magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Bástya FC 3 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.08.10, 22:50
    III. ker. FC-Bástya 3:1 (1:0)
    A III. ker. FC energikus, a Bástya erélytelen volt a kapu előtt
    Góllövő: Lutz II., Kormos, Dömötör, Korányi II.
    Hungária-út, 4000 néző. Bíró: Auspitz.
    III. ker. FC: Fehér — Király, Biró — Lutz III., Lutz II., Magyar — Fekete, Zilahy, Kormos, Lengyel,Dömötör.
    Bástya: Benedek — Sirály, Emődi — Fehér, Tóth, Riesz — Puzsin, Körösi, Szedlacsik, Wahl, Korányi II.
    — Olyan mázlival nyert mult vasárnap ellenünk a Bástya, hogy erre a meccsre már nem maradt egy csöpp szerencséje sem! Ezért volt olyan nagy pechje most a III. ker. ellen a második félidőben! — mondotta a Nemzeti trénere, Holits mester a meccs után.
    Igaza is volt, mert a Bástya tegnapi játékával tényleg nem érdemelt ilyen súlyos vereséget. Az első félidőben ugyan jobb volt, többet és stílusosabban támadott a III. kerület, de a szegedieknek már ekkor is volt néhány pechesen elszalasztott nagy helyzetük. A második félidőben azonban kimondott fölényben volt a szegedi gárda és a játék egyes periódusaiban szinte ostrom alá fogta az óbudaiak kapuját. A teljesen gólképtelen szegedi belső trió azonban sehogysem boldogult a kitűnő óbudai védelemmel, amellett a holtbiztos helyzetek hoszszú sorát is rendre kihagyta. Ezzel szemben a kapu előtt energikusabb óbudaiak szórványos támadásai mindig veszélyt jelentettek, sőt eredményesek is voltak. Így történt meg azután, hogy a második félidőben is, mikor a Bástya támadott,a III. kerület rúgta a gólokat.
    A Bástya kezd, az első támadást Szedlacsik vezeti, de Király fejjel hazajátszik és máris a III. kerület lendül támadásba. Fekete lefut, pontos centerét Lengyel élesen fejeli kapura, de Benedek a helyén van. Élénk, változatos mezőnyjáték alakul most ki némi III. ker. fölénnyel. Az óbudaiak támadásainak legnagyobb részét Dömötör vezeti, akit azonban a szegedi védelem néhányszor elég keményen szerel. A 14. percben Dömötör, a 16. percben Zilahi fejese ad munkát Benedeknek. A III. ker. meglepően szép akciókkal közelíti meg a szegedi kaput, de a szegedi védelem erélyesen és önfeláldozóan mindent paríroz. A 21. percben Benedek kifutással az utolsó pillanatban csípi el Kormos elől Fekete centerét, rögtön rá a szegedi jobbszárny támad és Körösi csak kevéssel lő mellé. A 25. percben
    Lutz II. mintegy 30 méterről nagy erővel, ívelten kapura lő és a labda a meglepett Benedek kezei fölött pont a léc alatt süvít be a hálóba. 1:0.
    Az óbudaiak tovább támadnak, Kormos lövését Benedek elnyúlva fogja. A 29. percben Lengyelnek van nagy helyzete, de hibáz.
    Most a szegediek is keményen belefekszenek és Biró a 31. percben csak korner árán tud menteni. Utána nagy a kavarodás, háromszor egymás után már úgy látszik, hogy a labda bent van a kapuban, de kétszer emberről pattan vissza, egyszer pedig Fehér kivetődve üti ki, végül is Wahl toronymagasan kapu fölé vágja. A 33. percben Fehér kifutással ment Korányi II. elől, a 35. percben Riesz csak korner árán tudja szerelni Feketét. Ebből Sirály újból kornerre ment. Dömötör csavart sarokrúgása a felugró Benedek kezéről a felső lécre pattan és Emődinek még ideje van felszabadítani.
    A 40. percben ismét Dömötör fut le, de a 16-oson belül szerelni akaró Fehér lábán és a labdán átbukik.
    A bíró 11-est ítél.
    Úgy látszik, Kormos is túlszigorúnak találja az ítéletet, mert pont Benedekbe lövi a labdát.
    A következő percben megint az óbudai csatársor támad, de Kormos tiszta helyzetben az ötösről ismét Benedekbe lő. A félidő utolsó percében Wahl kerül nagyszerű helyzetbe, de pár lépésről a léc mellé plaszíroz.
    Lendületes óbudai támadással kezdődik a második félidő és Lengyel nagy erővel fölé lő. A 2. percben Dömötör átadásával
    Lengyel kiugrik, lövés helyett okosan átpasszolja a labdát a szabadon álló Kormoshoz, aki nyugodtan lestoppolja és védhetetlenül lövi a jobb sarokba. 2:0
    Váratlan lendülettel fekszik most bele a szegedi gárda a küzdelembe. A 4. percben nagy a kavarodás Fehér kapuja előtt, aki csak önfeláldozó belevetéssel tud menteni. Az 5. és a 6. percben gyors egymásutánban kétszer kornert forszíroz ki a Bástya jobbszárnya, de egyik sem hoz eredményt. A 7. percben Korányi I. holtbiztos helyzetben hibáz. A következő percben ismét a szegedi balszélsőnél a labda, aki átmegy, az egész védelmen, de a lövéssel addig vár, míg végre mégis szerelik.
    A Bástya teljes fölénybe kerül,
    de a szegedi belsőknek semmi sem sikerül. Az óbudai védelem mindent paríroz. A kerületiek szórványos támadásai ezzel szemben mindig veszélyt jelentenek. A 12. percben Dömötör centerét Fekete kapásból közvetlen közelről mellé vágja.
    A Bástya ostromol. Körösi éles fejesét Fehér ujjai hegyével éppen a gólvonalon csípi el. A következő támadásnál pedig Korányi biztos gólnak látszó fejesét ugyancsak ujjheggyel tolja föl kornerre. Ezt követően Korányi újabb fejesét Fehér ismét csak kornerre tudja tolni. Ebből újból kornerre ment a III. kerület védelme, de ez sem hoz eredményt. Amíg a Bástya hiába ostromol, addig a 23. percben
    Dömötör a félvonalnál kap labdát, lefut, kicselezi a ráfutó Fehért és Sirályt és a kiugróBenedek mellett élesen a jobbsarokba vágja a labdát. 3:0.
    A Bástya most sem adja föl a küzdelmet, sőt az erősbödő széllel hátban továbbra is nagy fölényben marad. A 25. percben Wahl éles labdája hajszálnyira a léc mellé kerül, a 34. percben pedig közeli lövése Királyról kornerre pattan. A következő percben újból csak korner árán tud szerelni Király, melyből Wahl éles fejese Fehér kezében akad meg.
    A 35. percben végre eredményes a szegedi ostrom,
    Szedlacsik jobbra kitör, a kornervonalról centerez, Korányi II. fogja el a labdát, nyugodtan leállítja, megvárja, míg Fehér kiugrik és vetődik, azután fölötte az üres kapuba vágja. 3:1. A 39. percben Wahl kitör, Fehér belevetéssel boxolja le lábáról a labdát. Wahlnak a 43. percben újból holtbiztos helyzete van, de megint mellé plaszíroz. Dömötör fut le még az utolsó percben, a 16-os előtt azonban faultolják, a szabadrúgás mellé kerül és vége a mérkőzésnek.

    Nemzeti Sport, 1930. november 17.