magyarfutball.hu

Kispest FC - Bástya FC 2 : 4

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1930/1931, 4. forduló
játékvezető : Himmler Oszkár
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 600

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.07.18, 21:45
    Beck, a Bástya intézője: Feltétlenül jobbak voltunk, mint a kispestiek. Különösen a csatársorunk volt jobb.
    Emődi: Nagyobb technikai és taktikai tudásunkkal győztünk.
    Raix, Kispest trénere: 2:2 állásnál meg lehetett volna nyerni a mérkőzést, ha a fiúknak még öt percig lett volna szívük az előbbi lendülettel küzdeni.
    Senkey II.: Hétről-hétre rosszabbul játszik a csapat. Ma még a szív is hiányzott a fiúkból a küzdelemhez.

    Nemzeti Sport, 1930. október 13.
     
  2. avatar: seamandarin
    2023.07.18, 21:42
    Bástya—Kispest 4:2 (2:0)
    Kispest csak a második félidő első negyedórájában volt veszélyes
    Góllövő: Possák, Szedlacsik, Harmat, Steiner, Possák, Szedlacsik
    Sárkány utca, 600 néző. Bíró: Himmler.
    Bástya: Benedek — Sirály, Emődi — Wahl, Tóth, Riesz — Schwarz, Körösi, Possák, Szedlacsik, Korányi II.
    Kispest: Dénes — Rozgonyi, Császár — Keresztes, Purczeld, Csendes — Senkey II., Paczolay, Fürstner, Harmat, Steiner.
    A Bástya kezd. Az első támadás Kispesté, de Harmat fölé lő. A szegediek remek támadással válaszolnak és az mindjárt eredményes is. Riesztől Szedlacsikhoz, tőle Possákhoz vándorol a labda, a hosszú center Körösihez tolja a labdát, Körösi visszaadja és
    Possák remek lövése nyomán máris a jobb sarokban táncol a labda. 1:0.
    Gyorsiramú, szép mezőnyjáték alakul most ki. Szép kombinációkkal mind többet támad a Bástya. A kispesti védelem azonban most még biztosan áll a lábán. A piros-feketék ritkábban támadnak, de akkor is, a legnagyobb helyzetekben is, feltűnően energiátlanok a kispesti csatárok. A 23. percben a Bástya és a 25. percben Kispest ér el kornert, de egyik sem hoz eredményt.
    A 26. percben Steiner ugrik ki, éles közeli lövése azonban a külső hálóba vágódik. Újabb kispesti korner után a Bástya támad energikusan és a 37. percben Körösi nagy helyzetben fölé lő, Possák és Szedlacsik lövéseit pedig Dénes menti. A 43. percben Steiner centerét Paczolay fejéről boxolja le Benedek. A 44. percben kornert forszíroz ki a szegediek jobbszárnya, a sarokrúgást Wahl irá nyítja a kapu elé. Nagy a kavarodás. Dénes kifut, de
    nem tudja jól kiboxolni a labdát, melyet Szedlacsik éles fejessel a jobb sarokra irányít. Rozgonyi a gólvonalon vetődve fejjel akar menteni, de már későn, mert a labda fejéről a jobb sarokba pattan. 2:0.
    Kispest ofszájdot reklamál, de eredménytelenül.
    Harmat és Fürstner helyet cserél, ez az egész változás a két csapatban, amikor újra felállnak. A Bástya előbb egy eredménytelen kornert ér el, majd Possák tör ki ofszájdhelyzetből, de úgyis csak kapufát lő.
    Most nagy energiával, fekszik bele a kispesti együttes, csekélyszámú, de annál hangosabb közönsége biztatása közben. A 8. percben Steiner centerét Harmat fordulásból Sirálynak lövi, a lepattanó labda újra Harmat elé kerül, aki most éles lövéssel a jobb sarokba vágja. 2:1.
    A gól fellelkesíti a kispestieket, akik hatalmas lendülettel támadnak néhány percig. Kétszer egymásután nagy kavarodás keletkezik Benedek kapuja előtt és csak szerencse menti meg a szegedi kaput. A 12. percben ismét nagy a kavarodás és csak korner árán ment a szegedi védelem. Senkey II. sarokrúgása Steiner elé perdül, aki nagy erővel lő, a labda a gólvonalon álló és
    fejjel menteni akaró Emődi fejéről a felső lécre pattan és onnan gólvonalon belülre vágódik le. A kapu mellett álló bíró meglátja és már hiába rúgja ki a labdát Emődi, megadja a gólt. 2:2.
    Kispest tovább támad. Gyors egymásutánban két kornert ér el, már-már úgy látszik, hogy meg is nyeri a mérkőzést, váratlanul azonban alábbhagy a kispesti lendület és szép kombinációs játékkal a Bástya nyoma ismét fel. A 21. percben
    Szedlacsik és Possák egymásnak adogatva a labdát remekül átviszi az egész védelmen és Possák közvetlen közelről a bal sarokba vágja. 3:2.
    Alig kezdenek újra, Schwarz fut le centerét a védelem által szabadon hagyott
    Szedlacsik csípi el és habozás nélkül a jobb sarokba vágja. 4:2. (22. p.)
    A mérkőzés sorsa eldőlt. A 27. percben a kiszökő Körösi elől Dénes kifutással és merész belevetéssel ment, Kispest nem adja fel a küzdelmet és kihasználva azt, hogy a szegediek kissé lefékeznek, támad. A 30. percben Steiner veszélyes lövését Benedek fogja, a 36. percben pedig kornert forszíroz ki a kispesti balszárny. Az utolsó előtti percben még egy kornert érnek el a szegediek, ezt Dénes szépen parírozza és vége is a meccsnek.

    Nemzeti Sport, 1930. október 13.