magyarfutball.hu

Bástya FC - Vasas SC 3 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1930/1931, 2. forduló
játékvezető : Halász Jenő
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.07.12, 19:35
    Bástya—Vasas 3:1 (2:1)
    A Vasas sokáig nyílttá tudta tenni a mérkőzést, a Bástya győzelme azonban megszolgált
    Góllövő: Schwarz, Stanzl (11-esből), Szedlacsik, Szedlacsik (11-esből)
    Szeged, 2500 néző. Bíró: Halász.
    Bástya: Benedek — Sirály, Emődi — Wahl, Tóth, Riesz — Hernádi, Körösi, Possák, Szedlacsik, Schwartz.
    Vasas: Bereczky— Szemere, Rózsa — Vági, Burger, Kiss — Jeckl, Brunecker, Egri, Schmidt, Stanzl.
    A Vasas kezdi a játékot
    és az első offenziva után a Bástya megy át támadásba. Possák kitörési kísérletét a Vasas-védelem elfojtja. A 4. percben Schwartz rúg kornert, a kapu mögé. Most a Vasas-kapu előtt veszélyes helyzet alakul, Possák lövése emberbe akad bele. A 10. percben Burger küld hosszú lövést a kapu mellé. A Vasas védelme jól tömörül, Schwartz lövése, majd szabadrúgása vágódik emberbe. A 12. percben Schwartz beadásából korner lesz, amiből Körösi ravasz lövése alig kerül kapu mellé. Állandósulnak most a Bástya támadásai. A 15. percben meg is van az eredmény: Körösi szabadrúgását Rózsa csak kézzel tudja parírozni. A szabadrúgás után Possák lövése kornerre megy. Ezt
    Hernádi pontosan kapu elé íveli, Schwartz leguggolva fejeli a kapuba. 1:0.
    Most következik Vass József miniszter emlékére az egyperces gyászszünet. Csak ennek eltelte után ünnepelheti a közönség csapatát. Nem sokáig örülhet azonban a Bástya a vezetésnek. A 20. percben Schimdtet csak kornerre tudja szerelni Sirály.
    A korner jól száll, Benedek kiüti, de Riesz kézzel fogja, 11-es! Stanzl bombája védhetetlenül süvít az alsó bal sarokba. 1:1.
    Három perc múlva újra a Bástyáé a vezetés! A Bástya jobbszárnya támad,
    a jó beadást Szedlacsik megszúrja és a labda 15 méterről a jobb hálóba jut. 2:1.
    Most a Vasasra kerül a sor. Schmidt látványosságszámba menő bombája a kapulécről pattan le. Nagy tapsot kap a Vasas-csatár. Schwartz jól megy le, beadása Bereczky ölében köt ki. A Vasas most kornerhez jut, amit jól rúgnak, erősen munkában van a szegedi védelem. A Vasas szorít most, csak a csatársora bizonytalan a kapu előtt. A 35. percben Hernádi éles szögből lőtt labdáját Bereczky kiöklözi. Egy percre rá Burger taccsra szereli Possákot. A 39. percben Hernádi beadását Schwartz ofszájdról befejeli, nem gól.
    Változatos játék után Schwartz csinál még egy Bástya-kornert, majd Bástya-támadások közben ér véget a félidő.
    A II. félidő
    révedező mezőnyjátékot hoz az első percekben. A labda csak esélytelen szituációkban kerül a kapuk elé. A 9. percben nézeteltérés támad a bíró és egyik határbírája közt.
    A határbíró éles hangon reklamálja a bírónál, hogy miért nem veszi figyelembe jelzéseit. A bíró erre levonultatja.
    Emődi is beleavatkozik a vitába, amely azzal ér véget, hogy a SzAK Farkasa veszi át a határbírói tisztet. A 16. percben Körösi éles, lapos lövése kornerre pattan. Ezt Hernádi a kapu tetejére irányítja. A 18. percben újabb hatalmas Schmidt-lövés 25 méterről, , amit Benedek csak kornerre tud menteni. A Vasas most pár percre odaragad a szegedi kapuhoz. A 20. percben a Bástya támad, Hernádi kornere kapu mögé kerül. A 24. percben Szedlacsik jól kiteszi Possákot, ez egyedül áll, Bereczky kifut rá, mire Possák a 11-es pontról a kapu fölé küldi a labdát. A 26. percben a Vasas jut kornerhez, amit komoly Vasas-támadások követnek. Igazi gólhelyzetek azért nem tudnak kialakulni. A 32. percben
    Szedlacsik ad ki jó labdát, amivel Schwartz elmegy és gólt lő. Csak a gól után fütyül a bíró ofszájdot.
    Amint később elmondta a bíró, korábban akart fütyülni, de a nyelve beleakadt a sípjába! A közönség csodálkozik. Most Schwartz, majd Hernádi lő hasonló helyzetből kapu mellé. A 39. percben végre a Bástya bebiztosítja a győzelmet. Jobboldalról jön jó labda, amit
    Kiss Gábor kézzel fog. A 11-est Szedlacsik a bal sarokba teszi be, 3 : 1
    A 41. percben Schwartz korneréből adódik még gólhelyzet, Szedlacsik lövése bár gyenge, de majdnem a kapuba megy. Most már a befejezésig a Vasas a Bástya kapuja előtt tanyáz, de veszélytelen.

    Nemzeti Sport, 1930. szeptember 15.