magyarfutball.hu

Kispest FC - Nemzeti SC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1930/1931, 12. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 800

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.09.01, 23:11
    Nemzeti—Kispest 1:1 (1:1)
    A Nemzeti első félidővégi ostromát kiparirozva, értékespontot szerzett a Kispest
    Góllövő: Czétényi, Paczolay
    Kispest, 800 néző. Bíró: vitéz Karsay.
    Nemzeti: Gallina — Flóra, Török — Hossó, Buza, Belcsik — Rázsó, Vadas, Ormos, Bihámy, Czétényi. Kispest: Dénes — Rozgonyi, Császár — Raix, Purczeld, Csendes —Senkey II., Paczolay, Páli, Károlyi, Steiner.
    Kispest kezd, de mint rendesen, ezúttal is nehezen kap lábra, úgy hogy a talajhoz kezdetben sokkal jobban alkalmazkodó fekete-fehérek lendülnek támadásba. Bihámi a 2. percben csak kevéssel gurít mellé, rögtön rá Buza harmincméteres magas lövését a bekkjeitől zavart Dénes kiejti, de még idejében javít. A kispesti védelem feltűnően bizonytalan kezdetben, főleg Rozgonyi, aki a nagy sárban egyik hibát a másik után követi el. Az 5-ik percben
    a sárban elakadó labdát Rozgonyi ismét elhibázza. Czétényi elkaparintja előle, leviszi az ötös sarkáig, lő és éles labdája a vetődő Dénes kezéről a bal sarokba vágódik. 1:0.
    A Kispest most csak szórványosan veszélyeztet. A 8-ik percben Steiner centerét a kiugró Gallina csak kiöklözni tudja, a kispesti belsők azonban lekésnek. Majd Flóra hazajátszása akad el a sárban, Paczolay azonban nem tudja ezt a ziccert sem kihasználni. Rázsó lövésszerű centerét Dénes fogja bravúrosan, majd a 15-ik percben Rozgonyi hibájából Czétényi ismét kiszökik, ezúttal azonban magasan fölé lő. A 17-ik percben a Nemzeti kapuja előtti sártengerben elakad a labda, Paczolay kikotorja és kiugrik vele, Gallina azonban önfeláldozó belevetéssel leszedi lábáról a labdát. A 22-ikpercben Ormos tör ki, Dénes csaknem a 16-osig kifut eléje, Ormos azonban nemcsak rajta emeli át a labdát, hanem hajszálnyira az üres kapu fölé is.
    Eredménytelen Nemzeti kornerután váratlan lendülettel fekszik most Kispest bele és olyan energiával támad, hogy az eredmény nem is késhet soká. A 27-ik percben a balszárny kornert forszíroz ki, a sarokrúgás után nagy a kavarodás Gallina kapuja előtt, Károlyi Páli elé vágja a labdát, ez pedig Paczolay felé.
    A labda a sárban elakad, Paczolay rástartol és védhetetlenül a jobb sarokba vágja. 1:1. Kispest támad továbbra is és Gallinának többször van alkalma bemutatni tudását. A félidő utolsó tíz percében azonban ismét a Nemzeti kerekedik felül. A 35-ik percben Czétényi centerét Császár fejjel kornerra menti, majd Ormos húszméteres szabadrugását védi bravúrosan Dénes. Az utolsó öt percben szinte ostromol a fekete-fehér gárda. A 40-ik percben Bihámy csavart labdáját csak nehezen fogja a kispesti kapus, a következő percben pedig rosszul fut ki és Ormos labdája már az üres kapura száll, Raix azonban pont a gólvonalon ment. Ormos újabb bombáját Dénes vetődve éppencsak hogy elcsípi, majd Császár csak korner árán tudja szerelni Rázsót. A sarokrugás után nagy a kavarodás. Czétényi
    az ötös sarkáról nagy erővel lő, de a labda a felső lécről visszapattan
    Utána újabb Nemzeti-korner, újabb tumultus a kapu előtt, Dénes azonban önfeláldozóan belevetve magát a lábak erdejébe, ismét ment.
    A második félidő hasonlóan heves iramban kezdődik, mint az első. De a tempó mindinkább alábbhagy. Jobbára a két bekkpár között hullámzik ide-oda a játék, a kapusoknak most csak ritkán akad dolguk. A 8.percben Czétényi centere látszik veszélyesnek, Vadas azonban ezt is melléfejeli. A 10. percben Károlyi lövését Gallina fogja, a 12. percben Bihámy váratlan lövését Dénes vetődve csak nehezen csípi el. A 15. percben Hossó faultolja Pálit, közben azonban megrándul a lába és néhány percre helyet cserél Vadassal. A 17. percben a Paczolay—Senkey szárny remek akcióval átmegy a Nemzeti védelmén, Senkey centerez, Steiner csípi el a labdát, de közeli lövését Gallina szépen fogja.
    A játék most mind jobban ellaposodik. A 23. percben Pálit faultolják a 16-os előtt. Károlyi szabadrúgását azonban Gallina szépen fogja. Rögtön rá
    Rázsó fut le, lövésszerű centerét Dénes remek kivetődéssel csípi el.
    A 34. percben Csendes faultolja Rázsót a 16-os előtt, Hossó lövi a szabadrugást, Ormos, hogy a kispesti védelmet megzavarja, közbefut, de pechjére pont róla pattan le a sarokra irányított labda, Rázsó lövését pedig Rozgonyi kornerre menti. Ámde az sem hoz eredményt. A 38. percben Steiner átdolgozza magát az egész védelmen, a lövéshez azonban már nincs elég ereje. Közeli, de gyenge labdája Gallina biztos zsákmánya.
    A Nemzeti a többet támadó ezen a félidőn át is, de kifáradó csatárai már nem elég energikusak.
    A 40. percben Török megunja az eredménytelenséget, előretör és 30 méteres bombáját Dénes vetődve alig tudja fogni. Az utolsó percek azután teljes unalomba fulladva, időhúzó taccsrajátszással telnek el.

    Nemzeti Sport, 1931. február 16.