magyarfutball.hu

Pécs-Baranya FC - Nemzeti SC 3 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1930/1931, 1. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.07.09, 22:55
    Pécs-Baranyai - Nemzeti3:2 (2:0)
    Izgalmas, kissé túl kemény meccsen a határozottabb hazai csapat győz Góllövő: Foór (11-esből), Erdélyi, Győry, Foór (11-esből), Győry
    Pécs, 3000 néző. Bíró: Auspitz.
    Pécs-Baranya: Biri — Iványi, Krebsz — Palkó, Somogyi, Foór — Kovács, Kautzky, Halas, Erdélyi, Kocsis.
    Nemzeti: Gallina — Török, Flóra — Hossó, Buza, Bartos — Rázsó,
    Lutz III., Győry, Horváth, Czétényi
    A Nemzeti kezd,
    de a Baranya vezeti az első támadást. Foór szabadrúgása már munkát is ad Gallinának. A pécsi közönségnek nem tetszik a Nemzeti-védelem taktikája, az állandó hazajátszás.— Hja, az igazi nemzeti fölfogás! — magyarázta egy. — A haza mindenek előtt! Rázsót nagyon fogja Foór. Egyelőre igazi helyzet nem akad. Itt-ott kornerek, de semmi baj! Az első félórában eléggé változatos, a játék képe, mintha a pécsi csapat támadna valamivel többet. Gallinának jónéhány védeni valója akad. A 38. percben Kovács centerét Gallina kiöklözi, elesik a lendülettől, a kipattanó labdát Kautzky lövi, de pont a fekvő Gallinába. Most a Gallina mellett álló Halas elé perdül a labda, de Halas nem tud lőni, mert Gallina fogja a lábát. A bíró 11-est ad, ezt Foór lövi be. 1:0.
    Egy perc múlva esik a pécsiek második gólja is. Halas az ofszájdgyanús Kautzkyhoz passzol, Kautzky lő, Gallina megfogja a labdát, de kiejti a gólvonalra, rádobja magát, de a nagy rössel érkező Erdélyi is beledobja magát s szinte a földről fejeli hálóba alabdát. 2:0.
    A Nemzeti vezetők és játékosok ofszájdot reklamálnak. A hangulat eléggé paprikás, a hátralévő idő csendes faultollgatásokban telik el. Félidőben a Nemzetiek panaszkodnak a bíró ellen s mind a két góltszabálytalannak bélyegzik. Gallina így mondja: — Dehogy fogtam én Halas lábát! A második gólnál pedig Kautzky ofszájdját reklamálják.
    Nemzeti támadásokkal indul a második félidő.
    De aztán újra a Pécs-Baranya lendül frontba. Flóra kétszer is hendszet vet a 16-oson belül, de a bíró nem szándékozik újabb 11-est adni. Legalább is egyelőre. Sok az összecsapás, egyre durvább lesz a meccs, a bíró nagyon kiengedi a játékot. A 18. percben nagy helyzete van a
    Pécs- Baranyának: Kocsis elfut, lapos centerét 3 méterrel a kapu előtt Török elluftolja, Halas előtt a labda tisztán, de Halas is luftol. Erőtlen Nemzeti-támadások, majd Gallinának nagy védésekre nyílik alkalma. A 31. percben Bartos szabadrúgást rúg, illetve passzol Hossónak, aki az ofszájdon álló Győrynek rúg, a bíró sípol is, de közben már Győry két lépést tesz és bevágja a labdát. A bíró ekkor a legnagyobb meglepetésre megadja a gólt.
    2:1.
    Rettentő pfujolás kezdődik, a játékosok odarohannak a bíróhoz, aki azonban hajthatatlan (később nyilatkozatában kifejti véleményét az esetről).
    Jó két percig szünetel a játék. A 35. percben a bíró egyenlít. Kautzky szöktetéséből Kovács elfut, a 16-os sarkán összecsap Törökkel, elesnek, a bíró 11-est ítél, ezt Foór megint beteszi. 3:1.
    A Nemzeti felháborodása jogos, mert a fault Kovács részéről történt, annak ellenére, hogy őt vitték ki. A Nemzeti most átcsoportosít, Búza lesz a center, Győry a balösszekötő, Horváth a centerhalf. A 39. percben jön vissza Kovács. A 40. percben szépít a Nemzeti: Rázsó taccsot dob a pécsi kornerzászló tájáról, ezt Lutz a kapu elé íveli s a befutó Győry 5 lépésről gólba vágja a labdát. 3:2.
    A három perccel meghosszabbított hátralévő időben mindkét csapatnak van egy igazi gólhelyzete, de az eredmény nem változik.

    Nemzeti Sport, 1930. szeptember 8.