magyarfutball.hu

Újpest FC - Budafok FC 8 : 1 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.07.28, 15:37 (szerk.: 2016.07.28, 15:37)
    De meglepetés lehetséges az Újpest—Budafok és a Hungária—Szeged mérkőzéseken is. Az Újpest nagy előnyben van, hogy odahaza játszik, de azért a Budafok ott sem lesz könnyű ellenfél. Az Újpest azonban végre teljes csapattal játszik és ez talán javára dönti el a csatát.


    Pesti Napló, 1938. október 30.

    A támadójáték nagy gólarányú győzelmet hozott a Ferencvárosnak és az Újpestnek

    Az Újpest csapata pozitív irányban szolgáltatta a bajnoki forduló legnagyobb meglepetését, a Hungáriát verő Bndafok 8:1 (5:0) arányú legyőzésével. Már a mérkőzés első perceiben látható volt, hogy a lilák csapata új taktikával játszik, amennyiben ezúttal az összekötőcsatárok — Kállai és Vince — nem maradoztak hátra a fedezetek »kisegítésére«, hanem Zsengellérrel és a szélsőkkel egy vonalban vettek részt, a lilák rohamaiban a budafoki kapu ellen.
    Az eredmény nem is maradt el: az Újpest egymásután érte el góljait és már félidőben 5:0-ra vezetett. Szünet után sem lankadt el az újpestiek támadó kedve és bár a budafoki védelem derekasan küzdve, mentett minden menthetőt, nem tudta megakadályozni a lilák nagyarányú diadalát. A győztes csapat góljait Zsengellér (4), Kocsis, Kállai és Vince rúgta (a harmadik gól Szebehelyi öngóljából esett). A Budafok gólját Király szerezte.
    Újpest csapatából is kiemelkedett Szalai, Vince és Zsengellér kiváló játéka. A Budafok legjobb csapatrésze — a gólözön ellenére — a védelem volt.


    Pesti Napló, 1938. november 01.
     
  2. avatar: heimo
    2016.07.28, 15:26 (szerk.: 2016.07.28, 15:26)
    Az Újpest ellenfele az újpesti stadionban a Budafok, amely jelenlegi jó formájában erős ellenfele lehet a Vinczével, Zsengellérrel és Szűccsel kiálló újpestieknek.


    Budapesti Hírlap, 1938. október 30.

    Az Újpest a Hungáriát verő Budafok csapatával találkozott az újpesti stadionban. A lila-fehérek csatársorában remekelt Zsengellér és Vincze s elsősorban nekik köszönhető a 8:1 (5:0) arányú fölényes győzelem.


    Budapesti Hírlap, 1938. november 01.
     
  3. avatar: heimo
    2016.07.28, 15:17 (szerk.: 2016.07.28, 15:17)
    Zsengellér hazaérkezett Londonból, ahonnan a kontinens csapatának játékosai csütörtökön reggel indultak Vlissingen felé. Itt csütörtökön este elváltak egymástól és Zsengellér a három bécsi játékos — Raftl, Schmaus és Hannemann — kíséretében tovább utazott.


    Pesti Hírlap, 1938. október 30.

    Az Újpest nyolc , a Ferencváros hat gólt lőtt

    Újpest eredményes játéka ezúttal is elsősorban Zsengellér gólképességére vezethető vissza. Négy gólt ő lőtt, egy ötödik, amely Szebehelyi öngólja, szintén Zsengellér lövéséből született meg, volt azonkívül még kapufája is.


    Pesti Hírlap, 1938. november 01.
     
  4. avatar: heimo
    2016.07.28, 15:06
    Zsengellér gólszüretet rendezett a Budafok ellen

    Újpest – Budafok 8:1 (5:0)

    Hatalmas gólözönnel győzte le az otthonában játszó Újpest a budafoki együttest. A mély és csúszós talajon maradéktalanul érvényesült a hazai csapat hatalmas technikai fölénye. A győztes csapat támadóláncából külön ki kell emelni Zsengellért, akinek minden megmozdulása veszélyt jelentett a budafoki kapura.

    Klein Árpád bíró sípjelére indul a mérkőzés a budafoki együttes lendül támadásba. Formás támadásokat vezet a vendégcsapat és az 5. percben már szögletrúgást ér el. Szegedi, majd Kovács III. küld nagy lövést az újpesti kapura, melyeket Sziklai nehezen tesz ártalmatlanná.

    Mindegy tíz percig tart a budafoki nyomás és utána az újpesti együttes veszi át a játék irányítását és azonnal eredményesen. A 11 percben Kállai szabadrúgása a budafoki sorfalról lepattanva, újra Kállai elő kerül, aki Havashoz ad és tőle Kocsison keresztül a hálóba kerül a labda. (1:0)
    Két perc sem telik el újra eredményes az Újpest. Kocsis leszalad, beadása Zsengellérhez kerül, aki 20 méterről biztosan talál a hálóba (2:0).
    Bánkuti, Budafok védőjátékosa a kapu előtti tumultusban megsérül és helyet cserél Beretvással. Újpest fölényben van, de a Budafokot sem törte le még a két gól. A 28. percben szerezte meg a pompásan játszó Zsengellér a 3. gólt, amelyet a nagy erővel befutó Szebehelyi még jobban rendeltetési helyére segít.(3:0).
    A 33. percben Szebehelyi kezelése miatt megítélt büntető rúgást Kocsis a kapu mellé helyezi. Azonban az újabb gól így sem marad el. A 37. percben Kállai 30 méteres bombája talál Vági kapujába. (4:0).
    A 44. percben szerzi meg az újpesti együttes a félidő utolsó gólját. Kocsis leszalad a jobbszélen, pontosan tálal Zsengellérnek, aki nagyszerű húzással cselezi ki a budafoki védelmet és lövése élesen pattan Vági kapufának balsarkába. (5:0).

