magyarfutball.hu

Vasas SC - Bástya FC 2 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1930/1931, 21. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.09.30, 19:45
    Vasas—Bástya 2:2 (1:1)
    Négy gól védelmi hibákból, mérsékelt formák, reális eredmény
    Góllövő: Egri, Wahl, Stanzl, Körösi
    Béke utca, 1000 néző. Bíró: Denhoffer.
    Vasas: Bereczky — Szemere, Rózsa — Vági, Stróbl, Kiss — Jeney, Remmer, Egri, Brunecker, Stanzl. Bástya: Benedek — Sirály, Emődi — Tóth, Kurunczy, Raffai-Riesz — Koszta, Körösi, Wahl, Havas, Korányi
    A Vasas kezd, de rögtön frontba kerül a Bástya s Wahl lövését Bereczky csak kiütni tudja, szerencséjére azonban Havas pont a kezébe küldi a kipattant labdát. A Vasast Brunecker hozza előre, Egri jól lő, de lesből. Az 5. percben a Bástya kornerét Havas mellé fejeli. Az ellenkornert viszont hárítja a szegedi védelem. A játék elég egyhangú. A Vasas-bekkek rugdossák előre a labdát. A 14. perc eseményt hoz: Vági szabadrúgása kapura száll, Benedeket Egri zavarja s a kapus csúnyán kiejti az ártatlan labdát, Brunecker rajta van és belövi, de a Bástya szerencséjére Egri bent állt a kapuvonalon s a bíró lesállást fütyül. A szegedi védelem bizonytalansága azonban nem szűnik meg. A 18. percben
    Jeney beadását Sirály elvéti s a résen lévő Egri gólt lő a későn eszmélő Benedek mellett (1:0).
    A Bástya erősít s két perc mulva megvan az egyenlítés a szintén védelmi hibából:
    Bereczky Wahl hátának rugja a labdát s már Rózsa is csak rontani tud a helyzeten, Wahl a 16-osról szépen lő s Bereczky ujjai hegyéről a léc alá csúszik a labda. (1:1).
    Most Havas a center a Bástyánál s Wahl a balösszekötő, de a cserének jóideig nincs látszata, változatos a játék. A 34. percben Koszta is mutat valamit: átjátssza Rózsát, Havas elé tól s a jó lövést a vetődő Bereczky csak bravúrral menti kornerre. A Vasas erősít, amire a Bástya csapnivaló csapkodással válaszol. Viszont helyzet összehozására a Vasasnak sincs ereje. A 40. percben Koszta jó beadása tisztán találja a szegedi balszárnyat, de előbb Wahl hibáz tiszta helyzetben, majd Korányi iI. Utóbbi rossz rúgása visszaperdül jobbra s Koszta lövése Bereczky felnyuló kezéről kerül kapufára. A másik kaput Rózsa szabadrúgása fenyegeti, amely emberről Stanzl elé pattan, de a szélső elbámészkodik s a gyors Emődi kornerre tud szerelni. Változatos játékkal ér véget a félidő.
    A II. félidőt lendületesen kezdi a most széltámogatta Vasas.
    Jeney már az 1. percben jó labdát ad a kapu elé, Benedek tétovázik, a befutó Stanzl az álmos védők között bekotorja a Vasas vezetőgólját. (2:1).
    A Bástya most kap észbe s támad, de csak izgalmas kavarodást bír csinálni, gólt nem. Annál jobb a 8. percben Remmer20 méteres szabadrúgása, amelyet szépen fog Benedek. Wahlt a 6-oson kornerre szereli Szemere, majd újabb Bástya-korner után Havas emberbe lő, azután Benedek jön ki — ezúttal jól — a kapujából. Emődi is elköveti a maga hibáját, a nagy Vasas-helyzetben azonban Jeney Raffai mellébe lő. A Vasas most szembetűnően jobb futballt játszik a szegedieknél. Sok jó akciót vezet, míg a Bástya alig tudja zavarba hozni a bekkeket. A 27. percben elég zavaros körülmények között születik meg mégis az egyenlítés. A most balösszekötőt játszó
    Korányi II. passzát Havas jobbra emeli Rózsa felett s a bekk már elkésve zavar, a kavarodásban Körösi lő, a lapos labda a thlsó lécről bepattan s Beretzky hiába dobja rá magát, a bíró gólt ítél. (2:2).
    A játék élénkül, de most a szegedi védelem is jobban vigyáz. Három Bástya-korner izgatja a kicsiny, de jótorkú Vasas-közönség kedélyét, ok nélkül. Koszta gyors akciói ígérnek sikert, de a befejezések nem sikerülnek. A Vasas a végén lankad, de a védelme szilárd. A 44. percben Stanzl beadása Egriről pattan kapu mellé, a bíró kornert ítél, majd a szegediek heves tiltakozására megkérdi a pálya túlsó végében tanyázó határbírót, aki nem tud ugyan hozzászólni a dologhoz, de a kornert a bíró mindenesetre kapukirúgásra módosítja. Az utolsó percben a kiugró Havast Rózsa alaposan felvágja, Körösi 20 méteres szabadrúgása a felső lécen csattan s a csatár már hiába fejeli a visszahulló labdát, Wahl lesben áll s oda az utolsó alkalom a győzelemre.
    Bäck, a Bástya trénere: Nagyot lendített rajtunk ez a pont is (!?). A csapat általában jól játszott, csak egyes emberek voltak gyengék.

    Nemzeti Sport, 1931. május 18.