magyarfutball.hu

Budai 11 - III. Kerület FC 3 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1930/1931, 12. forduló
játékvezető : Szél László
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.08.30, 17:09
    Budai „11” - III. ker. FC 3:1 (1:1)
    Óbuda csapata többet támadott a két kiállítással fűszerezett meccsen. A kerületi csatársor tehetetlensége a legfőbb oka az eredmény ilyen kialakulásának - Kormos nem tudott kihasználni egy 11-est
    Góllövő: Borbély, Ember, Polgár (11-esből), Sztancsik
    Hungária-út. 500 néző. Bíró: Szél László.
    Budai „11”: Fábián — Weber, Hunyadi — Kárpáti II, Polgár, Schuszter — Schmidt, Sztancsik, Ember, Lyka, Kovácsi.
    III. ker. FC: Fehér — Werner, Bíró — Beretvás IV, Lutz, Magyar — Schiller, Borbély, Kormos, Lengyel, Győry II.
    Kormos indítja el a labdát s a heves támadások nyomán hamarosan kornert ér el csapata, miután pompás pillanatot szalasztott el a csatársor. A játékosok nagyon csúsznak, bizonytalanul mozognak s látszik, hogy mindenki örül, ha tovább rughatja a labdát. Az óbudaiak azonban így is állandóan támadnak s az 5. percben Lutz hosszú labdát ad előre. Lengyel nagyon tekintélyes távolságról íveli a kapu felé s Fábián nem veszi túlságosan komolyan az esetet.
    Rossz tempóérzékkel ugrik fel, a labda keze mögött a kapufáról csattan vissza s a pár lépésre levő Borbély kapásból a hálóba vágja. (0:1).
    Kezdés után Lutz belépését Schuszter nyögi pár pillanatig, a játék meg kissé változatosabbá válik. Fábián nehéz labdát fog, Fehér hazaadást kap, Borbély jól indított támadása pedig elhal. Taccsdobás után Lutz Lengyel elé játszik, aki kapásból pompás lövéssel küldi kapu fölé a labdát. A budaiak ellenrohama után Lutz—Magyar—Győry támadás fut végig. A szélső begurított labdáját
    Kormos átlépi s Borbély vágja ballal élesen a kapu fölé. 12. p.
    Tapsot is kap érte! Ember labdájával Schmidt nyargal el, beadását Lutz megakasztja ugyan, de Lyka Kovácsihoz tolja a labdát, aki viszont a kapu elé emeli s Ember alig fejeli a kapu mellé. A Budai „11” valóságos ostromba kezd s lelkesen támad. Ember szép lövését pompás védéssel teheti csak ártalmatlanná Fehér, az újabb roham végén pedig a budai center fordulásból éppen hogy háló fölé küldi a labdát. A játék most egészen nyílt. Weber nagy rúgással küldi előre csatársorát, a labda hirtelen balra csapódik s Kovácsi kornert rúghat, mely után Fehér tisztázza a nagyon kritikus helyzetet. Az ellenfél lefutását Kormos fejezi be lövéssel, de Fábiánt nem teszi próbára a gyenge labda. A 20. perc hozza az egyenlítést. Schmidt elfut, begurított labdája Bíró lábán csúszik tovább.
    Fehér kiugrik, hogy megszerezze, de hiába vetődik, mert Ember hamarább éri s a kapus keze elől a hálóba vágja. (1:1).
    A játék nagyon élénk iramban folyik. A 23. percben Győry elfut, szép magas lövését Fábián remek védéssel löki jobbra, ahol Schiller elé kerül a labda. A szélső azonban késik, rugása után emberről kornerre vágódik a labda. A sarokrugás után alig szabadul fel Fábián kapuja, máris Ember hosszú lövése repül el Fehér kapuja mellett. Győry Fábián kezébe centerez, majd jó ideig tartó meddő rugdosás után Bíró hazaadással teszi ártalmatlanná a budai jobbszárny támadását. Kovácsi semmire sem megy a kapott labdákkal, de az ellenfél csatársora sem boldogul akcióival. Lengyel lövése könnyű feladat Fábiánnak a 36. percben. Schiller sem tud jobban centerezni, mint Győry.
    A heves roham közben, mely a budaiak kapuja felé viharzik, Weber kézzel érinti a felugró labdát a 16-on belül.
