magyarfutball.hu

Újpest FC - Zuglói SE 4 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.07.26, 10:43 (szerk.: 2016.07.26, 10:43)
    Újpesten a hazai csapat Zugló ellen az új gyepen nemcsak pályát avathat, hanem egyúttal gólszerző napot is rendezhet, ha nem játszik ismét - tévesen — védekező futballt, hanem minden erejét a támadásba fekteti.


    Pesti Napló, 1938. október 09.

    Újpest—Zugló 4:0 (3:0).
    Újpest, 3000 néző, bíró: Selley.
    Góllövők: Zsengellér (3), Vincze.

    Az Újpest biztosan verte a Zuglót, amely azonban keményen védekezett és így elkerülte a még nagyobb arányú vereséget. Az Újpestben Zsengellér volt a legjobb.


    Pesti Napló, 1938. október 11.
     
  2. avatar: heimo
    2016.07.26, 10:31
    Az újpesti stadion talajának füvesítését befejezték és az Újpest holnap avatja fel ujjáteremtett pályáját a Zuglói SE elleni mérkőzéssel. A zuglói amatőr csapat még nem érett meg az első ligában való kimagasló szereplésre, de tehetséges, lelkes
    együttes. Az újpestiek csatársor jobbszélsője Szeder helyett Havas lesz.


    Budapesti Hírlap, 1938. október 09.

    Az Újpest az újpesti stadion friss gyepén 4:0 (3:0) arányban bánt el a Zuglói SE-vel.


    Budapesti Hírlap, 1938. október 11.
     
  3. avatar: heimo
    2016.07.26, 10:14 (szerk.: 2016.07.26, 10:19)
    Újpesten, a Stadion gyepesített talaján a Zugló csapatát látja vendégül az Újpest. A Zugló a jelenlegi formájával nem lesz nehéz ellenfél.


    Népszava, 1938. október 09.

    Újpest FC—Zuglói SE 4:0 (3:0).
    Nemzeti bajnoki mérkőzés. Játékvezető Sellei.
    Megyeri-úti pálya. 5000 néző.

    A pályára lépő csapatokat meglepetés fogadta, mert a nyári szünet alatt az újpesti stadion pályájára gyönyörű egyenletes füvet vetettek, amely teljesen megváltoztatta a pálya képét. A mérkőzés az Újpest támadásaival kezdődött és már az első percben gólt szerzett: Zsengellér jobbra adott ki Kocsisnak, a szélső beadása jól jött a középcsatárnak, aki a hatos táján szorongatott helyzetből is megtalálta az utat a hálóba (1:0). Továbbra is az Újpest maradt fölényben és Vincze 25 méterről váratlan lövéssel megszerezte a második gólt (2:0). A zuglóiak is felnyomultak és néhány szép támadást vezettek az Újpest kapuja ellen, amelyeknek során kétízben is a kapufát találták a zuglói csatárok, különösen a második helyzet volt fenyegető az újpesti kapura. Zsengellér szöktette Havast, az Újpest új amatőr balszélsőjét, aki visszajátszott Zsengellérnek s egyéni játékkal a tizenhatosig vitte a labdát és onnan éles lövéssel a felső léc alatt belőtte (3:0).

    A második félidő Kállai kapura lövésével indult, amit a zuglói kapus csak nagy üggyel-bajjal tudott menteni. Havas kiugrott a védők közül, de mellé lőtt; tíz perc múlva ugyancsak Havas indított támadást és szép félmagas beadását Zsengellér fejelni akarta, de centiméterekkel előtte szállt el a labda, át a jobbszélre, Kocsishoz. A jobbszélső ugyanúgy félmagasan adta be a labdát Zsengellérnek, aki most már biztosan fejelte be (4:0). A gól után az Újpest egy ideig hatalmas fölénybe került és egymásután gördültek támadásai a Zugló kapuja ellen, de jórészt fölé- és mellélövésekkel végződtek. Feltűnt az újpesti Havas fürge és jó játéka, amivel a csatársornak nagy lendületet adott. Kállai az egyik zuglói hátvéddel egyidőben rúgott a labdába, ettől bokája megsérült és öt percre kiállt. Fekecs tört az újpesti kapura egyedül és a védőktől megszabadulva is csak a kapus kezébe tudott lőni. Ettől kezdve a zuglói csapat fokozta az iramot, veszedelmes támadásokat vezetett, de az eredményen változtatni már nem tudott.


    Népszava, 1938. október 11.
     
  4. avatar: heimo
    2016.07.26, 09:59
    A pályára lépő csapatokat meglepetés fogadta, mert a nyári szünet alatt az ujpesti stadion pályájára gyönyörű egyenletes füvet vetettek, amely teljesen megváltoztatta a pálya képét. A pálya körül húzódó salakpálya vörös színe még jobban élénkítette a gyep színfoltját. A mérkőzés előtt ünnepélyes zászlócsere volt a csapatkapitányok között és Pohl Sándor dr. ujpesti polgármester üdvözölte a csapatokat és köszönetet mondott Ujpest vezetőségének a pálya továbbfejlesztéséért.

    A mérkőzés az Ujpest támadásaival kezdődött és már az első percben gólt szerzett: Zsengellér jobbra adott ki Kocsisnak, a szélső beadása jól jött a középcsatárnak aki a hatos táján szorongatott helyzetből is megtalálta az utat a hálóba. 1:0. Továbbra is az Ujpest maradt fölényben és a 17. percben Vincze 25 méteres váratlan lövéssel megszerezte a második gólt. 2:0. A zuglóiak is felnyomultak és néhány szép támadást vezettek az Ujpest kapuja ellen, amelyeknek során két ízben is a kapufát találták el a zuglói csatárok, különösen a második helyzet volt fenyegető az ujpesti kapura. A 28. percben Zsengellér szöktette Havast, az Ujpest új amatőr balszélsőjét, aki visszajátszott Zsengellérnek, aki egyéni játékkal a tizenhatosig vitte a labdát és onnan éles lövéssel a felső léc alatt belőtte. 3:0.

    A második félidő Kállai kapura lövésével indult, amit a zuglói kapus csak nagy üggyel-bajjal tudott menteni. A 6. percben Havas kiugrott a védők közül, de mellé lőtt, 10. perc múlva ugyancsak Havas indított támadást és szép félmagas labdáját Zsengellér fejelni akarta, de centiméterekkel előtte szállt el a labda át a jobb szélre Kocsishoz. A jobbszélső ugyanúgy félmagasan adta be a labdát Zsengellérnek, aki most már biztosan fejelte be. 4:0. A gól után Ujpest egy ideig hatalmas fölénybe került és egymásután gördültek támadásai Zugló kapuja ellen, de jórészt fölé- és mellélövésekkel végződtek. Feltűnt az ujpesti Havas fürge és jó játéka, amivel a csatársornak lendületet adott. A 29. percben Kállai az egyik zuglói hátvéddel egy időben rúgott a labdába, ettől bokája megsérült és öt percre kiállt. A 36. percben Fekecs tört az ujpesti kapura egyedül és a védőktől megszabadulva is csak a kapus kezébe tudott lőni. Ettől kezdve a zuglói csapat fokozta az iramot, veszedelmes támadásokat vezetett, de az eredményen változtatni már nem tudott.


    MTI Sportkiadás