    A második félidő meglepetéssel indul. Kezdés után azonnal gólt ér a Budafok, Fodor messze előre adott labdáját Sziklai elvéti és a beszaladó Király Budafok becsületgólját a hálóba fejeli. (5:1).
    Az újpesti támadólánc nem lankad, a 20. percben Havas fejjel ad be Zsengellérhez, aki elvetéssel fejeli be a hatodik gólt. (6:1). A 28. percben folytatódik a gólözön. Zsengellér vissza a kapu felé a labdát, a kiszaladó Vági elől hátraad és a rászaladó Vincze az üres kapuba talál. (7:1).
    Az Újpest állandóan támad és a Budafok csak nagyritkán jut el a hazai csapat térfelére, de a Futó-Fekete újpesti hátvéd pár biztosan rombolja szét a budafoki támadásokat. A 35. percben Kállai leadásával Kocsis elszalad, lő, Vági kiöklözi, pontosan Zsengellér elé, aki most sem hibáz. (8:1).

    A Budafok szürkén játszott és a két számjegyű vereség sem lett volna meglepetés. Az újpesti támadósor kifogástalanul működött, Kocsis-Vincze jobbszárny ontotta a gólhelyzeteket. A védelemnek nem sok dolga akadt, de feladatát sikeresen oldotta meg.


    huszadikszazad.hu
     
  5. avatar: heimo
    2016.07.28, 15:04
    A budafokiak támadásaival indult a mérkőzés, de csakhamar az Ujpest vette át a játék irányítását. Az ázott, csúszós füvön azonban az első percekben a csatárok bizonytalankodtak. A 10. percben a játékvezető szabadrúgást ítélt a Budafok ellen. Kállai szabadrúgása a sorfalról Kocsis elé pattant és a szélső biztos rúgással szerezte meg az első gólt. 1:0. Három perc múlva Kocsis futott le a jobbszélen, beadása Zsengellérhez került és a középcsatár 20 méteres bomba lövése a hálóba jutott. 2:0. Ezután változatos mezőnyjáték következett, amelynek során az Ujpest fölénye domborodott ki, de csak a 27. percben esett újabb gól amikor Zsengellér lövése Szebehelyi lábán irányt változtatva öngólként vágódott a hálóba. 3:0. A 33. percben a játékvezető 11-est ítélt a Budafok ellen, ezt Kállai lőtte, de kapu mellé. A 38. percben Kállaihoz került a labda és ő 25 méterről váratlan bomba lövéssel szerezte meg az Ujpest negyedik gólját. 4:0. Az Ujpest fölénye továbbra is állandósult és a 44. percben Zsengellér egyéni játékkal kicselezte a kapust és belőtte az ötödik gólt. 5:0.

    Szünet után már az első percben gól esett és pedig az Ujpest kapujába. Sziklai egy ártalmatlannak látszó lövést kiejtett és a felugró labdát Király befejelte. 5:1. Ezután a játék kissé ellaposodott, az eső is sokat rontott a mérkőzésen és csak a 20. percben esett újabb gól. Az előretört Zsengellér fejese utat talált a hálóba. 6:1. A 24. percben Vincze ívelt labdája, a 35. percben pedig Zsengellér közeli lövése jutott a hálóba. (7:1, 8:1).

    Az utóbbi hetekben a nagy csapatok ellen kiválóan szerepelt Budafok hatalmas gólarányú veresége az ujpesti csatársor és fedezetsor kitűnő játékának tulajdonítható. Ezek a csapatrészek frissen, ötletesen és igen nagy játékkedvvel vették ki a részüket a küzdelemből, különösen Szalai volt elemében, a csatársornak pedig Vincze volt a lelke, akinek láthatólag jót tett a kényszerpihenő.


    MTI Sportkiadás
     
  6. avatar: heimo
    2016.07.28, 15:02
    A Budafok egymás után kapja a nagy ellenfeleket, ezúttal a stadionban az Újpest ellen játszik. A Londonból hazatért Zsengellér, ha nincsen „kontinentális" formában, eldöntheti a játékot. Vincze, miután kéthetes eltiltása lejárt, újból a jobbösszekötő helyére került.


    Népszava, 1938. október 30.

    Újpest-Budafok 8:1 (5:0).

    A technikás lilafehérek a nehéz pályán kitűnően érvényesültek. Zsengellér, Vincze és Szalai kivételesen nagy teljesítményt értek el és az eredmény reális annak ellenére, hogy a Budafok nem volt gyenge.


    Népszava, 1938. november 01.