magyarfutball.hu

Bocskay FC - Nemzeti SC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1930/1931, 3. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.07.16, 20:02
    Nemzeti—Bocskai 1:1 (1:1)
    A Bocskai többet támadott, de veszélytelenebbül
    Góllövő: Rázsó, Bobák
    Debrecen, 3500 néző. Bíró: Majorszky.
    Nemzeti: Gallina — Török, Flóra — Belcsik, Buza, Bartos — Rázsó, Odry, Vadas, Bihámy, Czétényi. Bocskai: Budai — Fejér dr, Molnár — Villányi, Sághy, Keviczky — Markos, Vincze, Teleky, Bobák, Marosi.
    Vehemens támadásokkal indul a Bocskai s Gallinának már az első akció után védenie kell Vincze lövését. Válaszul a Nemzeti Czétényi révén veszélyeztet, Fejér azonban feltűnő eleganciával és biztonsággal fojtja el a támadást. A közönség lelkesen megtapsolja. Változatos most már a játék. A 9. percben a Nemzeti eléri első kornerét, Rázsó küldi középre a labdát, Odry azonban mellé lő. Markos indít támadást, lő is a fölé. Marosi szép lefutás után jól ad be, Vincze fejét éri a labda s onnan mellé száll. A 13. percben roppant veszélyes helyzet alakul ki Budai kapuja előtt s majdnem öngól születik. Budai kifut a Nemzeti-csatárok elé, a kapu üres, a lövés száll s az oldalról jövő Molnár majdnem hálóba segíti. A legeslegutolsó pillanatban azonban még sikerül közbelépni Budainak.
    Ismét a Nemzeti, veszélyeztet szép akcióval s ennek eredményeként gól is születik.
    Vadas ad roppant használható labdát a kaputól körülbelül 12-13 méterre álló Rázsónak.
    a szélső meglehetősen üresen áll, van ideje még körülnézni s ravasz falsos lövést ereszt meg. Budai dermedten nézi a labdát, mely a felső sarokban köt ki. Nem volt védhetetlen. 1:0. (15. perc).
    A gólra erőtlen Bocskai-támadások a válasz. A tizenhatosig szépen mennek a debreceni csatárok, a szélsők is igen sok labdát küldenek középre, a belsők azonban egészen puhák s jóformán semmit sem tudnak rendesen befejezni. A 18. percben korner a Nemzeti ellen, eredmény nélkül. A Nemzeti támad Rázsó révén, akinek lövése nyomában hálóba is száll a labda, de Majorszky már előbb ofszájdot jelzett , így a gól természetesen érvénytelen.
    A közönségnek sehogyan sem tetszik a játék. Teleky jó labdáját Bobák ismételten elrontja, erre már kórusban emlegetik a közönség körében Szemest. A Bocskai azért igyekezik. Formás Teleky—Vincze—Markos támadás fut végig, de a befejezéssel most is baj van. A 28. perc
    a meccs egyik legszebb jelenetét hozza.
    Teleky ad ki Marosinak, a szélső kapásból küldi a labdát Bobákhoz, Bobák szintén kapásból Vinczéhez s utóbbi ugyancsak kapásból pompás lövést ereszt meg — hajszálnyia léc mellé. Hatalmas taps a jutalom, de azért inkább örülne a közönség már egy gólnak.
    Majorszky fordítva ítél meg egy hendszet s felhangzik az első füttykoncert a bíró ellen.
    A Nemzeti szép támadással jön fel, Odry azonban ofszájdra kerül. Általános feltűnést vált ki Sághy gyenge játéka. A közönség hiába várja, hogy majd feljavul, a centerhalf csak nem tud magára találni. A Nemzeti támad ismét s Budainak meleg helyzetben kell öklöznie. Ez még semmi, a Nemzeti most következőleg roppant lehetőséget hagy ki. Rázsó szédületes lefutás után nagyszerűen centerez. Odry, sőt Vadas is egészen üresen áll, mégis a szomszédok egyesült erővel rontanak. A Bocskai most fellélegzik, fölénybe jut s a 37. percben sikerül is egyenlítenie.
    Teleky átkígyózik a Nemzeti védelmén s egészen közelről laposan és erősen lő. Gallina
    rávezesse! korner felé üti a labdát,
    ám Markos villámgyorsan ottterem, visszatolja Telekyhez a labdát, a center átlépi s Bobák alig három méterről védhetetlenül vágja be a gólba. 1:1.
    A Bocskai továbbra is támad, már-már az hihető, hogy magára talál, de csak vaktában való pufogtatás a belsők ténykedése.
    Rövid lanyhaság után a Nemzeti újra feljön. Odry elől Budai kifutással ment, majd Bihámy hibáz nagy helyzetben. Teleky balszélre játszik s ekkor derül ki, hogy Marosi nincs a pályán. Lement nadrágot cserélni. — A paritás kedvéért Odry is lemegy, mert a cipőjével van valami baj s így az utolsó öt percet egyformán tíz emberrel játszák a csapatok. Esemény már csak egy akad, Vincze mellé lő.
    Szünet után a debreceniek erősen támadnak, Villányi közeli lövése Gallinát foglalkoztatja, Bobák pedig alig valamivel téveszt célt. A feltűnően nagy kedvvel és jól játszó Markos lefutása után jól ad középre, Gallina kiszalad a labdára, s bár azt elcsípni nem tudja, a debreceni belsők addig késlekednek, míg Török közbelép s fuccs a kitűnő helyzetnek. Egy percre rá a Nemzeti csinálja meg ezt, itt Rázsó beadását Vadas ügyetlenkedi el. A Nemzeti kornerhez jut, melyből Gzétényi fölé fejel. Markos ellenállhatatlan, csak kornerre bírják most is szerelni, miből Marosi mellé teszi a labdát.
    A Bocskai most borzalmas erővel fekszik a harcba s látszik minden egyes játékoson, hogy nagyon akar. Támadnak is a debreceniek, de a belsők most sem tagadják meg magukat s amit csak lehet, elrontanak, igaz, hogy a Nemzeti-védelem nagyszerűen dolgozik s még ha jó napjuk lenne a debreceni csatároknak, akkor is nehéz dolguk akadna. A pestieket Rázsó hozza fel. Budai két ízben is csak öklözni bír. Markos-akció kecsegtet góllal, az egyik határbíró azonban tévesen ofszájdot jelez. A közönség haragja elementáris erővel nyilatkozik meg a határbíró ellen. Budai ismét munkában van, most lábbal ment Rázsó elől, majd változatos játék alakul ki.
    A csapatokon már látható a fáradtság. A Bocskai erejéből azonban még három kornerre telik, de mind a három eredménytelen. A 38. percben vitatható bírói ítélet súlyosan sújtja a helyi csapatot. Teleky száguld a kapu felé, Török láthatólag csúnyán ellöki, a center azonban gyorsan felugrik, a labda ismét nála van, a következő másodpercben azonban már Török sze-
    relt. Az eset nagyon 11-es szagú volt, a bíró azonban nem fújt, nyilván azért, mert a labda Telekynél maradt. Az esetnél Gallina könnyebben megsérül, de hamarosan újra helyén áll. Budai ment még egy meleg helyzetben ököllel s vége a meccsnek.

    Nemzeti Sport, 1930. október 6.