, Békési — Kása, Ormos, Pimpi, Szeder, Hajós.
    Attila-támadással kezdődik a mérkőzés. Kása bead, de Molnár ment. Újabb miskolci lefutás nyomán Bán fejesét Budai ugyan védi, de látszik a kapuson, hogy ideges, mert a kirúgása taccsra megy. A Bocskay első támadása rögtön kornert eredményez.
    A 11. percben újra szép debreceni támadás van soron. Balszárnyával rohamoz a Bocskay. Marosinál a labda, beküldi, Szemes jobboldalra adja ki s a résen levő Markos belefutva egészen közelről félmagas lövéssel a hálóba irányítja a labdát. 1:0.
    A 13. percben Hajós fölé lő, Keviczky faultja is az Attilát segíti. A szabadrúgás nagyszerű, Hajóshoz kerül a labda, az látja, hogy bent Pimpi üresen várakozik, be is tálal szépen, de Pimpi hatalmas lyukat rúg.
    A 21. percben Kása—Pimpi akciót lát a közönség, de Attila-gólra hiába les. Sőt még tartania is kell újabb debreceni góltól. Szemes lövését ugyanis Szemző kiejti, de Bán ott terem és gyorsan kornerra ment. A 26. percben Sághy kezelése miatt 18 méteres szabadrúgás mosolyog a miskolci csapatra. Ormos vésztjóslóan áll a labdának s a miskolci drukkereknek megdobban a szívük. A lapos szabadrúgás gólba surran, sokan már örülnek is, de hiába. Hajós időközben ofszájdra futott. A gól érvénytelen.
    A 30. percben Ormos még egy veszélyes lövést küld kapura, majd feljön a Bocskay. Előbb Keviczky szabadrúgását, majd meg Villányi bombáját kell Szemzőnek védenie. A 35. percben Buró Samu emlékére egy perc szünetet tartanak. Az Attilánál csak gyenge Szeder mellélövésre telik, míg a 28. percben a Bocskay kornert is elér, de ez sem hoz eredményváltozást.
    A közönség már nagyon elégedetlen a csapatával , amikor Pogány talán már tizedszer driblizik fölöslegesen, élénk tüntetésbe kezd saját játékosa ellen. A belső háborút kihasználja a Bocskay, gyorsan támad. Teleky lő, a labda Bán lábán irányt változtat s csaknem öngólba megy. Pont a kapufa mellett szalad kornerre.
    A II. félidőben:
    Alig kezdenek, a kapott labdával Marosi elfut, jól centerez s az Attila meglepett védelme mellett Vince közelről gólt rúg, körülbelül a 30. másodpercben. 2:0.
    Kissé észbekapnak a miskolciak, de támadásuk csak az első sarokrúgásukat eredményezi.
    A 7. percben Marosi beadása süvít el két lépésnyire a kaputól, de Markos lekési a kínálkozó gólhelyzetet.
    Most feljön az Attila,
    Hajós azonban mellé lő, míg Kása éles lövését Budai kiüti s Ormos is csak a kapu mellé tud célozni. A 23. percben újra az Attila igyekezetét kell dicsérni. Kása pompásan fut le, beadását Szeder kapja, közelről lövi a labdát s Budai némi szerencsével véd. Azonban sokáig tartja magánál a labdát, mire a bíró a hatos vonalról szabadrúgást ítél a debreceniek ellen.
    Ilyen jó góllövő alkalom ritkán adódik a mi országunkban s ha adódik, akkor sem tudnak vele mit kezdeni játékosaink. A Bocskay védelme a szabadrúgás nyomán könnyen ment kornerre. A kornerból azonban kétszer is újra sarokrúgás lesz, de a tehetetlen Attila-belsők egyikét sem tudják gólra váltani. Annál jobban tudja a Bocskay, hogy miként kell kihasználni a kornert. A 25. percben már a debreceniek érnek el sarokrúgást. Marosi szépen rúgja be, Markos ugyanígy lő kapura, lövése Kutiről visszapattan, pont Szemes elé, aki nem restelli a debreceniek harmadik gólját védhetetlenül a hálóba vágni. 3:0.
    A Bocskay most csökkenti az iramot.
    Előbb még hibáznak a miskolci csatárok, de a 37. percben elérik tiszteletgóljukat. Szabadrúgás kecsegteti a miskolciakat. Most is Ormos áll a labdának. Elrúgás után a labda Szederről Hajós elé pattan és a szélső a hatosról a hálóba lő. 3:1.

    Nemzeti Sport, 1929. november 25.
     
  2. avatar: seamandarin
    2023.05.14, 22:40
    Bocskay — Attila 3:1 (1:0)
    A debreceni támadósor váratlanul nagyvonalú játékával megérdemelten győzte le a miskolciakat. A vereséghez nagyban hozzájárul az Attila csatársorának meglepően nagymérvű meddősége, amit fokozott centerhalfjának, Pruhának indolens játéka is. Debreceni támadásokkal indul a mérkőzés és már a 11. percben eredményes, amennyiben Semmler ideális kiadását Markos elfogja és félmagasan védhetetlen gólt lő (1:0). A 26. percben Opata szabadrúgása száll védhetetlenül a kapuba, ám Hajós offszájd állása miatt a gól nem érvényes. A II. félidőben az ideges hangulatban játszó Attila bizonytalanul mozog, annál aktívabb a Bocskay s már az első percben Vince belövi Mertin ívelt beadását (2:0). A 26. percben korner a miskolciak ellen, Mertin sarokrúgása nyomán kavarodás a kapu előtt, melyből Semler újabb gólt lő (3:0). Ezután a miskolciak átcsoportosítják támadósorukat. Banaszkievits megy előre. A 37. percben Opata szabadrúgását Seidl Hajóshoz engedi, aki szép góllal enyhíti a vereség arányát. A debreceni csapat legjobb része a csatársor volt. A fedezetsorban Sághy emelkedett ki nagyvonalú játékával. A miskolci csapatból csak Kutik, Dankó és Banaszkievits dicsérhető meg.
    Bíró: Juhász Attila dr.

    Sporthirlap, 1929. november 25.