magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Attila FC 2 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.02.10, 23:22
    III. ker. FC-Attila 2:1 (1:1)
    A két puha csatársor közül az óbudai mégiscsak többet ért
    Góllövő: Simonyi, Budai I., Kármán
    Nagyszombat utca, 1200 néző. Bíró: Rubint.
    III. ker.: Budai I. — Győry, Biró — Beretvás, Lucz, Magyar — Fenyvesi, Budai II., Kármán, Horváth, Dömötör.
    Attila: Alberti — Bán, Sziklai — Szabó, Buzássy, Virág — Magyar, Simonyi, Rudas, Mátéffy, Stanzl.
    A játékot a III. kerület kezdi. Az első percekben Óbuda támad, de az Attila az 5. percben parázs rohammal felel: Simonyi szép kiadásával Magyar, Bírót egyáltalában nem respektálva lefut, egészen a kapufáig, onnan szépen hátragurít és az érkező Simonyi lövése a befutó Győry lábáról bepattan (0:1).
    A váratlan eredmény nem veszi el az óbudai közönség hangját. Sőt! De az Attila az idegen környezetben is megtalálta már a nyugalmát. Egy-egy hazaadással, egész ügyes passzokkal elveszik az óbudai támadások amúgy sem erős lendületét. A 15. percben ugyan kihagy a miskolci védelem, de Dömötör nagy helyzetét sem tudja kihasználni. Az óbudai védelmet meglepi a miskolci csatársor néhány gyors előretörése. Biró bizonytalankodik, mire kezdik lesre állítani a miskolciakat, így nincs miskolci támadás, mert a piros csatárok jó vidéki módra folyton beugranak ennek a taktikának. Az óbudai csatársor az úr. de az óbudai belsők gyengék. A 23. percben Dömötör megunja a dolgot, nagyot lő, de Alberti fényes vetődéssel ment szögletre. Viszont
    Fenyvesi jó szögletrúgását Alberti röviden üti le a fejekről és Budai II. az üreskapuba lő (1:1).
    A fogyatékosan képzett miskolci belsők nem bírnak semmit elindítani, folyton a III. kerület játszik, minthogy az óbudaiak nem adnak minden második labdát az ellenfélhez, mint a miskolciak. Szögletrúgásokkal fenyeget a mérsékelten erős óbudai ostrom, de az Attila most jobban vigyáz. Egy ritka miskolci előretörés: Rudas jó helyzetben fejel fölé a 30. percben. Nagyon gyenge színvonalon mozog a játék. Rengeteg rossz passz, rossz átvétel (főleg miskolci részről). Fenyvesi lő, kézre, nem 11-es, szögletre mentik, ebből Kármán nem sokkal fejel fölé.
    Szünet után is Óbuda fölényének jegyében folyik a játék. Fenyvesi kornerét hárítják, azután Stanzl jól fut le s Magyar kapásból nagyon fölé durrant. A 7. percben Budai jól helyezett lövését Alberti kornerre ejti, azután Kármán lő, Óbuda hendszet reklamál, de alaptalanul. Most elég változatos a játék, az Attila is támad, ha nem is igen van rendszer a támadásaiban. A 13. perc szerencsétlen az Attilára nézve. Dömötör szögletrúgását ugyan kiüti Alberti, de
    Fenyvesi visszahúzza a labdát és Kármán szépen felugorva élesen befejeli (2:1).
    Az Attila most igyekszik és a 17. percben páratlanul mozgalmas jelenetet rögtönöz az óbudai kapu előtt: Budai I. röviden üti ki a labdát, Mátéffy lő az üres kapura, Győry fejjel ment a sarokban, azután Rudas bombáz, most a másik sarokban ment Biró, harmadszorra Stanzl bombáz - félre. Most újra erős és tartós az óbudaiak fölénye. Horváth a 22. percben nagy helyzetből bombáz félre. A 26. percben jön fel újra az Attila, Stanzl kitűnő helyzetből kétszer is emberbe lő. Az Attila igen gyatra futballt játszik, de így is hullámzó a játék. Dömötör egy percet pihen, mert Szabó kirepítette a kornervonalon.
    A 35. percben Rudas kiugrik és gólt lő, de előzőleg hendszet csinált. Az Attilában Mátéffy és Magyar helyet cserél, így sem sokkal jobb. Stanzl ront megint. A végén hajráz az Attila, a 43. percben szögletrúgással fenyeget, de hiába mimel Rudas buktatást, figyelmeztetést kap, nem 11-est. A végén Kármán tör ki, 11-es gyanús a szerelés, de a bíró továbbot int.

    Nemzeti Sport, 1933. március 27.