magyarfutball.hu

Kispest FC - Budai 11 1 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1932/1933, 17. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.02.17, 18:14
    11-essel dőlt el.
    Kispest-Budai „11” 1:0 (1:0)
    a kispestiek lelkes játékukkal megérdemlik a győzelmet
    Góllövő: Serényi (11-esből)
    Kispest, Szent Imre herceg útja, 2500 néző. Bíró: Biró Sándor.
    Kispest: Dénes — Szemere, Rozgonyi — Mikes, Szenes, Keresztes — Szabó I., Kormos, Szabó II., Szepes, Serényi.
    Budai „11”: Fábián — Vadász, Fekete — Wéber, Burger, Magda — Rökk, Stancsik, Polgár, Tőrös, Schuszter.
    Előbb a budaiak támadnak, de fölényük csak pünkösdi királyság. A 8. percben Serényi elfut, de a beadásnál kitűnik, hogy a belsők gyengék. Fokozatosan jönnek fel a kispestiek, a 10. percben Szepes helyzete remek, de ahelyett, hogy bevinné a labdát, elhamarkodva lő. Majd Rozgonyi egyenesen a félpályáról céloz a kapura. A 12. percben Szabó II. bombája az esemény. Innen kezdve hangzik a „Hajrá Kispest" s egymásután futnak a piros-feketék akciói. Tíz percen belül már a harmadik szögletrúgás jelzi a kispestiek fölényét. A budaiak beszorultak.
    A 34. percben is a kispestiek támadnak, még Stancsik, a csatár is védelemben van. Igyekezetében rosszul stopol, kézzel is érinti a labdát, a bíró 11-est ítél.
    Serényi áll neki és a bal sarokba vágja a bőrt. 1:0.
    Rögtön utána újabb kispesti roham: Szabó II. bombája lécről pattan vissza s Vadász gyorsan kornerre vágja a labdát. A félidő vége felé kissé magához tér a Budai Polgár azonban a 36. percben öt lépésről lő fölé. Majd Szepes bombáját védi Fábián, hogy azután a budaiak szögletrugáshoz jussanak. Az utolsó percben Szemere Schuszter vállába talpal, a játékos összeesik, de (szünetben kitűnik, hogy nincs komolyabb baja).
    Kispesti szögletrugással indul a II. félidő s eleinte újra a kispestiek viszik a vezérszót.
    A 15.percben Serényi lefutása nyomán nagy a felfordulás és a porfelhő, de a labda Fábiáné. Majd a határbírónak támad incidense. A 17. percben Kormos és Wéber úgy csap össze, hogy mindkettő földön marad. Innen kezdve fokozatosan esik a nívó, sok a vagdalódzás, a csín.
    A 20. percben Rökk tisztán fut el, de lövését Dénes védi, majd a 27. percben Szabó II. bombalövése alig megy mellé. Polgár Tőrössel cserél helyet, majd nemsokkal később balszélre megy ki. Vadász—Serényi párharc alakul ki, izgalmasak az utolsó percek, a budaiak sarokrugással is kísérleteznek, de az eredmény nem változik.

    Nemzeti Sport, 1933. április 10.