magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Somogy FC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1933/1934, 19. forduló
nézőszámok:
  1. nela: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2024.06.10, 17:59
    Az Attila leszerződtette a Phöbusból Bayert és Cserét
    Mindkettő ma már be is mutatkozik
    Hírt adtunk arról, hogy az Attila megerősíti a csapatát. A tárgyalások tegnap befejeződtek. A miskolcik leszerződtették a Phöbus két tartalékjátékosát. Az egyik Csere. Egykor a Ferencvárosban játszott, jobbszélső és már az Attila játékosa is volt. A másik Bayer, tehetséges kapus. Mindkettő ma mutatkozik be.

    Nemzeti Sport, 1934. április 22.



     
  2. avatar: seamandarin
    2024.06.10, 17:53
    Somogy-Nemzeti 1:1 (1:0)
    Bármelyik nyertetett volna a „rossz csapatok derbijén”
    Góllövő: Kocsis, Odry
    Millenáris, 1000 néző. Bíró: Antalics.
    Nemzeti: Csikós — Flóra, Tompa — Belcsik, Szenes, Szalay — Tuli, Odry, Bihámy, Szecsei, Vajda. Somogy: Lederer — Velez, Joós— Murát, Boros, Foór — Galambos, Berecz, Sófalvy, Mátéffy, Kocsis.
    SZÉL ELLEN
    kezd a Nemzeti, de az első támadásokat a feltűnően igyekvő Somogy vezeti. De a Nemzeti-bekkek biztosak. Bihámy vezeti az első Nemzeti-támadást s bombája Lederer mellét döngeti. De még jobb lövés, gólt érdemlő bomba a 9. percben Kocsisé, aki futtából nagyot lő s csak a felső léc ment. A Somogy nem is enged az iramból s a 11. perc megtermi az igyekezet gyümölcsét: jobboldali támadás után Berecz beível s
    Kocsis jobblábas kapáslövése a balra vetődő Csikós mellett a jobb sarokba perdül (1:0).
    A Somogy továbbra is fölényben játszik, jól működő halfsora és a szél révén. Kiderül, hogy közönsége is van a Somogynak: a bíró egy szigorú ítélete ellen (Galambos talpalta a labdára) hevesen tüntetnek. Joós könnyelműsködése felhozza a Nemzetit s a hórihorgas Lederernek nagy karzatsikere van egy pár magas labda könnyed lehúzásával. A Nemzeti-rohamok a 30. perc táján erősek, Odry 16 méteres lövését Lederer vetődve üti kornerre, majd Velez ment biztos gólt önfeláldozó belevetéssel szintén Odry elől. A Somogy most visszaesett, halfjai és csatárai mindig eggyel többet cseleznek, mint kellene. Elől főleg Mátéffy és Sófalvy ügyetlenkedik. Kiadó a Nemzeti-félpálya egy darabig, de Vajda is passzol, amikor lőni kellene. Nagy tetszést kelt Kocsis akciója, lövése alig kerüli el a sarkot, de előzőleg kézzel kapta el és tette maga elé a labdát. A félidő végén újra erősít a Somogy, de csatárjátéka nagyon darabos, gyenge. A Nemzeti-védők fölényesen bánnak el kezdetleges akcióikkal. Lederer kiejtései izgatják a somogyi kedélyeket, az utolsó percben Odry majdnem gólt lő az üres kapuba, de valahogy megússza a Somogy a félidőt.
    A II. félidőt is jól kezdi a Somogy, de most tíz percig sem tart a lendülete. Jön a Nemzeti! Odry lövését majdnem a sarokba ejti Lederer, azután Vajda hagy ki nagy helyzetet. Megint a Somogy rohamoz, de csatárairól meg lehetne mintázni a „tehetetlenség szobrait". Nagyon változatos, izgalmas, jó iramú most a játék. Mátéffy nagy helyzetet hagy ki, aztán Galambos szépen gurít hátra a vonalról (16. perc) és
    Sófalvy 10 méterről ágyúszerű lövéssel - arasszal
    fölé küld.
    Most jobb a Somogy! Minden labdán pirosinges van rajta előbb. Mindkét oldalon a védelmek vannak nagy munkában, de a somogyi védelem dolga a nehezebb. A félóra végén erősít a Nemzeti és a 21. perc, páratlanul izgalmas jelenet után meghozza az egyenlítést:
    Bihámy kiugratja Odryt, a védelem röviden ment, egymásután háromszor találja a labda a kapufát, üres a kapu, de így is emberbe nakad el egy lövés, míg végre
    Odry a hálóba talál (1:1).
    Ujabb Nemzeti-rohamok következnek, de a Somogy is összeszedi magát. Foór 30 méteres lövése a kapulécet surolva megy ki, azután Mátéffy lövése ad munkát Csikósnak. Vajda jó lefutás után szintén a kapufát bombázza, utána — erős Nemzeti-fölény során — alig durrant mellé.
    Most már fogytán mindkét csapat ereje. A Somogy feljön és a 16-oson passzolgat a leggyámolatlanabb módon, anélkül, hogy egy pillanatig is veszélyes tudna lenni. Csak Kocsistól telik ki egy jó lövés, de nehéz gólt lőni Kohut-szögből. Még öt perc! — izgul a nézőtér. Csak iram van, játék most sincs. A Somogy hajráz, de a csatársor most sem javul meg. Ujra csak Kocsis lő, neki meg szerencséje nincs. A 44. percben Galambos beadását kapásból megvágja — pont Csikós kezébe. Somogy-rohamok közt ér véget a játék.

    Nemzeti Sport, 1934. április 23.