magyarfutball.hu

Somogy FC - Nemzeti SC 0 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1931/1932, 15. forduló
helyszín : ?
nézőszámok:
  1. Nemzeti Sport: 1.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.11.15, 20:30
    Nemzeti—Somogy 1:0 (1:0)
    Erősen vitatott góllal döntötte el csak a Nemzeti a maga javára a mérkőzést, aminek reális eredménye a döntetlen lett volna
    Góllövő: Gergely
    Kaposvár, 1000 néző. Bíró: Klein Árpád.
    Nemzeti: Gallina — Flóra, Vanicsek — Hossó, Buza, Belcsik — Kovács, Czétényi, Gergely, Bihámy, Horváth.
    Somogy: Váli — Miklós, Joós — Egri, Péter, Győrffy — Mészáros, Galambos, Kármán, Berecz, Tunyoghy.
    Hossó választ, Somogy kezdi a játékot. Berecz Tunyoghyt szökteti, akinek szép beadása Galambost tisztán találja. Nagy művészet kihagyni ezt a helyzetet, de Galambos összehozza.
    A Nemzeti Horváth-Gergely akcióval felel, ezt a kaposvári hátvédek közös erővel kornerre szerelik. A szögletrúgást Egri kifejeli. Tunyoghy beadását Kármán a kapufának fejeli.
    A 7. percben Horváth kornerhez juttatja a Nemzetit. Egri rövid védőrúgását Gergely elcsípi és a labdát kapu fölé küldi. Megered az eső, a Nemzeti felélénkül. Hossó közelről leadott éles lövéséből Joós lábáról majdnem a hálóba pattan a labda. Buza 25 méteres váratlan lövése a kapufáról pattan le, Váli azután kiöklözi. Most ismét a Somogy kerekedik felül, de a belső hármas tehetetlen, holott a fedezetsor eteti labdával. Tunyoghyt azonban elhanyagolják.
    A 25. percben esik a gól.
    Gergelyt Buza küldi előre, addig-addig cselez, míg egészen oldalt térül és majdnem a balszélső helyéről küldött ívelt, magas labdája Váli kezéből kiperdül. A kapus azonban rögtön felveszi a labdát, amely nem jutott egy pillanatra sem a kapuvonal mögé, nagy meglepetésre a bíró fütyül és gólt ítél (1:0).
    A határbíró hiába bizonyítja, hogy a labda nem haladt át a vonalon, a bíró — bár messzebb állt a kaputól — nem fogadja el a határbíró megállapítását. Somogy tiltakozik, de hiába. A közönség nagy elkeseredéssel és hangos tüntetéssel fogadja a bíró ítéletét. A hangulat pár percig nagyon kritikus. Somogy megzavarodik, láthatólag deprimálja a bírói döntés. A félidő vége felé azonban összeszedi magát a csapat és támad is. Egri lövését Gallina kornerre védi
    A félidő végén nagy tömeg állja el a bíró öltözőjébe vezető utat, úgy, hogy a bíró csak öt perc mulva megy öltözőjébe, amikor a rendőrség szabad utat csinált számára
    Amikor a II. félidőre kivonulnak a szereplők, Klein bíró óvatosan nadrágzsebébe csúsztatja revolverét. Hatalmas pfuj-vihar fogadja, de nagyobb baj nem történik.
    Somogy átcsoportosítja csatársorát, amely most a következő: Galambos, Berecz, Mészáros, Kármán, Tunyoghy. Bihámy kapu fölé lő, ez a II. félidő első eseménye. Galambos beadása nyomán kavarodás támad a Nemzeti kapuja előtt, de a hátvédek tisztáznak. A Nemzeti beszorul, de állhatatosan védekezik. Csak Gergely és Horváth van elől. A 18. percben támad a Nemzeti is, Kovács kornert ér el, amit Váli kétszer is ment. A 19. percben Somogynak van nagy helyzete. Kármán magas labdája átmegy Gallinán, már mindenki gólt lát, amikor a befutó Vanicsek a sarokból halássza ki a labdát.
    Ölelik-csókolják társai. Most Somogy van frontban, de a belsők gólképtelenek. Ekkor Somogy visszaállítja az I. félidőbeli csatársort azzal a különbséggel, hogy Joós lesz jobbösszekötő, Galambos pedig hátramegy hátvédnek. Ez sem használ. A sár sokat kivett a játékosokból, csak itt-ott csillan fel némi futball a pályán. Gergelynek van még helyzete, de mire lövéshez jutna, már kifullad.

    Nemzeti Sport, 1932. április 5.