    A közönség harsányan reklamál, de sikertelenül, a bíró nem látott büntetendő esetet.
    Beretvás hármas dribli után jó labdát tálal Kormos elé, de a center belebotlik s oda a helyzet. Lutz és Ember összefut s általános csodálkozásra a keménységéről híres half sérül meg, görnyed össze. A 42. perc komoly eseményt hoz. A kerületiek kornere után a labda jobbra gurul egészen Schillerig.
    A szélső betolja a labdát, amely Kárpáti II. lábán megugrik s a half kezét éri. Szándékosságról szó sem lehetett, éppen ezért nagy megütközést kelt, amikor a bíró 11-est diktál. Kormos ezt sem tudja kihasználni, mert pontosan Fábián ölébe emeli a labdát.
    A tribün nagy hangon harsogja, hogy kijött az igazság! Szünetig már semmi érdemleges esemény sem akad.
    A második félidő hatalmas kerületi fölénnyel indul. A 3. percben kornert rúg Schiller s Győry hendsze szabadítja fel a szorongatott kaput. Az állandó támadások nyomán minden pillanatban várható gól, bár a 8. percben az előretörő budaiak támadását Sztancsik lövéssel fejezi be. Ezzel vége is a Budai 11 fellélekzésének. Hendsz, majd Fábián kilépése miatt szabadrúgás veszélyezteti a budaiak kapuját, hiszen ezek a tizenhatos mellől rúgott „ kis kornerek” nagyon veszélyesek. Polgár, a budaiak centerhalfja meglehetősen eltűnt, ezért
    állandósul a III. ker. FC fölénye.
    A 17. percben Schuszter gáncsolja Kormost. A szabadrúgás után nagy rumli keletkezik s Lutza sarokba lő, de Fábián jó vetődéssel kornerre tolja a labdát.A Budai 11 állandóan védekezik a körömszakadtig küzd minden labdáért a kapuja előtt. Schuszter a hóhegybe teszi ki Schillert, Lengyel lövését Fábián védi. A 20. percben a tacsvonalnál vita támad a határbíró és Ember között.Szél is odamegy s
    kiállítja Embert.
    A közönség zajosan tüntet a bíró ellen s nagy örömmel fogadja, amikor az Budai 11 támadásba lendül. Közben
    Lutz szólalkozik össze a bíróval s a 24. percben őt is kiállítja Szél László.
    Erre a nagy tribünön játszódnak le parázs jelenetek s alig figyeli a nézősereg, amint Schmidt elrohan a labdával. A szélső félmagasan centerez s
    Beretvás kézzel fogja el a labdát. Éppen a 16-on belül van a half, s a bíró nem is habozik, azonnal a tizenegyes pontra mutat. Polgár a jobb alsó sarokba vágja a gólt. (2:1). 25. p.
    Az állóhely együtt örül a budai csapat játékosaival, akik ölelik egymást, csókolják a gólszerző Polgárt. Az ellenfél pedig erősen rákapcsol s jobbszárnyának támadását Schiller fejezi be lövéssel, hogy Fábián nehezen menti a helyzetet. A 30. percben is a budai kapus hárítja el a veszélyt, amikor Kormos elől szenzációs csukaugrással szerzi meg a labdát. Schuszter és Kovácsi helyet cserél, de pillanatnyilag nem használ. Kormos előre adott, labdáját vetődve akarja fogni a kapus, Schiller azonban kitolja alóla a labdát s korner lesz a dolog vége. Nagy kavarodás támad a sarokugrás után, majd meg hosszas, céltalan rúgdosással telik az idő. Schuszter elfutásai visznek élénkséget ebbe a meddő játékba, míg a 39. percben Schmidt is komoly szóhoz juthat. Bíró rosszul falaz neki, mert a szélső vonalból be tudja pöccenteni a labdát.
    Lyka okosan hátraadja Sztancsik elé, aki pompásan sikerült lövéssel küldi félmagasan a kapu jobb oldalhálójába. (3:1).
    A kerületiek most is hiába erősítenek, viszont a 43. percben az emberről pattanó labdát Lyka Schuszter elé adja, akinek szép lövését Fehér csak bravurral tudja kornerre tolni. A rúgás után már semmi sem történik.

    Nemzeti Sport, 1931. február 15.