magyarfutball.hu

Budai 11 - Nemzeti SC 1 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1930/1931, 16. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 10.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.09.13, 21:29
    Nemzeti—Budai „11“ 2:1 (1:1)
    Döntetlen eredmény jobban megfelelt volna a játék képének
    Góllövők: Bihámy, Ember, Bihámy.
    Hungária-út. Bíró: vitéz Karsay. 10.000 néző
    Nemzeti: Gallina — Flóra, Török— Hossó, Buza, Belcsik — Odry,Grosz, Szenes, Bihámy, Ormos. Budai „11”: Lantos — Wéber, Hunyadi — Kárpáti II., Polgár, Schuster — Schmidt, Sztancsik, Ember, Lyka, Tárnok.
    Először a Budai adja le névkártyáját az ellenfél kapujánál, majd a Nemzeti viszonozza a látogatást. A határbírák a 2. percben állnak csak be helyükre. Bírótestület! ?
    A 3. percben a Nemzeti megszerezhetné a vezető gólt:
    Ormos és Szenes csinálja meg a helyzetet, de Grosz állítgat, majd kapufának lő és a pattanó labdát Lantos elcsípi.
    Az első negyedórában a Budai támad többet, a Nemzeti valamivel veszélyesebb. Igazi szép Nemzeti-támadás azonban nincs. A budaiaknál pedig inkább a halfok lőnek kapura, mint a csatárok. A 16. percben Wéber kornert vét, a sarokrúgást kifejelik. A 18. percben Kárpáti II. szép szabadrúgását Sztancsik majdnem befejeli a kifutó Gallina mellett. A Nemzeti jobbszárnya tehetetlen, Bihámy hosszú lövése Lantosé. A 27. percben Tárnok ügyesen fut be egy jól előreadott labdára, a védelem ofszájdot vél és leáll, de Tárnok Lantoshoz lövi a labdát.
    A 29. percben Lyka szépen teszi ki Schmidtet, a beadást Gallina öklözi.
    Ember lövését Flóra a kapuvonalról vágja ki az utolsó pillanatban.
    A 31. percben Sztancsik és Schmidt csinál jó helyzetet, de Gallina véd. A Budai állandóan támad, ha a Nemzeti csatársorához el is kerül néha a labda, ez a kvintett teljesen akcióképtelen most. Flóra nyújtott lábbal arcon találja Lykát, szerencsére nincs baj. Most a Nemzeti jobbszárnya végre megembereli magát, jó támadást vezet, ami kornerrel végződik.
    A 41. percben Odry rugja a kornert,
    a labda átkerül a másik oldalra. Bihámy rúg bele, látni lehet, hogy nem is találja jól, de így kap a labda csavaros röppályát,
    ami a fejek fölött a jobb sarokba beviszi. Lantos ugrik ugyan a labdáért, de csak a kapufáról pattanó labdát tudja beljebb segíteni. 1:0.
    Nem sokáig örülhet a Nemzeti a vezetésnek, mert a 43. percben Schmidt rúg kornert, egy percre rá pedig Schmidt beadja jól a labdát,
    Lyka okos passzt ad Embernek, aki stoppol és úgy lövi félmagasan a balsarokba a labdát. 1:1.
    Ezután már alig van egy-két rúgás, vége a félidőnek.
    Hullámzó játékkal indul a II. félidő. A Nemzeti jobbszárnyának lerohanása után Ormos kapja a labdát, messziről kapu fölé lő. Odry jó labdát kap Szenestől, ez passzol, de Grosz gyengén lő kapásból a kapu mellé. Most a Nemzeti támad többet, ám Buda veszélyesebben. Lyka alig kapu mellé lő. Nemzeti-korner eredménytelen. A budaiak támadását Török, majd Flóra menti fejjel. A 15. percben a Nemzeti végre látja, hogy
    Grosz kerékkötő belül, kiküldik balszélsőnek. Ormos lesz a center és Szenes a jobbösszekötő. Most már jobban megy a csatársornak is a játék. Csak a lövések gyengék még. Egy budai kornert Schmidt túl röviden rúg. Bihámy pompás passzával Odry elfut, a kornervonalról túl mélyen centerez, a labda taccsra gurul. A 25. percben a Nemzeti balszárnya csinál kornert, amit Lantos kiöklöz. A Budai „11” viszonozza a kornert, most Gallina zsákmánya a labda. Tárnok pár percre kiáll. A 29. percben Ormos—Odry—Ormos a labda útja.
    Ormos a jobbösszekötő helyéről ível jó labdát előre, amit Bihámy a megzavarodott Budai-védelem között befejel a tulsó sarokba. 2:1.
    A budai csatársor most próbálkozik, de sok a fault a 16-os táján. A támadások javarészét most a budai csapat vezeti. Csak a 35. percben teszi ki Bihámy Szenest, aki kitör, de nagy helyzetben kapu mellé gurítja a labdát. A Nemzeti újra támadásba lendül. Grosz a balszélről jobban tud lőni, mint összekötőből, táncol is alaposan a labda Lantos kezében, de végül is az övé marad. Mezőnyjáték után a 39. percben Sztancsik kerül jó helyzetbe, de lövését Gallina fogja. Újabb nagy helyzete van a Nemzeti belső triójának, de Bihámy gyenge lövése Lantos zsákmánya. Sztancsik lő kapu fölé, Bihámy messziről Lantoshoz. Váltakozó, de egyformán erőtlen támadások közben ér véget a játék.

    Nemzeti Sport, 1931. március 16.