magyarfutball.hu

Újpest FC - Soroksár FC 7 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.02.06, 20:14
    Ujpest-Soroksár 7:2 (2:1)
    A soroksári csapat egy ideig jól állta a harcot a megcsonkult Ujpesttel szemben
    Góllövő: Kelemen, Jávor, P. Szabó, P. Szabó, P. Szabó, Jávor, Kelemen, Jávor, Sas
    Ujpest, 3000 néző. Bíró: Gellért.
    Ujpest: Huba — Kővágó, Dudás — Kiss, Szűcs, Szalay — Sas, Sáros, Jávor, Déri, P. Szabó. Soroksár: Pécsi — Schweier, Lichtner — Eiblinger, Réti, Turi — Kelemen, Gottlieb, Schmidt, Zwick, Schwartz.
    Az első ujpesti támadást Déri fejezi be azzal, hogy kapu mellé lövi a labdát. Kirúgás után Soroksár is előre tör, de a 2. percben Sas már kornert rúg, amiből Sáros mellé fejel. Kelemen lesre fut, majd Huba szed fel kétszer labdát a gyors és igen frissen mozgó soroksári csatárok elől. Déri jól ad, de P. Szabó lesre, majd az új támadásnál túlfut a vonalon. Ujpest erőteljesen támad, Pécsi munkába kerül. Sas fejesét, majd hosszú labdát fog, a nagy lendülettel rohanó Jávor átesik rajta s még a következő roham is lesen találja a centert.
    A 9. perc váratlan eseménnyel szolgál, Lichtner szereli Dérit, Schmidt kapja a labdát, aki rögtön Schwartz elé továbbít. A szélső rohan a labdával, Kiss nehezen éri el, hogy hazaadjon előle.
    A hazaadás azonban átviszi a labdát a soroksári jobbszárny elé, ahol Kelemen érkezik s közelről bevágja a gólt. (0:1).
    Ujpest nagyon belefekszik a játékba. Déri kiteszi Jávort a védőik között, a bíró lest lát, lefújja. A 14. percben P. Szabó rohan a labdával. Lichtner szerelni igyekszik, a szélsőtől elpattan a labda messze, maga pedig átesik a hátvéd lábán. A bíró szabadrúgást ad, P. Szabó a kapu elé íveli a labdát, ahol a védelem rosszul helyezkedik s Jávor fejel.
    A labda a felső lécről pattan be a kapuba s Pécsi már hiába öleli magához. (1:1).
    A közönség a folytatást várja, de az elmarad, bár Ujpest nagyon szorongatja ellenfelét.
    Déri nagyot akar lőni, nem jól találja a labdát, a balcombjához kap s kisántít a 17. percben a pályáról.
    Három perc mulva tér csak vissza s helyet cserél P. Szabóval. Az új összekötő, majd utána Szűcs is mellé lő.
    A játék igen nagy iramban megy. Schmidt kiugrik a védők közül s
    nagy lövéssel a kapufát találja el.
    24. p. P. Szabó lesre fut, majd Sas lövi mellé a balösszekötőtől kapott labdát. Ujpest egyre fokozza az iramot. A balra adott labdáért Déri nem fut, P. Szabó nyargal tehát utána. El is fogja és kornert csikar ki a 27. percben. P. Szabó kitűnően rúgja a sarokról a labdát,
    a védelmet meg Sáros megzavarja. Annyira, hogy Pécsit nem engedi a labda után ugrani s így az a védelem feje felett a háló túlsó sarkába hull. (2:1).
    A bíró nem vette észre Sáros szabálytalanságát! Ujpest ostromol Jávor kapufát lő, P. Szabó lövése a kapusé, Sas kornert rúg, csupán Sáros nem boldogul a labdával. Semmi sem sikerül neki. Soroksár csak pillanatra bontakozik ki. Schmidt balra ad, Schwartz túlfut a vonalon. A center jobbra ad, Kelemen lesben van. Ujpest halfsoráé a pálya, elől pedig P. Szabó harcol legjobban. Sas kornert rúg. Sáros fölé küldi a labdákat jó helyzetből is. Kiss hendsze után Soroksár támad s Kelemen beadásából Schmidt gólt lőhetne, ha nyugodt. Zwick fölélövése esemény még szünetig.
    Hull a hó és a gól
    Soroksár-lefutással indul a második félidő. Hubáé a labda s változatos játék alakul ki, miközben elég élénken hull a hó. Lichtner kézzel akasztja meg a labdát a 3. percben, Kiss oda íveli a kapu elé.
    P. Szabóra nem ügyel a védelem s máris a hálóba vágja a gólt. (3:1).
    Alig indul a játék. Jávor tör át, a kapu előtt megzavarják, de a labda balra kerül s
    bár
    P. Szabó rosszul találja el, annyi ereje mégis van, hogy a jobb fa mellett a hálóba döcög. (4:1) 5. p.
    Most Sas fut — Soroksárnak elállt a lélegzete a gyorsan kapott gólok után — beadását
    Jávor a hálóba fejeli, de későn, mert a bíró már előbb lest látott s fütyült.
    Sáros a kapu előtti tömegbe rohan, sántít a harc után, más sikere nem volt rohamának.
    A következő támadás végén azonban már ő emeli Pécsi ölébe a labdát. A 10. percben Soroksár kornert rúg, majd Schwartz lesállása jelez támadást. Ujpest két kornerrel felel, P. Szabó átadását pedig Jávor hibázza el. A 20. perctől kezdve lanyhább az iram, változatosabb a játék. Sáros hibáin már nevet a nézőtér. Déri ívelt labdáját fölé öklözi Pécsi, a sarokrúgást a mezőnybe üti s a kapus állandóan munkában van. A 27. percben is újabb feladatot oldhatna meg, mikor Jávor egyedül tör a kapujára. De
    bentragad s menthetetlen a gól. (5:1).
    Sas beadása, P. Szabó fejese a kapusé, de Huba is labdához jut Kővágó jóvoltából. Ujpest ellassult. Ezt használja ki az ellenfele a 31. percben, amikor Zwick kitűnően ad jobbra, az üresen hagyott Kelemen elé. A fiatal, alacsony, cingár szélső hirtelen elugrik a labdával , vagy nyolc méterről pompáslövéssel küldi félmagasan a jobb kapufa mellé a hálóba. (5:2).
    Ujra Pécsinek van sok dolga. A 37. percben kornert öklöz, sőt a 41. percben is így akarja hárítani az ívelt labdát. Az öklözés azonban rövidre sikerül, a kapus maga pedig ott marad a földön. Jávor látja a kitűnő helyzetet, a levegőből kapura küldi a labdát.
    Elég rosszul találja ugyan, az mégis bedöcög a bal kapufa tövénél. (6:2).
    Jávor tűzbe jön. Rohama végén mellé lő, majd Sas beadását hibázza. A 44. percben Déri jobbal P. Szabó elé ad, aki lefut s jobbra tolja a labdát. A soroksári védelem nem sejt veszélyt,
    de Sas, mint a villám siklik el Lichtner mellett s a hálóba vágja az utolsó gólt. (7:2). Kezdés után nincs esemény.

    Nemzeti Sport, 1933. február 27.